INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

Scoțienii au făcut anunțul » Când ar putea reveni Ianis Hagi în acțiune

Steven Gerrard, antrenorul lui Rangers
Steven Gerrard, antrenorul lui Rangers

Articol de GSP - Publicat vineri, 20 martie 2020 08:55

Federația Scoțiană de Fotbal a anunțat că fotbalul din Scoția rămâne suspendat pe termen nedefinit și că nu există nicio șansă ca acesta să fie reluat mai devreme de 30 aprilie.

Într-un comunicat emis de Federație, nevoia pentru transparență a fost subliniată. „A devenit clar că în mijlocul pandemiei de coronavirus, fotbalul scoțian ar aprecia cât mai multă claritate referitoare la data în care fotbalul poate fi reluat în Scoția. Cluburile trebuie să fie capabile să ia decizii informate cu privire la antrenamente și programele de muncă în aceste vremuri fără precedent”, a fost mesajul transmis de oficiali.

Ianis Hagi se poate întoarce în România, după decizia luată de Rangers » Ce se întâmplă cu Steven Gerrard

Meciul de baraj pentru EURO dintre Scoția și Israel, reprogramat în luna iunie, a fost și el menționat în comunicat: „Rămâne ambițios de crezut că meciul se va desfășura la data aleasă”.

Probleme financiare pentru cluburi

Consecințele lipsei fotbalului încep să se simtă deja. Cluburile vor fi afectate serios de suspendarea campionatului, astfel că tăierile de salariu ar putea deveni o practică uzuală. Ann Budge (72 de ani), patronul lui Hearts of Midlothian, le-a cerut jucătorilor, staff-ului tehnic şi celorlalţi angajaţi ai grupării să accepte diminuarea cu 50% a salariilor.

Fraser Wishart, directorul executiv al Asociației Profesioniste de Fotbaliști din Scoția a vorbit despre această situație: „Implorăm cluburile să vorbească cu jucătorii pentru a găsi soluții realizabile și realiste pentru situația în care ne regăsim, în loc să fie nevoie ca noi să servim ultimatumuri.

Dacă lucrăm împreună, am putea găsi soluții cu care ambele părți să fie mulțumite. Știm că de partea jucătorilor există o dorință de a face acest lucru. Vor considera toate opțiune rezonabile, inclusiv reducerea salariilor sau amânarea lor.

În loc să ne încurcăm în litigii legale, mai degrabă ar avea sens să lucrăm împreună pentru a ne găsi drumul prin această situație îngrozitoare, dar acest lucru poate fi realizat doar prin dialog onest și transparent”.

Trei informații importante despre pandemia de coronavirus

EURO, amânat

Citește și alte știri despre cum afectează coronavirus sportul mondial:

  1. EURO 2020 devine EURO 2021! Șefii fotbalului mondial au decis să amâne cu un an competiția anului în fotbalul internațional.
     
  2. UEFA a stabilit reprogramarea competițiilor Champions League și Europa League. 
     
  3. Voleiul, primul campionat decis de coronavirus. Federația Română de Volei a decis închiderea campionatului în curs și a anunțat cine primește titlul de campioană. 
     
  4. FRF, LPF și cluburile din Liga 1 au convenit cele două scenarii în care competiția ar putea fi dusă la capăt.
     
  5. Fanii Football Manager se pot juca gratis în perioada următoare după decizia luată  de producătorii jocului.
     
  6. Peste 140 de vedete din sportul românesc fac parte din campania #vafibine, lansată de Gazeta Sporturilor, în contextul panicii generate de coronavirus.
     
  7. Sala de presă a Arenei Naționale a fost transformată în sediu pentru operatorii ce răspund la TELVERDE, linia specială realizată pentru întrebări legate de coronavirus.
     
  8. Fotbalul din Serie A ar putea reveni la începutul lunii mai.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează