INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  STEAUA ROȘIE - CFR CLUJ

Corespondență din Belgrad Jucătorii lui Șumudică, avertizați » Momentul psihologic al meciului de la Belgrad: „Polițiștii sunt acolo să intervină!”

Tunelul de pe Marakana poate speria adversarii, crede Martinovic +16   FOTO
Tunelul de pe Marakana poate speria adversarii, crede Martinovic

Articol de , - Publicat marti, 17 august 2021 17:36 / Actualizat marti, 17 august 2021 18:01

Novak Martinovic (36 de ani), fostul fundaș al celor de la Steaua Roșie Belgrad, știe care poate fi momentul psihologic al disputei cu CFR Cluj, din turul play-off-ului Europa League. 

„Tunelul Groazei", așa cum e numită celebra cale de acces spre gazonul de pe „Marakana”, este un drum păzit de obicei, la marile derby-ul ale Belgradului, de soldați înarmați până în dinți.

Drumul e intimidant, un tunel îngust de beton, luminat cu neoane, ca în filmele de groază. Novak Martinovic, fost fundaș la Steaua Roșie Belgrad, a vorbit despre sentimentele trăite pe acel tunel. 

VIDEO Novak Martinovic, avertisment înainte de Steaua Roșie - CFR Cluj: „Polițiștii sunt acolo pentru a interveni”

„Este foarte fain. Când pleci din vestiar ai 50 de metri pe un tunel mare, care duce direct către teren. Simți atmosfera exact cum este, incredibilă. Poți simți vibrația peluzei. Este o minune, ceva incredibil. 

Nu pot uita niciodată în viața mea. Spre exemplu, echipa noastră crede că poate face orice când aude fanii. Nu știu cum sunt afectați jucătorii celeilalte echipe. E o experiență foarte frumoasă. Atmosfera în Serbia îi poartă din spate pe fotbaliștii de aici. Dă un plus pentru echipele gazdă. 

Polițiștii sunt acolo, pe tunel, pentru a putea interveni. Au existat bătăi în trecut, suporterii au intrat pe teren. De asta sunt mereu aproape. Nu e frumos dacă ar sta pe teren tot meciul, s-ar vedea urât la televizor. Așteaptă în tunel, gata să intervină”, a spus Martinovic, pentru GSP.ro. 

+12 FOTO

Steaua Roșie - CFR Cluj, pe Marakana din Belgrad

CFR Cluj își joacă șansa de a ajunge în grupele Europa League pe un stadion care se transformă într-un adevărat vulcan la meciurile importante, dar care n-are strălucirea unei arene moderne, cu condiții de top.

Deși renovat, și cu o panoramă impunătoare, finisajele lasă în multe locuri de dorit și trădează vechimea „Marakanei" din Belgrad.

Inițial aici juca FC Yugolasvia, dar în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial formația se desființează, se crează Steaua Roșie pe 4 martie 1945, iar stadionul este atribuit echipei nou înființate.

Pe 27 decembrie 1959 stadionul este dărâmat în totalitate, iar porțile noii arene s- au deschis pe 1 septembrie 1963, împtotriva celor de la Rijeka. 55.000 de spectatori s-au aflat atunci la meci, apoi 74.000 au creat o atmosferă incredibilă în derby-ul cu Partizan. Abia un an mai târziu s-a finalizat în totalitate construcția arenei, capacitatea fiind de 110.000 de spectatori!

Citește și alte știri despre Steaua Roșie - CFR Cluj: 

VIDEO EXCLUSIV Novak Martinovic prefațează Steaua Roșie - CFR Cluj: „Echipa nu are un joc stabil” » De cine trebuie să se teamă Șumudică

CORESPONDENȚĂ DIN SERBIA Prin „tunelul groazei” pe Marakana din Belgrad! Aici joacă CFR pentru grupele Europa League

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (1)
tristan
tristan  •  18 August 2021, 10:19

am fost pe MARACANA..poate acum 30-40 de ani era ceva special..dar acum e doar un stadion vechi mult sub ceea ce inseamna un stadion modern...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează