INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII CM

Dramatism total în primul meci din preliminarii! Olanda era condusă cu 0-3: cât s-a terminat până la urmă

Turcia - Olanda 4-2 // foto: Imago
Turcia - Olanda 4-2 // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 martie 2021 20:32 / Actualizat miercuri, 24 martie 2021 21:06

Preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022 au debutat cu o surpriză majoră. Turcia a învins Olanda într-un meci spectaculos, scor 4-2.

  • Din grupa G mai fac parte Norvegia, Muntenegru, Letonia și Gibraltar.

În prima partidă din grupa G a preliminariilor pentru Cupa Mondială, Turcia a obținut o victorie răsunătoare. S-au marcat șase goluri pe stadionul Ataturk Olimpiyat din Istanbul, ultimul sfert de oră aducând o avalanșă de reușite.

Burak Yilmaz, „vârful” lui Lille, a deschis scorul pentru turci în minutul 15. Yilmaz a reușit „dubla” în minutul 34, din penalty, iar Hakan Calhanoglu a dus scorul la un umilitor 3-0 imediat după pauză.

Trei goluri pe final în Turcia - Olanda

Olanda a dat semne de viață în minutul 75, când mijlocașul Davy Klassen a redus din diferență. La mai puțin de un minut distanță, Luuk de Jong a făcut 3-2, dar fotbaliștii din Țara Semilunei nu au clacat.

Burak Yilmaz a reușit tripla în minutul 81, cu o execuție de mare clasă, dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri. Oaspeții puteau avea ultimul cuvânt, dar Memphis Depay a ratat un penalty în minutul 90+5, iar imediat după „centralul” Michael Oliver a fluierat finalul meciului.

Pentru Turcia urmează un duel cu Norvegia, în deplasare, în timp ce Olanda va juca pe teren propriu cu Letonia în a doua etapă.

Mai multe știri din preliminariile Cupei Mondiale:

„Tricolorii”, antrenament cu zâmbetul pe buze înainte de meciul cu Macedonia de Nord

Germania ne ia drept sparring partner! Nemții sunt deja cu gândul la Euro

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  25 Martie 2021, 07:41

E o treaba la 35 de ani sa dai 3 goluri Olandei.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează