INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  A MURIT MARADONA

Tricoul în care Diego Maradona a făcut magie pe teren contra Angliei, în 1986, este de vânzare! Suma COLOSALĂ cerută de proprietar

Diego Maradona, în Argentina - Anglia 2-1 // foto: Imago +38   FOTO
Diego Maradona, în Argentina - Anglia 2-1 // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 noiembrie 2020 17:50 / Actualizat sambata, 28 noiembrie 2020 18:45

Diego Maradona a murit miercuri, 25 noiembrie 2020, la doar 60 de ani. Tricoul pe care „El Pibe de Oro” l-a purtat în „sfertul” de finală de la CM din 1986, Argentina - Anglia 2-1, poate fi achiziționat în schimbul unei sume importante. 

  • Maradona, considerat de mulți cel mai mare fotbalist din istorie, a murit din cauza unui stop cardio-respirator. Argentinianul se afla la locuința sa din Tigre, unde se recupera după operația pe creier suferită la începutul lui noiembrie.

Cupa Mondială din 1986 a fost marcată de Diego Maradona. „El Pibe de Oro” a condus-o pe Argentina către titlul mondial, reușind în „sfertul” cu Anglia (scor 2-1) una dintre cele mai iconice evoluții individuale din istoria fotbalului. Tricoul pe care Maradona l-a purtat în meciul în care a înscris 2 goluri îi aparține englezului Steve Hodge (58 de ani), care i-a fost adversar lui Diego în acel meci. 

Două milioane de dolari pentru tricoul lui Diego Maradona

Deși îi aparține lui Hodge, tricoul este afișat în prezent la Muzeul Național al Fotbalului englez din Manchester. David Amerman, expert american în lucruri colecționabile din istoria sportului, a dezvăluit pentru Reuters că „este foarte dificil să evaluezi tricoul, dar știu că proprietarul dorea să îl vândă pentru 2 milioane de dolari”. 

Același Amerman spune că este puțin probabil ca cineva să plătească o astfel de sumă, dar nu exclude definitiv acest scenariu: „Este foarte dificil ca cineva să plătească două milioane de dolari, dar nu văd de ce un individ care ar avea potență financiară nu ar dori așa ceva. Dacă găsești persoana potrivită în locul potrivit, este o posibilitate reală”.

„Mâna Lui Dumnezeu”, unul dintre cele mai faimoase goluri ale lui Maradona

Pe 22 iunie 1986, la Cupa Mondială din Mexic, Argentina a întâlnit în „sferturi” echipa națională a Angliei. Grație a două goluri marcate de Maradona, țara sud-americană a câștigat, scor 2-1.

Primul gol al întâlnirii a avut loc în minutul 51, atunci când Maradona a marcat folosindu-și mâna. „Nu regret niciun moment acel gol cu mâna, nu-l voi regreta nici mâine, nici peste 10 sau 20 de ani şi nici măcar pe patul morţii”, a mărturisit Maradona în cartea sa.

Al doilea gol, venit la 4 minute după, a fost o adevărată bijuterie. Diego a preluat mingea în propria jumătate și a marcat după ce a parcurs 50 de metri în 13 secunde, depășind 6 adversari, inclusiv portarul

A murit Diego Maradona. Cifrele unei legende:

  • Maradona a jucat la 6 cluburi: Argentinos (1976-1981), Boca (1981-1982 și 1995-1997), Barcelona (1982-1984), Napoli (1984-1991), Sevilla (1991-1992) și Newell's (1993-1994);
  • 312 goluri a marcat Diego Maradona în 588 de meciuri jucate de-a lungul carierei la echipele de club;
  • 91 de selecții a strâns „El Pibe de Oro” la naționala Argentinei în perioada 1977-1994;
  • 10 trofee a cucerit El Diez, cele mai importante fiind Cupa Mondială (1986), titlurile în Serie A (1987, 1990) și Cupa UEFA (1989).
+34 FOTO

VIDEO. Gabi Balint, amintirile de la România-Argentina: „Maradona a fost un idol pentru mine! Dansa cu mingea”

Citește mai multe știri despre Diego Maradona:

Străinul cu peste 100 de meciuri în România, despre întâlnirea și discuția cu Maradona » Cadoul și sfaturile primite: „Ne-a spus că așa ajungem fotbaliști”

Kusturica despre Maradona: „E ultimul personaj. Un film despre Cristiano Ronaldo? Nu, n-are nimic de povestit!”

OPINIE GSP. Caravaggio și Maradona. O dezbatere necesară: trebuie separat omul de operă?

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează