INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

EXCLUSIV Șumudică vrea să plece de la Malatyaspor și să revină în România! » Are două variante în Liga 1

Marius Șumudică, 50 de ani, e hotărât să plece de la Yeni Malatyaspor. Antrenorul are două variante în Liga 1, Rapid și CS Universitatea Craiova.
Marius Șumudică, 50 de ani, e hotărât să plece de la Yeni Malatyaspor. Antrenorul are două variante în Liga 1, Rapid și CS Universitatea Craiova.

Articol de - Publicat marti, 01 februarie 2022 21:13 / Actualizat marti, 01 februarie 2022 22:17

Marius Șumudică, 50 de ani, e hotărât să plece de la Yeni Malatyaspor. Antrenorul are două variante în Liga 1, Rapid și CS Universitatea Craiova.

Din informațiile GSP, clubul Malatyaspor ar avea restanțe salariale de 4 luni la jucători și de 3 luni la staff-ul tehnic condus de Șumudică. În aceste condiții, antrenorul se plânge că nu are cum să obțină salvarea de la retrogradare.

Afirmația tranșantă a lui Pițurcă, despre cine decide primul „11” la FCSB, l-a „activat” pe MM: „«Nea Ion» ăsta bate câmpii!”
FCSB
Afirmația tranșantă a lui Pițurcă, despre cine decide primul „11” la FCSB, l-a „activat” pe MM: „«Nea Ion» ăsta bate câmpii!”

Marius Șumudică, gata să plece de la Yeni Malatyaspor. Urmează Rapid / CSU Craiova?

Sursele Gazetei indică faptul că Șumudică ia în calcul să revină în Liga 1 la una dintre următoarele două echipe aflate în situații delicate:

  1. Rapid - clubul de suflet al lui Șumudică se luptă să prindă play-off-ul. Fără victorie de 4 etape în campionat, Mihai Iosif are poziția șubrezită, așa cum GSP a scris luni.
     
  2. CSU Craiova - dincolo de prietenia cu patronul Mihai Rotaru, CSU punctează și prin relația dintre Șumudică și Marian Copilu, noul președinte al oltenilor. Copilu, conducătorul care l-a adus pe Șumudică și la CFR Cluj, a fost impus de antrenor la negocieri și în toamnă, când FCU Craiova l-a ofertat. Și ei în cursă pentru play-off, elevii lui Reghecampf au obținut un singur succes în precedentele 9 runde!

Marius Șumudică: „Să semnez cu Malatyaspor, greșeala vieții mele!”

Din octombrie, de când a preluat-o pe Malatyaspor, Șumudică a câștigat doar 3 dintre cele 15 meciuri disputate. Echipa lui este ultima în Turcia, cu doar 16 puncte adunate în 22 de etape, 10 sub Giresunspor, formația de pe locul 16, primul care asigură salvarea.

Șumudică regretă că a acceptat să semneze cu Malatyaspor fără să se intereseze serios despre lotul echipei și condițiile avute la dispoziție. El s-a destăinuit în cadrul unui interviu acordat publicației beIN Sports Turcia: 

„E prima dată când lupt pentru salvarea de la retrogradare. Am venit aici de pe primul loc din România, cu 7 victorii în 7 meciuri. Am avut oportunitatea să vin la Malatya și am venit, pentru că îmi place fotbalul turc. Nu m-am gândit prea mult la asta, dar am făcut cea mai mare greșeală a vieții mele. 

De ce? În mod normal, un antrenor profesionist trebuie ca mai întâi să vină să verifice condițiile, să știe ce s-a întâmplat la club, cum arată lotul, și abia apoi să accepte contractul. Eu? Am mers direct la Istanbul, pentru că îmi place Turcia. Am venit aici cu ochii închiși. Am semnat, nu mi-a păsat de bani, de nimic. E cea mai mare greșeală a vieții mele. Pentru prima și ultima dată când fac așa ceva!”.

De asemenea, vreau ca toți oamenii din Turcia să știe ce s-a întâmplat la Malatya. Nu vreau să-i fie pus lui Șumudică în spate ce s-a întâmplat în Malatya. Când am venit la Malatya și am văzut lotul, nu mi-a venit să cred! Aveam 7-8 jucători sub 19 ani în lotul de 21 de jucători. 

Nu știu cine a construit această echipă în vară. Când am vrut să schimb ceva la antrenament, jucătorii au venit la mine și mi-au spus că nu sunt pregătiți să facă un astfel de antrenament, pentru că nu au făcut nimic în vară. Dintre cei 11-12 jucători buni, unii s-au accidentat, alții au mers la echipa națională. Cu cine joc? Când am construit o echipă, precum Gaziantep, am terminat pe 8. Când am fost la Kayseri și am construit echipa, au terminat pe 8. De atunci, n-au mai terminat așa sus!

Marius Șumudică

Șumudică a revenit cu precizări apoi despre interviul lui apărut în presa turcă: „Câteva cuvinte din interviul meu au fost scoase din context și simt nevoia de a veni cu lămuriri. Am venit la Malatya pentru că apreciez fotbalul din Turcia și fanii săi. Sunt aici pentru că vreau să fiu aici. Am vorbit despre selecția care a fost făcută la începutul sezonului și despre problemele pe care le-am avut pentru a aduce echipa la nivelul dorit”.

Citește mai multe știri de actualitate:

„E o întrebare de amatori, Radu!” » Victor Pițurcă, intervenție de 30 de minute în direct: „Nu poți să-i ceri lui Boloni asta, e de domeniul fantasticului!”

Caz incredibil! » Făcut din pix acționar la Pandurii, Săpunaru vrea să-l dea în judecată pe Marin Condescu pentru fals și uz de fals

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (33)
suporterucv
suporterucv  •  03 Februarie 2022, 14:18

Bai da Rotaru asta se are pe bune cu toti antrenorii de fotbal din Romania !! E vreunul cu care nu e prieten ??...

1310404592721312
Celmai Binee Acasa  •  02 Februarie 2022, 20:11

Nu il vrem pe sumudica la Universitatea!

socratead
socratead  •  02 Februarie 2022, 19:25

Sumudica antrenorul demis de 3 echipe in 2020. Sumudica antrenorul care a declarat dupa venirea la Cluj ca s-a simtit ca in Europa de vest iar apoi a plecat imediat dupa ce a fost demis pentru ca nu mai suporta Clujul. Sumudica antrenorul care a laudat jucatorii de la Yeni dupa primele rezultate pozitive ca apoi sa spuna ca nu poate aalva echipa cu avesti jucatori. Sumudica antrenorul care a zis ca daca i se aduc jucatorii ceruti Yeni scapa de la retrogradare si dupa ce i s-au adus jucatorii si nu sunt rezultate vrea sa plece. Ce patron este atat de fraier sa angajeze un astfel de om lipsit de cuvant si caracter.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează