INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AUSTRIA

Lecție de urmat » Unde-și începe golgeterul all-time al Mondialelor cariera de antrenor principal

Miroslav Klose (44 de ani) a fost numit vineri antrenor principal la Rheindorf Altach, foto: Imago
Miroslav Klose (44 de ani) a fost numit vineri antrenor principal la Rheindorf Altach, foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 18 iunie 2022 15:16 / Actualizat sambata, 18 iunie 2022 15:49

Miroslav Klose (44 de ani) a fost numit vineri antrenor principal la Rheindorf Altach, din prima divizie austriacă. Fostul atacant neamț mai activase ca „secund” la echipa națională și ca asistent al lui Hansi Flick la Bayern.

O legendă a fotbalului german s-a apucat serios de antrenorat. Pentru Miroslav Klose va fi prima experiență ca „principal” în noua sa carieră. 

Cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale (16 goluri) a ales să înceapă cu un nume modest, o echipă aproape necunoscută din fotbalul european. Rheindorf Altach, ocupanta locul 3 în play-out, după ce terminase ultima în sezonul regulat al primei divizii austriece, l-a anunțat vineri pe fostul atacant de 44 de ani. 

Și la puțin timp după aceea, site-ul oficial al clubului, asaltat de fani, a devenit inaccesibil!

Gigi Becali și-a inaugurat hotelul din Venus » Cât costă o noapte la locația de 5* a patronului FCSB
HOTEL
Gigi Becali și-a inaugurat hotelul din Venus » Cât costă o noapte la locația de 5* a patronului FCSB

Miroslav Klose, două sezoane la U17

Din 2016, de când s-a retras ca jucător la Lazio, Klose și-a făcut ucenicia ca asistent la echipa națională, lucrând cu Joachim Low timp de două sezoane. 

Apoi, odată cu venirea lui Niko Kovac, a trecut la juniorii lui Bayern și a preluat formația Under 17, cu un acord până în iunie 2020. A trecut apoi „secund” al campioanei Germaniei, luat de Hansi Flick, fiind însărcinat cu pregătirea atacanților, iar din mai 2021 a rămas liber de contract, Nagelsmann aducându-și propriul staff. Și la prima ofertă n-a refuzat să plece din Germania în vecini.

Miroslav Klose, după ce a semnat cu Rheindorf Altach: „Mă simt la locul potrivit”

„Abia aștept să pornesc treaba aici, la Altach. Am avut un sentiment pozitiv de la primele contacte și simt că am ajuns în locul potrivit. Discuțiile au fost sincere și deschise și mi-era clar că vreau să fac acest lucru. Sunt nerăbădător să cunosc jucătorii, lumea din club și, desigur, să intru în contact cu fanii”, a declarat Miroslav Klose, ce va semna mâine contractul și luni va fi prezentat oficial.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Planul nebun al lui Real Madrid: operațiunea „Haaland 2024”. Ce pune la cale Florentino Perez

Messi, episod brutal cu un coleg: „A început să mă înjure. Îmi venea să mor. Voia să mă omoare!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
MariusN
MariusN  •  18 Iunie 2022, 17:34

Invatatura ptr toti marii nostri fotbaliatori, ai uneia sau alteia generatii(cica locul 5-8 la C.M. e "de aur"!!!) La noi,vor toti sa fie direct principali, la Nationala sau la cele mai bune echipe.. In loc sa faca putina "stagiatura", de secund la un bun antrenor si apoi sa preia echipe mai mici sau la categorii juvenile si apoi, dupa 3-5 ani sa intre la o echipa mai importanta, ei vor direct sa fie in top. Majoritatea lor, care au fost buni fotbalisti, se cred si la fel de buni antrenori.. Pacat, dar nu-i asa. Daca esti Rege ca jucator, nu poti fi neaparat si Rege pe banca..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează