INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

UPDATE Malatyaspor a anunțat oficial demiterea lui Șumudică!

Marius Șumudică
Marius Șumudică

Articol de - Publicat luni, 07 februarie 2022 10:41 / Actualizat vineri, 08 aprilie 2022 14:25

Marius Șumudică (50 de ani) a fost demis de conducerea clubului Malatyaspor, în urma rezultatelor slabe înregistrate în campionat.

Pe ultimul loc în Turcia, cu doar 3 victorii în 15 meciuri pe banca lui Malatyaspor de când a preluat echipa în octombrie, Șumudică nu mai continuă la clubul turc.

UPDATE 12:40 » Malatyaspor a confirmat despărțirea de Șumudică

Turcii au anunțat oficial demiterea lui Șumudică de la echipă. 

„Ne-am despărțit de antrenorul Marius Șumudică! Dorim să-i mulțumim pentru munca depusă, alături de staff-ul său, și să-i urăm succes în activitatea profesională”, a fost postarea celor de la Yeni Malatyaspor.

Știrea inițială: Presa din Turcia anunța că Marius Șumudică a fost demis de Malatyaspor

Potrivit jurnaliștilor de la Ajansspor, clubul i-a reziliat contractul în diminieața zilei de luni, iar anunțul oficial ar urma să vină în scurt timp. 

Pentru Șumudică, Malatyaspor a fost a 4-a echipă din Turcia pe care a antrenat-o. Kayserispor, Gaziantep și Rizespor sunt celelalte formații pe care tehnicianul român le-a condus.

Șumudică: „Să vin la Malatyaspor a fost cea mai mare greșeală a vieții mele”

Neplătit de 4 luni, Șumudică s-a plâns în numeroase rânduri de condițiile de la club și de faptul că nu a fost sprijinit de bașcanul echipei, Adil Gevrek.

„Nu am văzut vreun sprijin concret în afara celui primit din partea conducerii și a Consiliului de Administrație. Au venit o singură dată și ne-au dat o baclava. S-au gândit că totul e în regulă. Am lucrat la Gaziantep, Kayserispor, Rizespor și știu cum trebuie susținută echipa. 

În mod normal, un antrenor profesionist trebuie ca mai întâi să vină să verifice condițiile, să știe ce s-a întâmplat la club, cum arată lotul, și abia apoi să accepte contractul. Eu? Am mers direct la Istanbul, pentru că îmi place Turcia. Am venit aici cu ochii închiși. Am semnat, nu mi-a păsat de bani, de nimic. E cea mai mare greșeală a vieții mele. Pentru prima și ultima dată când fac așa ceva!”, spunea Șumudică.

Șumudică are variante în Liga 1: CSU Craiova și Rapid

După despărțirea de Malatyaspor, Șumudică se poate întoarce în Liga 1. Sursele Gazetei indică faptul că tehnicianul ia în calcul să revină în Liga 1 la una dintre următoarele două echipe aflate în situații delicate:

  1. Rapid - clubul de suflet al lui Șumudică se luptă să prindă play-off-ul. Fără victorie de 4 etape în campionat, Mihai Iosif are poziția șubrezită, așa cum GSP a scris luni.
     
  2. CSU Craiova - dincolo de prietenia cu patronul Mihai Rotaru, CSU punctează și prin relația dintre Șumudică și Marian Copilu, noul președinte al oltenilor. Copilu, conducătorul care l-a adus pe Șumudică și la CFR Cluj, a fost impus de antrenor la negocieri și în toamnă, când FCU Craiova l-a ofertat. Și ei în cursă pentru play-off, elevii lui Reghecampf au obținut un singur succes în precedentele 9 runde!

VIDEO Pavel Badea nu îl vrea pe Șumudică la CSU Craiova: „Ar fi un coocktail Molotov, s-ar alege praful!”

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Șocant! Un nume mare de la Ajax și-a dat demisia. Acuzat de hărțuire sexuală la club!

PSG n-a avut milă de campioana Franței » Messi, la primul gol al anului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
734999760329136
Michelangelo Buonarroti  •  08 Februarie 2022, 07:17

*** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

108808261708421
Francisco Dascal  •  07 Februarie 2022, 16:50

Secundul ideal pentru EDY POLITICO.

dacia_berlina
dacia_berlina  •  07 Februarie 2022, 13:22

Sumudica, dupa ce plecase de la niste turci de pe locul 4-8 il critica pe Dan Petrescu ca s-a dus la o echipa la retrogradare. Si acum a facut si el la fel. Iti cam strici cariera cand accepti din astea. Antrenorii mari nu se duc la echipe mici, care se lupta la retorgradare; astfel raman mari. Dan Petrescu si-a salvat cariera dupa niste retrogradari, castigand campinatul in Romania. Sa vedem daca Sumudica va reusi. Dorinel Munteanu, a castigat campionatul in Romania, apoi a avut niste experiente destul de nefericite prin strainatate si nici in liga a a 2-a nu mai reuseste sa se angajeze. Ideal e sa antrenezi la echipe cu loturi de ocurile 1-3; dar, cand ai nevoie de bani, te plictisesti pe acasa si nu gasesti, accepti si o luna la ultimul loc.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează