INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTERVIU

Un fost coleg al lui Maradona a vorbit pentru GSP: ”E greu ca românii să se acomodeze în Italia, nu mai sînt vedetele din România”

Articol de - Publicat duminica, 03 mai 2015 17:34

Ediția print a Gazetei Sporturilor vă oferă un interviu spectaculos cu Salvatore Bagni, fost internațional italian, fost campion alături de Diego Maradona la Napoli.

Ajuns la 58 de ani, peninsularul, care lucrează ca scouter pentru diverse grupări din Il Calcio, a povestit cum a interacționat cu diverși români în viață. Invitat de prietenul și de partenerul său de afaceri, Ciprian Giurcă, Bagni a fost prezent pentru două zile în București să urmărească diverși juniori ce-ar putea trezi interesul unor grupări din Italia. Iată cîteva aprecieri ale sale:

"E greu pentru fotbaliștii români să se acomodeze în Italia, vin într-un alt climat, undeva unde ei nu mai sînt vedetele de la ei de acasă. Nu știu cum și-au făcut ei copilăria fotbalistică, profesionistă, aici, la voi. Românii sînt buni, talentați, însă talentul nu ține de foame, nu joacă doar el pe teren".

"Chiricheș e ultimul român care a atras atenția în mod deosebit, de aceea a și ajuns unde e acum. Nu știu echipă de top din Serie A care să nu-l fi dorit. Nu mă joc cu vorbele niciodată, dar era peste mulți dintre actualii fundași de frunte din Italia. Nu e timpul pierdut, îl văd jucînd în viitorul apropiat în Il Calcio".

"Sînt printre primii oameni din Italia care au făcut cunoștință cu Adrian Mutu, la un amical la Regio Emilia. Un tip deschis, stilul de italian, ai zice că s-a născut la noi. A avut o carieră frumoasă, dar i-a plăcut și viața, parcă prea mult. A condus prea în viteză prin viață. Nu știu cînd România va mai avea un talent ca el".

"Pe Mircea Lucescu îl cunosc din perioada Inter Milano, dar nu din cea în care a fost antrenorul nerazzurrilor, ci de la începutul anilor '80. Cînd eu evoluam la Inter, în 1981, iar el venea și urmărea ședințele noastre de pregătire. Serios, ce rost are să vă păcălesc?! De atunci studia, avea o capacitatea extraordinară de a se antrena pentru cariera de tehnician. Cred că ar putea pregăti orice formație din lume, Real, Barca, orice".

"Am jucat cu Inter Milano împotriva lui Dinamo, iar "cîinii" ne-au eliminat în toamna lui 1981. Au ieșit scîntei. Am jucat toate minutele, în ambele confruntări, 1-1 și 2-3. Era un fotbal mult mai dur, acum e joc de domni de societate. Săreau tibiile în tribune! Românii au fost la nivel de Serie A. Nu mai țin minte cum îl chema pe băiatul care m-a ținut, era un tip blond. N-am luat-o în tragic, fiindcă ne eliminase o echipă puternică, Dinamo era apreciată atunci pe plan continental".

5 goluri
a marcat Bagni pentru squadra azzurra în 44 de meciuri în perioada 1981-1987

12 reușite
a avut Salvatore în tricoul lui Inter Milano în 82 de partide între anii 1981-1984

În ziarul de azi mai puteți citi:

» REPORTAJ: Am urmărit derby-ul Madridului în Centrul Vechi, alături de membrii fan clubului Realului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
759278520847078
Katy Ciobanita  •  03 Mai 2015, 19:35

frumos comentariu,BRAVO,chiar se poate mai adaugati,imi place cand se vorbeste frumos de Romani,inca o data BRAVO

Vezi toate comentariile (1)
Comentează