INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO 2020

VIDEO Azi trebuia să înceapă Euro 2020 - Cum arată Bucureștiul? E ceva gata din ce am promis?

Astăzi ar fi trebuit ca Bucureștiul să-și primească oaspeții, participanți la Euro 2020. foto: Guliver/Getty Images +12   FOTO
Astăzi ar fi trebuit ca Bucureștiul să-și primească oaspeții, participanți la Euro 2020. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 12 iunie 2020 14:01

Astăzi ar fi trebuit ca Bucureștiul să-și primească oaspeții, participanți la Euro 2020. Turneul final s-a mutat anul următor, iar Capitala a primit un timp nesperat pentru a pune la punct toate detaliile organizatorice.

12 iunie. Roma. Turcia - Italia. Azi ar fi trebuit să începem sărbătoarea fotbalului european. Startul ediției cu numărul 16 a Campionatului European. Iar Bucureștiul se afla printre orașele gazdă ale turneului final care împlinește 60 de ani. Competiția ce inițial ar fi trebuit organizată în 12 orașe în 2020 a fost mutată anul următor și va avea startul la 11 iunie.

Salvați de amânare

Pandemia de coronavirus a forțat UEFA să decaleze cu un an competiția și ne-a "salvat" proiectele pe care le aveam în plan. Este timp suficient pentru a termina cele 3 stadioane, Steaua, Rapid și Arcul de Triumf, la fel și calea ferată care va lega Aeroportul Otopeni de Gara de Nord. Toate cele 4 proiecte sunt acum în grafic și probabil că vor fi gata în totalitate până vara viitoare.

Stadionul Giulești, cel mai întârziat 

Gazeta a vizitat ieri toate punctele cheie din organizarea acestui turneu final, iar veștile sunt destul de bune. În Ghencea și la Arcul de Triumf lucrările sunt foarte avansate și sunt șanse reale ca ambele stadioane să fie inaugurate până la finalul acestui an

Și calea ferată care va lega Otopeni de Gara de Nord e în "grafic", în timp ce la Giulești, unde lucrările au început mai târziu, s-a ajuns către jumătatea planului. Muncitorii trag tare ca până în primăvara lui 2021 totul să fie "la cheie"

Avem sigur 4 meciuri la EURO 2020

Cu o capacitate de 55.600 de locuri, Arena Naţională va urma să găzduiască 3 meciuri din grupele competiției, plus o "optime". Ucraina și Austria sunt sigure de prezența la București, iar Belgia și Portugalia ar putea ajunge în România în optimile de finală. Inițial se discuta doar despre stadioanele cu o capacitate peste 60.000 pentru meciurile din "sferturi", iar cele cu peste 70.000 de locuri, pentru semifinale şi finală. 

Totuși, UEFA a anunțat că sunt probleme cu 3 orașe, ce sunt gata să renunțe la organizarea Euro 2021, așa că Bucureștiul ar mai putea primi câteva partide. Inclusiv președintele FRF a anunțat asta: "Suntem în discuții cu UEFA pentru a organiza mai multe meciuri de la EURO, în caz că este nevoie", a anunțat Burleanu

Citește și alte știri de actualitate: 

FOTO Noi imagini de la calea ferată Otopeni - Gara de Nord » Proiectul e la un pas de finalizare

Măsură excepțională post-pandemie. FIFA dă liber la al treilea club în acest sezon!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
clarvazatorul
clarvazatorul  •  12 Iunie 2020, 15:58

Nu s-au promis cele 3 stadioane, de ce toata lumea minte?

clarvazatorul
clarvazatorul  •  12 Iunie 2020, 15:58

wsddsd

Vezi toate comentariile (2)
Comentează