INTERNATIONAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2022 - STIRI  »  SUA - ȚARA GALILOR 1-1

Ioanițoaia, după deciziile ciudate ale arbitrilor din Qatar: „Ce se întâmplă la Mondial?! E totuși fotbal, nu suntem nici la baschet, nici la handbal!”

Ovidiu Ioanițoaia, la emisiunea „Studio Mondial” de la TVR 1
Ovidiu Ioanițoaia, la emisiunea „Studio Mondial” de la TVR 1

Articol de GSP - Publicat marti, 22 noiembrie 2022 00:00 / Actualizat marti, 22 noiembrie 2022 03:23

Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, a fost invitat luni seara la TVR 1, la emisiunea „Studio Mondial”, unde a analizat cele trei meciuri ale zilei de la Campionatul Mondial din Qatar: Anglia - Iran 6-2, Senegal - Țările de Jos 0-2 și SUA - Țara Galilor 1-1

Ioanițoaia taxează excesul de zel de care au dat dovadă până acum arbitrii de la Mondial, care nu s-au „zgârcit” și au acordat minute de prelungiri din abundență în la primele 4 partide din Qatar. Dacă „centralul” de la Anglia - Iran are acoperire, meciul fiind întrerupt foarte mult din cauza a două accidentări, la celelalte partide nu a existat vreun motiv pentru prelungirea cu aproape 20% din durata obișnuită!

  • Qatar - Ecuador: 12 minute (6 în R1 + 6 în R2);
  • Anglia - Iran: 29 de minute (15 în R1 + 14 în R2);
  • Senegal - Țările de Jos: 14 minute (3 în R1 + 11 în R2);
  • SUA - Țara Galilor: 15 minute (4 în R1 + 11 în R2).

Tototdată, Ioanițoaia consideră că programul încărcat de la Mondial - cu trei sau patru meciuri pe durata unei singure zile - obosește publicul telespectator.

Trimișii GSP au fost pe stadion la SUA - Țara Galilor 1-1 » Cum s-a trăit primul egal de la Mondiale: golul salvator al lui Bale a declanșat nebunia în tribune
SUA - ȚARA GALILOR 1-1
Trimișii GSP au fost pe stadion la SUA - Țara Galilor 1-1 » Cum s-a trăit primul egal de la Mondiale: golul salvator al lui Bale a declanșat nebunia în tribune

Ovidiu Ioanițoaia: „Nu e nici baschet, nici handbal! Rămâne fotbal totuși!”

„După ce că sunt meciuri multe, mai durează și foarte mult! De ce s-au dat 9 minute de prelungire la SUA - Țara Galilor (n.r. - deși de la margine s-au arătat 9 minute, meciul s-a încheiat abia în minutul 90+11)? Ce s-a întâmplat? La meciul Angliei am înțeles, au existat accidentări. Se joacă fotbalul cu cronometrul în mână?! Nu e nici baschet, nu e nici handbal. Rămâne fotbal totuși! 

Observ, însă, și o spun cu părere de rău... trei meciuri într-o zi, mâine (n.r. - marți) sunt patru! E prea mult! Este un megaspectacol care obosește la un moment dat”, a spus Ovidiu Ioanițoaia, la TVR 1. 

Corespondență GSP din Qatar. Cum s-a trăit meciul Anglia - Iran

Citește și alte știri de la Campionatul Mondial din Qatar:

La Mondial spectatorii se numără „românește”! Anomalia sesizată de trimișii GSP în Qatar

FOTO Trimișii GSP au fost pe stadion la SUA - Țara Galilor 1-1 » Cum s-a trăit primul egal de la Mondiale: golul salvator al lui Bale a declanșat nebunia în tribune

FOTO+VIDEO Anglia e ALL-IN pentru trofeu » Victorie zdrobitoare în confruntarea cu Iran + Impresiile de pe stadion ale trimișilor GSP în Qatar

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (21)
balotelli
balotelli  •  22 Noiembrie 2022, 10:47
Postat de mr90 pe 22 Noiembrie 2022, 09:19

Are dreptate, e plictisitor in special fiindca nu prea este atmosfera in tribune. In plus nu e vara sa stai la terasa cu prietenii la o bere, afara ninge si vine Craciunul !

Da. Are dreptate nea Ovi. E plictisitor. Toți suntem conectați la CM, trei sferturi dintre articole sunt despre circul ăsta, nu mai comentează lumea pe Gsp ca înainte. Nea Jiji nu mai debitează nimic de câteva zile, cu toate că se discută aprins despre drepturile Lgbtq. Mai scoate memeu' câte o ironie preluată de ăștia, insuficient însă pentru a dezmorți userii intrați într-un soi de transă. Parcă s-ar fi oprit timpul, ca atunci cu Covidu'. Dacă stăm să numărăm comentariile, cred că nu se adună 250 pe zi, însumat... pe toate articolele. Acum 6 luni se strângeau lejer câte 5-6 sute numai pe un live. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  22 Noiembrie 2022, 10:27
Postat de concret pe 22 Noiembrie 2022, 09:21

La orice Cupa Mondiala, in faza grupelor, se joaca 3 sau 4 meciuri pe zi. Lui Ioanitoaia i se pare obositor? Sa se pensioneze, o fi obosit saracul.

E prima data cand se joaca la 4 ore diferite in aceeasi zi. S-au mai jucat 4 meciuri in aceeasi zi, la mai multe editii (la toate incepand din 1986, de exemplu, s-au jucat cate 4 meciuri in aceeasi zi in ultima etapa a grupelor, dar si in 1970, de pilda), dar erau grupate meciurile la 2 sau maxim 3 ore diferite de disputare. Chiar si aici, in ultima etapa, cele 4 meciuri ale zilei vor fi disputate doar la 2 ore diferite, meciurile din aceeasi grupa fiind programate sa se joace simultan (cum spuneam, din 1986 e regula asta, dupa ce s-a intamplat la meciul dintre Germania si Austria de la turneul din 1982). In Mexic 1970, ca am amintit, au fost chiar toate 4 meciuri ale zilei la aceeasi ora. Inclusiv sferturile de finala s-au jucat asa (4 meciuri in aceeasi zi, la aceeasi ora). Exista si un record absolut, in 1934, cand s-au jucat 8 meciuri, cele din primul tur, in aceeasi zi, la aceeasi ora, toate. Ioanitoaia vorbeste de faptul ca avem 11 ore de fotbal in direct, cu mici pauze de maxim o ora (sau tot mai mici, cu atatea prelungiri), pe parcursul unei zile. Asta chiar n-a fost niciodata asa.

ando89
ando89  •  22 Noiembrie 2022, 09:57

Admirabile efortul, dedicația și spiritul de sacrificiu ale maestrului. La o varsta frumoasă ( mulți ani inainte) merge corespondent special la mii de km, intr-un climat meteo și politic dificil ca sa urmărească un campionat mondial controversat. Nu doar ca vizioneaza meciurile, participă și la emisiuni în direct, scrie analize pertinente și consider că este un adevărat model pentru colegii mai tineri. Iata ce inseamna un adevărat mentor.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează