INTERNATIONAL  »  CM 2014  »  GERMANIA - ARGENTINA 1-0 DUPĂ PRELUNGIRI

Manuel Neuer, violent ca Schumacher! » Portarul Germaniei l-a lovit cu genunchiul în cap pe Gonzalo Higuain

Neuer îl loveşte în plin, ca un tren, pe Higuain // Foto: Reuters +1   FOTO
Neuer îl loveşte în plin, ca un tren, pe Higuain // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 14 iulie 2014 00:00 / Actualizat luni, 14 iulie 2014 01:37

În 1982, tot goalkeeperul nemţilor, Harald Schumacher, l-a accidentat grav pe francezul Battiston, în semifinalele CM.

Ce noroc a avut Higuain! Ar fi putut vedea sfîrşitul finalei din spital în urma unui atac de arte marţiale al portarului Germaniei! Pe care arbitrul italian Nicola Rizzoli nici nu l-a băgat în seamă.

În minutul 56, după o pasă lungă, Higuain a scăpat spre careul nemţilor, dar Neuer era deja acolo, ca un libero, cum a fost la toate meciurile Mannschaftului la acest Mondial. A fost deasupra vîrfului "pumelor", boxînd balonul şi îndepărtînd pericolul iminent, însă, în săritură, a făcut ravagii.

L-a izbit cu genunchiul în maxilar şi în gît pe Higuain! Făcut KO de Neuer, "Pipita" a primit îngrijiri pe gazon. Şi totuşi, Rizzoli a dictat stupefiant fault în atac al argentinianului!

Momentul a semănat cu cel din semifinala CM 1982, cînd tot un portar german, Harald Schumacher, l-a lovit cu şoldul în cap pe francezul Battiston. Care a scăpat miraculos după o comoţie cerebrală. A avut doar fractură de maxilar, pierzîndu-şi cîţiva dinţi.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
alexandru_p
alexandru_p  •  14 Iulie 2014, 16:43
Postat de daithi pe 14 Iulie 2014, 16:07

dar numai dupa 3 cartonase rosii al Argentinei :) Nicidecum nu mai putin de trei. Poate si patru. Higuain a continuat jocul, in timp ce Kramer a incercat doar, a trebuit sa paraseasca terenul. Dar se pare ca lumea nu prea baga in seama ceea ce nu VREA. Germania a castigat pe deplin meritat.

Mai adauga la victime un Schweinsteiger absolut demential. Omul a fost faultat de vreo 6 ori doar in ultimele 20 de minute. I'a fost spart pometele, cred ca are picioarele vinete! Revenind la faza Neuer-Higuain .... daca Higuain ar fi sarit la inaltimea mingii, cel mai probabil nu ar fi fost tamponat cu genunchiul. Doar ca argentinianul nu avea nicio sansa la minge, a sarit doar ca sa incomodeze adversarul, deci este corect dat fault in atac. Eu daca sar in fata trenului, nu e vina mecanicului ca n'a oprit! Neuer a jucat mingea si doar mingea, Higuain a sarit ca sa'l incurce, dar avea optiune sa se protejeze pentru ca era clar ca nu va ajunge la ea!

daithi
daithi  •  14 Iulie 2014, 16:07

dar numai dupa 3 cartonase rosii al Argentinei :) Nicidecum nu mai putin de trei. Poate si patru. Higuain a continuat jocul, in timp ce Kramer a incercat doar, a trebuit sa paraseasca terenul. Dar se pare ca lumea nu prea baga in seama ceea ce nu VREA. Germania a castigat pe deplin meritat.

bamse1901
bamse1901  •  14 Iulie 2014, 13:53

cam era de rosu asta

Vezi toate comentariile (3)
Comentează