INTERNATIONAL  »  CM 2010  »  COREEA DE SUD

Antrenorul » Huh Jung-Moo

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 iunie 2010 00:00

Poreclit "Jindogae" (cîine de vînătoare) datorită agresivităţii sale în teren, Huh Jung-Moo este unul dintre fotbaliştii coreeni care au reuşit să pătrundă în Europa încă din anii '80.

Fostul mijlocaş a evoluat timp de 3 sezoane la PSV Eindhoven (80-83) şi a revenit apoi la Seoul pentru a intra în corpul tehnic al Federaţiei Coreene.

Jung-Moo a fost mai întîi secund al primei reprezentative, apoi a trecut pe la Hyunday Horang-i şi Posto Atoms, pentru ca în 94 să revină în stucturile echipei naţionale. Tehnicianul a renunţat din nou în '95, dar s-a lăsat ademenit de o nouă propunere şi a devenit selecţionerul Coreei de Sud în 1998, post pe care l-a ocupat pînă în 2000.

7 ani după aceea, la capătul unui mandat reuşit pe banca lui Chunnam Dragons, Huh Jung-Moo a preluat din nou funcţia în care s-a simţit cel mai bine. Decizia s-a dovedit a fi una corectă, mai ales în condiţiile în care a calificat echipa asiatică la Mondial şi a fost desemnat cel mai bun antrenor AFC în 2009 graţie recordului de 27 de meciuri consecutive fără înfîngere la conducerea "tigrilor".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează