INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGUE 1

Scandal uriaș în Ligue 1! Jucător dat afară: „La mine, femeile nu le vorbesc astfel bărbaților"

Zakaria Aboukhlal, atacantul marocan al lui Toulouse, foto: Imago
Zakaria Aboukhlal, atacantul marocan al lui Toulouse, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 16 mai 2023 12:33 / Actualizat marti, 16 mai 2023 14:07

Zakaria Aboukhlal (23 de ani), atacantul marocan al lui Toulouse, e suspectat de comportament discriminatoriu. „La mine, femeile nu le vorbesc astfel bărbaților", i-a spus el viceprimarului care îi ceruse să facă liniște. Jucătorul refuzase și să joace în etapa dedicată luptei contra homofobiei în Ligue 1.

Zakaria Aboukhlal, 23 de ani, transferat în 2022 de la Alkmaar pentru numai două milioane de euro, este acum unul dintre cei mai buni jucători ai lui Toulouse. Atacant cu 13 goluri și 5 assisturi în 39 de meciuri la primul sezon în tricoul alb-violet al lui TFC, marocanul a fost decisiv la surprinzătoarea cucerire a Cupei Franței, primul trofeu din istoria clubului francez.

„De câte ori ai trece de Dawa din 10 încercări?” » Fostul internațional a răspuns fără ezitare: „De 8 ori!”
GSP LIVE
„De câte ori ai trece de Dawa din 10 încercări?” » Fostul internațional a răspuns fără ezitare: „De 8 ori!”

Aboukhlal nu a vrut să poarte tricoul cu număr în curbubeu

Aboukhlal, născut în Olanda, e în centrul a doua scandaluri în ultimele zile la Toulouse. Primul, weekendul trecut. Într-o etapă dedicată luptei contra homofobiei în Ligue 1, el a refuzat să poarte tricoul cu număr în curcubeu, precum colegii lui Diarra și Hamulic. 

„Nu cred că eram persoana cea mai potrivită pentru a participa la o asemenea campanie", și-a acesta decizia. Antrenorul Philippe Montanier a renunțat la toți duminică, la meciul cu Nantes (0-0).

Aboukhlal i-a cerut scuze politicienei. Prea târziu

Luni seară, altă furtună. Deja suspectat de comportament discriminatoriu, RMC Sport a aflat și a dezvăluit ce s-a petrecut la sfârșitul lunii trecute. O altercație între Aboukhlal și Laurence Arribage, 52 de ani, o politiciană franceză, viceprimar la Toulouse, soția lui Dominique Arribage, fost fotbalist și antrenor la echipa locală.

Scandal uriaș în Ligue 1! Jucător dat afară: „La mine, femeile nu le vorbesc astfel bărbaților
Laurence Arribage, 52 de ani, stânga, foto: twitter

Pe 30 aprilie, la o zi după triumful din Cupa Franței (5-1 în finală cu Nantes), antrenorul lui TFC ținea un discurs, iar jucătorii nu-l ascultau, făcând gălăgie. Moment în care Laurence le-a cerut să facă liniște. Aboukhlal i-a răspuns: „La mine, femeile nu le vorbesc astfel bărbaților". Ulterior, i-a cerut scuze politicienei, dar scandalul nu mai putea fi oprit. Chiar dacă Arribage a vrut să minimeze conflictul: „Fotbaliștilor nu place să li se ceară liniște de o asemenea manieră".

După ce RMC Sport a scos la lumină întreaga poveste, Toulouse l-a scos din lot și l-a trimis să se pregătească la echipa secundă. Clubul vorbește de „acuzații grave", anunțând că a deschis o anchetă internă pentru a descoperi tot ce s-a întâmplat. 

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Răzvan Marin s-a salvat matematic de la retrogradare! Laude în Serie A: „Unicul care și-a păstrat luciditatea până la final”

PSG a găsit înlocuitor în Premier League pentru Lionel Messi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
ArchBishop
ArchBishop  •  17 Mai 2023, 15:39
Postat de dececartonaselegalbenebaneaza pe 16 Mai 2023, 21:12

Supunerea iti aduce fericirea. Sau crezi cumva ca esti fericita cu job capitalist la sefi si fara sa stai acasa cu copii frumosi pe care i-ai facut?

Mi te-ai adresat direct? Sa stii ca nu-s femela...

ricco
ricco  •  16 Mai 2023, 23:22

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  16 Mai 2023, 21:13

Bravo Aboukhlal!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează