INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPERCUPA GERMANIEI

VIDEO Loser Pep » Trei trofee pierdute. Guardiola a ratat din nou Supercupa, cedînd la penalty-uri cu Wolfsburg

Articol de - Publicat luni, 03 august 2015 00:00

Antrenorul bavarezilor a început și al treilea sezon cu stîngul, 1-1 și 4-5 la penalty-uri cu Wolfsburg, ratînd iar posibilitatea triplei. Golul semnat de Robben a fost anulat însă de rezerva Bendtner, danezul transformînd și penaltyul decisiv

Dacă ar putea schimba ceva în Germania, Guardiola ar putea propune abolirea Supercupei, trofeu ce nu s-a jucat între 1996 și 2010. Pentru că această prim titlu al sezonului rămîne un vis interzis lui Pep.
De cînd a preluat-o pe Bayern, antrenorul spaniol a fost mereu loser. De două ori l-a pus la colț Dortmund, iar sîmbătă i-a venit rîndul lui Wolfsburg să ia caimacul. Eșec survenit după loviturile de departajare (4-5), exact cînd au apărut zvonurile că nu-și va prelungi acordul scadent la finele sezonului.

Click aici pentru VIDEO!

A vrut să închidă partida

Bavarezii au avut 1-0, gol Robben (49) din pasa lui Douglas Costa, cel mai bun om al campioanei, au lovit și bara transversală (Boateng) în prima repriză. Dar Guardiola a vrut să închidă partida cu Vidal (fluierat la debut pentru jocul agresiv) și a plătit. Rezerva Bendtner a împins thrillerul în prelungiri (89), assist De Bruyne. Belgianul, ales MVP-ul stagiunii trecute, ratase incredibil la 0-0 cu poarta goală! Și tot "Lordul" danez, intrat în locul lui Dost, a transformat penaltyul decisiv. Unica eroare de la 11 metri i-a aparținut lui Xabi Alonso, Casteels ghicind execuția.

Ce a cîștigat și ce a pierdut Guardiola cu Bayern

  • 2013-2014
    4 trofee: titlul în Bundesliga, Cupa Germaniei, Supercupa Europei și CM Cluburi
    2 eșecuri: eliminat în semifinalele CL de Real (0-5 la general) și 2-4 cu Dortmund în Supercupa Germaniei

  • 2014-2015
    1 trofeu: titlul în Bundesliga
    3 eșecuri: eliminat în semifinalele CL (3-5 la general cu Barcelona); 0-2 cu Dortmund în Supercupă; 1-1, 0-2 la penaltyuri cu BVB în semifinalele Cupei

  • 2015-2016
    1 eșec: învins în Supercupa Germaniei de Wolfsburg (1-1, 4-5 la penaltyuri)

"Orice trofeu este un trofeu. Bundesliga, Cupa și Liga Campionilor sînt toate importante. La fel Supercupa și este păcat că am pierdut-o"
Pep Guardiola, antrenor Bayern

"Sînt dezamăgit și furios. Știam că Wolfsburg e un rival redutabil și și-a demonstrat încă o dată forța. Ne așteaptă o luptă grea pentru titlu"
Arjen Robben, mijlocaș Bayern

Pleacă la City în 2016? 10 milioane în plus!

Zvonurile legate de plecarea lui Guardiola la sfîrșitul actualului sezon, cînd i se încheie contractul, sînt tot mai insistente. Și cifrele continuă să facă valuri. Dacă semnează cu Man. City în 2016, va avea 27 de milioane de euro salariu anual. Acum, primește 17 milioane stagional la Munchen și e deja cel mai bine plătit antrenor din lume.

5 ediții consecutiveale Supercupei Germaniei au fost adjudecate de deținătoarea Cupei. Ultima campioană care a cîștigat trofeul a fost Bayern, în 2010

1 Supercupăa cucerit Wolfsburg în istoria clubului. În 2009, în perioada de tranziție, a pierdut finala cu Werder Bremen (1-2)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează