INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM 2022

Neînfricata Ucraina » Zelenski a mulțumit naționalei: „Luptăm, îndurăm, învingem. Pentru că suntem ucraineni"

Ucraina , Foto: Imago Images
Ucraina , Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 02 iunie 2022 13:12 / Actualizat joi, 02 iunie 2022 13:56

Ucraina a câștigat la Glasgow, 3-1 cu Scoția în semifinala barajului pentru Mondial, și se pregătesc de ultimul asalt pentru calificarea la Mondial. Duminică, la Cardiff, în fața Țării Galilor. „Vom juca meciul vieții”, anunță Zincenko.

  • Țara Galilor  - Ucraina se joacă duminică, 5 iunie, de la ora 19:00, în finala play-off-ului CM 2022. Partida va fi televizată pe Prima Sport

Graeme Souness nici nu știa cu cine să țină miercuri seară, când vorbea la microfonul Sky Sports: „Aceasta este cea mai stranie emoție pe care am avut-o vreodată la un meci. Sunt scoțian, am fost căpitanul naționalei, am vrut să câștig fiecare meci cu disperare. Dar acum... Ce se întâmplă în Ucraina transcende fotbalul. E vorba de viață și moarte”. Pentru el, „FIFA ar trebui să invite Ucraina la Mondial indiferent de rezultatele din baraj". 

Marea schimbare propusă de Florin Tănase în fotbalul românesc: „Așa ceva nu mai trebuie acceptat!”
INTERVIU
Marea schimbare propusă de Florin Tănase în fotbalul românesc: „Așa ceva nu mai trebuie acceptat!”

Gary Lineker: „O picătură de fericire după ororile războiului” 

Dar Ucraina nu vrea să participe astfel la turneul final. Vrea să se califice și a trecut de primul obstacol, semifinala. A învins Scoția la Glasgow, dominând-o. 3-1 și diferența putea fi mai mare. Jucătorii au luat din forța transmisă de cei 3.000 de fani care fluturau steagurile galben-albastre și scandau numele țării lor pe Hampden Park. 

Azi, toate ziarele britanice au titrat „Glorie Ucrainei” și „Eroii Ucrainei”. Iar Gary Lineker, mereu conectat la toate poveștile lumii, a fost impresionat, comentând pe Twitter: „Ucrainenii sunt speciali. Ce oameni minunați! Și câtă rezistență! Pentru ei, a fost o picătură de fericire după ororile războiului”. 

Cosmin Matei, primul care a scăpat din „haită” » A fost prezentat oficial la un club din Liga 1
Dinamo
Cosmin Matei, primul care a scăpat din „haită” » A fost prezentat oficial la un club din Liga 1

Volodimir Zelenski: „Toți luptăm, fiecare pe frontul său” 

La Kiev, Volodimir Zelenski și-a făcut timp pentru a vedea partida. „Sunt vremuri în care nu ai nevoie de multe cuvinte. Doar de mândrie. Vă mulțumesc, băieți!”, a scris președintele. „Au ieșit. Au luptat. Au perseverat. Au învins. Pentru că sunt ucraineni”. 

Scoția are o echipă bună și fani extraordinari. Și ei meritau să fie la Mondial, dar în fotbal există numai un învingător și noi am câștigat. 

- Ruslan Malinovsky, mijlocaș Ucraina

Un succes care „a adus bucurie unei țări întregi. Toți luptăm, fiecare pe frontul său, pentru steagul galben-albastru, pentru stema din inima noastră, pentru «Ucraina nu moare»”. Convingerea lui: „Luptăm, îndurăm, învingem. Pentru că suntem ucraineni”. 

Oleksandr Petrakov: „Vrem să-i facem mândri pe oamenii care suferă zi după zi” 

Unul dintre cei mai buni jucători ai semifinalei, Oleksandr Zincenko, alături de Yarmolenko și Yaremchuk, se gândește deja la pasul următor: „Fiecare meci e o finală. Am câștigat-o pe prima, urmează alta. Știam că va fi dificil, dar am înscris trei goluri și puteam marca și mai multe”. Cea mai importantă partidă e duminică, la Cardiff, în fața Țării Galilor: „Visăm la Cupa Mondială și trebuie să mai câștigăm o dată. Vom juca meciul vieții”. 

Sincer, cea mai bună echipă a câștigat. Felicit Ucraina și îi urez succes la Cardiff. Nu a fost seara Scoției, ci a Ucrainei. 

- Steve Clark, selecționer Scoția

Un alt Oleksandr, selecționerul Petrakov, le-a spus jurnaliștilor, la Glasgow: „Victoria nu a fost pentru mine, nici pentru echipă, ci pentru Ucraina. Cei care luptă în tranșee sunt mereu în mintea noastră. Cei răniți în spitale. Oamenii care suferă zi după zi. Pe ei vrem să-i facem mândri. Nu poți realiza ce se întâmplă decât dacă trăiești asta. Bărbați uciși, femei violate...”.

Calificarea la Mondial ar fi tot ce le-ar putea oferi mai bun jucătorii săi, după o sută de zile de război. 

UEFA îi face face strategia lui Edi Iordănescu: „E aproape inuman!”
Liga Națiunilor
UEFA îi face face strategia lui Edi Iordănescu: „E aproape inuman!”

Pele: „Opriți invazia!” 

Unul dintre cei mai mari fotbaliști ai istoriei se gândește la Ucraina. „Profit de acest meci pentru a cere ferm: «Opriți invazia!» Nimic nu justifică o asemenea violență”, a comentat Pele a comentat pe Instagram, în ziua victoriei de la Glasgow. 

„Perla Neagră”, 81 de ani, suferind de cancer. „Ucrainenii au încercat să uite, timp de 90 de minute, tragedia care încă le lovește țara, încă le afectează viața. Am trăit opt decenii, în care am văzut războaie și discursuri ale conducătorilor ce instigau la ură în numele securității oamenilor. Nu ne mai putem întoarce la acele vremuri”.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Leo Messi, fantastic! Nota 10 în presa argentiniană » Vrea titlul mondial: „Putem să ne batem cu oricine”

Haos în Serbia, la derby-ul Partizan - Steaua Roșie » Arbitrul a fugit spre vestiare, dar a fost lovit de un scutier!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează