INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Un jucător de la Barcelona refuză să-și prelungească contractul și a decis să renunțe și la naționala Spaniei!

Un jucător de la Barcelona refuză să-și prelungească contractul și a decis să renunțe și la naționala Spaniei! +17   FOTO
Un jucător de la Barcelona refuză să-și prelungească contractul și a decis să renunțe și la naționala Spaniei!

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 august 2021 18:26 / Actualizat duminica, 22 august 2021 18:46

După ce a fost criticat dur de Ronald Koeman, Ilaix Moriba, 18 ani, a decis să reprezinte Guinea în locul Spaniei. 

Jucătorul nu a anunțat încă personal, dar presa spaniolă scrie că a informat deja Federația Africană despre hotărârea sa, iar tatăl său a confirmat.

Probleme pentru Barcelona: Gerard Pique s-a accidentat, celălalt stoper titular este suspendat
SPANIA
Probleme pentru Barcelona: Gerard Pique s-a accidentat, celălalt stoper titular este suspendat

Moriba vrea și să plece liber vara viitoare de la Barcelona, refuzând să-și prelungească înțelegerea.

„Are 18 ani, e viitorul clubului, a jucat la prima echipă sezonul trecut și acum e într-o situație în care nu e alături de noi. Mesajul meu pentru el este că banii nu sunt totul la vârsta asta, important e să joci fotbal. Dar jucătorul și cei din anturajul lui nu cred asta și acest lucru mă dezamăgește”, a spus Koeman.

Agenții fotbalistului au venit cu o ofertă de 8 milioane pentru el, de la RB Leipzig, dar Barcelona a refuzat, cerând minimum 20. După această decizie, Moriba a refuzat să-și prelungească contractul cu formația cule, fiind dispus chiar să nu joace un an pentru a deveni liber în iunie 2022. Catalanii l-au trimis să se antreneze cu echipa U19 - B. 

Dacă Moriba nu-și schimbă poziția, nu va avea niciun viitor aici. Se înșală. E important ca acest mesaj să ajungă la toți juniorii. E un moment dificil pentru club. Nu banii sunt prioritari, trebuie să fie încântați să joace pentru FC Barcelona 
Rafa Yuste, vicepreședinte Barcelona

Un jucător de la Barcelona refuză să-și prelungească contractul și a decis să renunțe și la naționala Spaniei!

Primul gol, în martie 2021

Ilaix Moriba a debutat în tricoul Barcelonei la trei zile după ce a împlinit 18 ani. În partida cu Cornella, din „16-imile” Copa del Rey 2020-2021, Ronald Koeman l-a trimis pe teren din primul minut. Moriba, jucător asemănat cu Paul Pogba, a început ca titular partida și a evoluat timp de 74 de minute, când a fost înlocuit de Sergio Busquets.

Tot sezonul trecut, Ilaix Moriba a marcat primul gol în tricoul „blaugrana”, în victoria Barcelonei cu Osasuna din La Liga, scor 2-0. Estadio El Sadar va rămâne mereu în memoria lui Ilaix Moriba. A fost locul unde a reușit primul gol pentru Barcelona, chiar din pasa lui Lionel Messi. Superstarul argentinian l-a servit pe Moriba, iar acesta a punctat superb din afara careului și a închis tabela.

Clipe de panică în Turcia » Fabrice Nsakala s-a prăbușit pe gazon în Gaziantep - Beșiktaș, sub ochii lui Alin Toșca

„Mai bine nu se putea” » Debut perfect pentru Simone Inzaghi pe banca campioanei Inter

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
bogdan.iacob
bogdan.iacob  •  23 August 2021, 00:53

Laporta e ocupat cu superliga, d'aia il pune pe tucalarul de Rafa Yuste sa-l "puna la punct" pe pusti. Koeman nu e decit un lingau, pacat de jucatorul care a fost. Inteleg ca asta cu "nu banii sint importanti" i-au bagat-o si lu' Messi, da' cu Piticu' nu le-a mers. Tovarasi, TOTUL este pe bani. Cine are dicteaza regulile. Cine nu are face partid comunist. Daca poate... In clipa in care 10-12 cluburi care se nimereste sa fie cu CV bogat isi propun sa faca o superliga care inseamna bani multi pentru aceste echipe si pierderi imense pentru restul, orice discutie pornita de una dintre aceste echipe despre "loialitate" devine rizibila...

mandpv964
mandpv964  •  22 August 2021, 23:36

Eee, cum nu, toti trebuie sa joace gratis la Mes que un club.....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close