INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

UEFA o amenință pe Juventus! Depunctare, retrogradare sau excludere din Europa

Leonardo Bonucci, Foto: Imago Images
Leonardo Bonucci, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 21 decembrie 2022 14:00 / Actualizat miercuri, 21 decembrie 2022 14:33

Ancheta de la Nyon, paralelă cu cea a federației italiene, cercetează bilanțurile contabile din ultimii ani. Juventus riscă de la amendă la excluderea din Europa, dacă vor fi dovedite falsurile.

Ancheta deschisă de Procuratura din Torino face valuri și la UEFA. UEFA investighează în paralel cu federația italiană situația financiară a lui Juventus, pe baza căreia clubul bianconero a ajuns la un acord cu oficialii continentali. 

Gigi Becali îi dă planurile peste cap lui Pintilii: „Ce să facem? Nu, tată!”
FCSB
Gigi Becali îi dă planurile peste cap lui Pintilii: „Ce să facem? Nu, tată!”

Se verifică dacă s-a încălcat acordul în privința fair-play-ului financiar și a normelor pentru acordarea licenței de a participa în cupele europene. Suspiciunea e că s-au falsificat documente ori s-au umflat anumite operațiuni, pe lângă neregulile cu plățile datoriilor avute către jucători.

Juventus riscă să fie exclusă din Europa

Intenția celor de la UEFA este să lămurească situația contabilă până la finele sezonului pentru a ști dacă „Bătrâna Doamnă” riscă să pățească ceva. Sancțiunile merg de la amendă destul de consistentă și deposedarea de trofee, dacă va fi cazul, până la extrem, excluderea din Europa în stagiunea viitoare

Pe plan intern, există varianta unei depunctări funcție de gravitatea faptelor până la retrogradarea în Serie B, cum s-a întâmplat la Calciopoli. Acuzațiile nu sunt doar de natură sportivă, ci și penală: manipularea în mercato, comunicări neadevărate către Bursă, emiterea de facturi false și obstrucționarea activității de control a Autorității de Supraveghere.

UEFA o amenință pe Juventus! Vor fi jucători suspendați?

Multe lucruri sunt neclare în privința salariilor jucătorilor, cu care șefii clubului, care au demisionat luna aceasta, au jonglat și au încercat să amâne plata lor, motivând și pandemia. Unii au acceptat, cazul lui Cristiano Ronaldo, care așteaptă achitarea unei restanțe de 19,1 milioane de euro, iar alții nu. 

Mai mult, De Ligt și De Sciglio ar fi furnizat discuții private autorităților, în care Chiellini, fostul căpitan, le explica jucătorilor în martie 2020 schema gândită de club: să înghețe salariile 4 luni, urmând ca 3 salarii să fie plătite „la negru”, fără a fi declarate în acte. 

În acest fel, Juventus ar fi ascuns pierderi de peste 200 de milioane de euro în ultimii ani și ar fi „cosmetizat” situația pentru a obține toate aprobările necesare. Jucătorii plătiți „pe sub mână” riscă în acest caz să fie amendați sau chiar suspendați.

VIDEO. Viorel Hizo: „Ceahlăul era acuzat că e în Cooperativă. Dar pe noi nu ne-a putut bate Juventus!”

Citește și:

Dybala dezvăluie cine l-a salvat la penalty-ul din finală

Cât costă mantia primită de Messi la finala Mondialului

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează