INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Spania: Atletico Madrid va fi „invitată” în viitoarea ediție a Ligii Campionilor dacă La Liga se va încheia prematur

Atletico Madrid s-a calificat în „sferturile” Ligii Campionilor în acest sezon // sursă foto: Guliver/gettyimages +30   FOTO
Atletico Madrid s-a calificat în „sferturile” Ligii Campionilor în acest sezon // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 17 aprilie 2020 16:52

Presa din Spania anunță faptul că în eventualitatea în care oficialii La Liga vor decide să pună capăt sezonului actual, Atletico Madrid va fi „invitată” în viitoarea ediție a Ligii Campionilor, deși ocupă locul 6 în campionat.

Variantă surprinzătoare, având în vedere că în mod normal, doar primele 4 clasate din La Liga (Barcelona, Real Madrid, Sevilla și Real Sociedad) s-ar califica în cea mai importantă competiție inter-cluburi.

Înainte de suspendarea sezonului de La Liga din cauza pandemiei de COVID-19, Atletico Madrid se afla la o singură lungime în spatele locurilor de Liga Campionilor, cu 11 etape înainte de finalul sezonului.

Cum ar motiva decizia oficialii Ligii Campionilor

Conform COPE, invitația echipei din capitala Spaniei s-ar baza pe mai multe criterii: în primul rând, relevanța europeană a echipei în ultimele sezoane.

Atletico a disputat două finale de Liga Campionilor în ultimii ani (2014 și 2016), ambele pierdute în fața rivalilor „blanco” din oraș. Pe deasupra, înainte de suspendarea competițiilor europene, Atletico reușise o performanță impresionantă: a eliminat chiar deținătoarea trofeului, Liverpool.

În acest moment, Atletico este singura echipă spaniolă calificată în „sferturile” competiției. Valencia a fost eliminată de Atalanta, în timp ce Real Madrid și Barcelona nu au disputat manșele retur ale „optimilor” Ligii.

GALERIE FOTO. Cadre inedite din întreaga lume, în plină pandemie de COVID-19

+26 FOTO

VIDEO: #sportacasă. Cele mai bune exerciții fizice pentru acasă. Vedetele din sport îi învață pe fani cum să facă mișcare în izolare

Citește mai multe știri despre Atletico și fotbalul european:

Decizie clară: turneu în 8 pentru finalul UEFA Champions League! Când se face anunțul

La Newcastle, ca la Viitorul? Ce cotă are noul patron să antreneze chiar el echipa

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
manutd.steaua
manutd.steaua  •  17 Aprilie 2020, 19:48

Ce mizerie!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează