INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

Situația coronavirus în campionatele europene » Bogații au evitat virusul, dar românii, rușii și ucrainenii se îmbolnăvesc

Dan Nistor și colegii săi de la Craiova au fost feriți momentan de coronavirus
Dan Nistor și colegii săi de la Craiova au fost feriți momentan de coronavirus

Articol de , , - Publicat miercuri, 22 iulie 2020 19:23 / Actualizat miercuri, 22 iulie 2020 19:41

Germania, Spania, Italia, Anglia și-au continuat campionatele fără să fie infectați fotbaliști. Mai rău decât în România e în Rusia, unde campionatul a fost bulversat din cauza epidemiei din rândul jucătorilor.

Dinamo e pe cale să rămână fără jucători, a promovat juniori ca să completeze lotul și i s-au îmbolnăvit și tinerii. CFR suferă și ea, are șapte fotbaliști diagnosticați cu Covid, iar la Craiova a apărut un prim semn îngrijorător, a fost testat și descoperit pozitiv team-managerul Lucian Pretorian. Oficialul a fost permanent în contact cu echipa și cu staff-ul tehnic, deci oltenii au motive să fie îngrijorați înaintea testelor viitoare.

Nu se poate juca fotbal în perioada aceasta fără să se îmbolnăvească jucători, antrenori? Campionatele cele mai mari din Europa au demonstrat că este posibil să continui competiția și să rămâi sănătos și în vreme de pandemie. 

Germania, Spania, Italia, Anglia au încheiat sau sunt pe cale să ducă la capăt ligile interne și nu s-a extins epidemia și către cluburi.

Nemții au terminat deja campionatul. Nu au raportat cazuri de infectare cu coronavirus. „Nu știu să fi existat vreo persoană din cluburi testată pozitiv după reluarea campionatului", a confirmat Zorc, directorul sportiv de la Dortmund.

Zeci de cazuri de coronavirus în Rusia și în Ucraina

În Anglia au existat doar unele suspiciuni la Leicester, nicio îmbolnăvire raportată oficial. În Italia a fost infectat un angajat al Parmei, echipa a intrat imediat în cantonament și a continuat campionatul normal. Nici în prima ligă spaniolă n-au existat probleme. 

Apăruseră suspiciuni în privința lui Jovic, neconfirmate. Sârbul de la Real Madrid a fost izolat până când testele au demonstrat că era curat.

Spre Est, peisajul se întunecă. Competițiile au continuat fără probleme majore în Ungaria, în Cehia, în Slovacia. În Serbia însă, cinci jucători de la Steaua Roșie au luat virusul. O debandadă mai mare decât în Liga 1 a rezultat în Rusia. FK Rostov, o echipă de cupe europene, a avut zece jucători bolnavi de Covid. Adversarul, Soci, n-a acceptat amânarea partidei, și a bătut-o cu 10-1 pe Rostov, care a folosit juniorii.

Încăpățânarea conducerii de la Soci a adus ghinionul și asupra echipei lor. Oamenii s-au ales cu nouă cazuri de coronavirus! Adversarii lor însă au acceptat amânarea etapei. Dinamo Moscova a mai avut trei fotbaliști bolnavi și a amânat partida cu Krasnodar. 

Ucrainenii au stabilit un număr la care n-au ajuns nici Rostov, nici Dinamo București: Karpati Lvov a înregistrat la începutul lunii iunie 25 de persoane infectate, din lot și din conducere!

Unde sunt respectate regulile e oprit virusul

Gazeta a remarcat pe 6 iulie într-un articol diferența de comportament dintre oficialii cluburilor din România și aceia din ligile mari europene. Agnelli și Nedved de la Juventus, Beckenbauer de la Bayern apăreau în tribune purtând măști, atenți să respecte toate regulile valabile și în societate, și pe stadion. 

Conducerea de la CFR a apărut într-o imagine fără măști, Mirel Rădoi a fost fotografiat și el la fel. Înaintea returului din Cupă cu Dinamo, Becali a coborât între băncile de rezerve ca să discute cu jucătorii lui și cu Dănciulescu, deși n-ar fi avut voie să se afle acolo. Gigi l-a adus pe stadion și pe ginerele lui, o persoană care nu deținea vreo funcție în club.

Suspendat pentru pasta de dinți

Singurul caz mediatizat, referitor la protocolul pe baza căruia fusese repornită Bundesliga, a avut loc imediat după ce Guvernul acceptase redeschiderea sezonului. 

Heiko Herrlich, antrenorul lui Augsburg, a părăsit cantonamentul ca să-și cumpere pastă de dinți și o cremă. A fost depistat și plasat în izolare. Din cauza asta, fostul atacant al lui Dortmund a ratat primul meci al echipei lui, n-a mai avut voie să stea pe bancă.

„Nenorociților, vă dau în judecată!”

Un fost concurent din emisiunea MasterChef a călătorit în cursa Cluj-București în același avion cu care a venit și campioana pentru meciul cu FCSB, amânat până la urmă din cauza îmbolnăvirii lui Păun, depistată chiar în ziua jocului. 

Paul Siserman a postat pe Facebook și apoi a continuat cu o declarație pe www.gsp.ro: „Unii aveau mască, alții nu aveau deloc sau o purtau necorespunzător. Nenorociții! O să fac testul și, dacă sunt bolnav, îi dau în judecată! Am familie acasă și tocmai am aflat că 11 inși de la CFR au Covid!”. 

Clubul a reacționat cu un comunicat în care a susținut că jucătorii și membrii staff-ului au respectat toate regulile și că bucătarul doar se folosea de prilej ca să fie mediatizat. „S-ar putea să-l dăm noi în judecată!”, l-au avertizat ardelenii pe Siserman.

Citește mai multe știri despre coronavirus în fotbal:

Ultimele detalii din interiorul Craiovei: noi teste pentru COVID-19

Situație fără ieșire la Dinamo » Jucătorii vor oprirea campionatului: „Vreți drame la TV? E mai rău ca pe Titanic”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează