INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Probleme mari pentru Sandro Tonali, mijlocașul lui Newcastle! Riscă să nu i se mai plătească salariul pe perioada suspendării pentru pariuri ilegale

. Foto: Imago Images
. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 21 octombrie 2023 15:11 / Actualizat sambata, 21 octombrie 2023 15:34

Sandro Tonali (23 de ani), mijlocașul lui Newcastle, așteaptă verdictul după ce a recunoscut în fața procurorilor c-a pariat pe meciuri de fotbal la agenții ilegale. Dacă va primi un an de suspendare, nu va mai lua salariul de 8 milioane de euro plus bonusuri și va fi separat de restul colegilor.

Meciul cu Crystal Palace, programat sâmbătă de la ora 17:00, ar putea fi ultimul pe care Sandro Tonali îl joacă la Newcastle înainte de a fi suspendat. Mijlocașul italian, transferat de la Milan în vară pentru 64 de milioane de euro, este în mare pericol să nu-și mai încaseze salariul în Anglia. Potrivit regulamentului din Premier League!

Renovarea a costat aproape 900 de milioane de euro, dar stadionul nu a rezistat la furtuna teribilă care a lovit Madridul
SPANIA
Renovarea a costat aproape 900 de milioane de euro, dar stadionul nu a rezistat la furtuna teribilă care a lovit Madridul

Tonali nu va mai primi 8 milioane de euro anual plus bonusurile trecute în contract din momentul în care se pronunță sancțiunea în Italia, unde Sandro a pariat sume importante de bani la agenții online fără autorizație.

Sandro Tonali ratează Euro 2024

Mai mult de atât, dacă suspendarea va fi de un an, așa cum anticipează presa peninsulară, internaționalul italian nu va avea voie nici să se antreneze cu colegii de la Newcastle și se va pregăti singur, motiv pentru care nu va mai prinde nici Euro 2024 dacă squadra lui Luciano Spalletti se va califica la turneul final din Germania. 

Situația este tratată diferit în Italia cu un alt fotbalist prins că a pariat pe site-uri clandestine. Lui Nicolo Fagioli, suspendat 7 luni din același motiv, nu i se va tăia salariul pe perioada ispășirii pedepsei și poate reveni la Juventus pe finalul campionatului.

10 meciuriși un gol marcat are Sandro Tonali la Newcastle. În perioada petrecută la Milan, a reușit 7 goluri și 13 assisturi în 130 de partide

Așa a pățit și Ivan Toney la Brentford

Există un precedent recent în Premier League. Ivan Toney, atacantul lui Brentford, a fost depistat că a încălcat de 262 de ori Regula E8 a FA ce interzice fotbaliștilor să parieze. Și a primit o suspendare de 15 luni (pentru că a mizat pe echipa lui și chiar pe el însuși!), redusă apoi la 8 luni la apel.

Internaționalul englez, cu o singură selecție, nu s-a putut antrena împreună cu jucătorii din lotul lui Brentford timp de 4 luni, conform protocolului existent în fotbalul englez. 

Al doilea fotbalist suspendat în PL este Harry Toffolo (Nottingham Forest). Acesta are 375 de infracțiuni privind pariurile și a primit o sancțiune de cinci luni, pe care o va efectua la finele acestui sezon.

Îi încurajez pe toți fanii noștri să-i arate dragoste lui Sandro, pentru că de asta are nevoie acum. Sandro este un tânăr aflat într-un moment dificil, adoră fotbalul și este devastat total și noi vom continua să-l ajutăm să depășească această grea încercare. 

- Eddie Howe, manager Newcastle

Citește și:

Argentina, fără titlul mondial după suspendarea lui Papu Gomez? Iată ce spune regulamentul

Dan Petrescu, victorie la debutul în play-off » „Bursucul” a sărit de pe bancă în prelungiri

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close