INTERNATIONAL  »  CONFERENCE LEAGUE  »  KARAGANDY - FCSB, 2-2, 5-3 D.PEN.

KARAGANDY - FCSB 2-2, 5-3 d. pen. Gigi, primești exact ce meriți! Dan Udrea scrie cronica meciului de la Erevan: „E neverosimil! Cea mai mare umilință pe care FCSB o trăiește pe continent”

ȘAHTIOR KARAGANDY - FCSB
ȘAHTIOR KARAGANDY - FCSB

Articol de - Publicat joi, 29 iulie 2021 18:55 / Actualizat joi, 29 iulie 2021 19:27

FCSB a făcut un meci rușinos la Erevan, unde a fost eliminată, 2-2, 5-3 d. pen, Șahtior Karagandy, o echipă care e aproape să retrogradeze din prima ligă din Kazahstan. Pierderea calificării e efectul tuturor deciziilor halucinante luate de Becali și al imixtiunilor lui în treaba antrenorului principal

Multe vești bune pentru FCSB în jurul acestei "duble" cu Karagandî. Adversar modest, aflat într-o formă dezastruoasă. Fără antrenor principal, testat pozitiv cu coronavirus înaintea meciului tur. Plus victoria din tur a roș-albaștrilor și decizia ca returul să nu se joace în Kazahstan, pe teren sintetic, ci în Armenia, pe iarbă naturală.

Gigi Becali a dat afară doi jucători după dezastrul cu Karagandy: „I-am zis lui MM, gata!”
Șahtior Karagandy - FCSB
Gigi Becali a dat afară doi jucători după dezastrul cu Karagandy: „I-am zis lui MM, gata!”

Andrei Vlad, iarăși gafă! FCSB a luat gol în minutul 11 cu Șahtior Karagandy

Prea sunt toate în favoarea FCSB-ului, chiar să se fi pus toate astrele în poala lui Becali? Nu chiar! Startul meciului propune un șoc pentru trupa lui Todoran. 

Andrei Vlad, iertat de Becali după ce are pe conștiință finalul campionatului trecut, comite o gafă cum n-ai voie să faci nici la antrenamente: Bukorac trimite practic o pasă spre Vlad, șut e prea mult spus, însă „Messi al portarilor" are o intervenție cu pieptul, de unde balonul sare către Gabișcev, care marchează. 1-0, deci 1-1 la general. 

Țeapă de la Vlad, țeapă și de la Becali, care mai bine își ținea promisiunea făcută în urmă cu câteva luni, în care spunea că Straton va fi cel care va apăra în meciurile importante.

Vlad începe să adune prea multe gafe memorabile și obiective compromise: Rapid Viena în 2018, în play-off-ul Europa League, CFR Cluj în primăvară, în finala pentru titlul de campioană, și acum, în Conference.

Ondrasek oare e fotbalist?

FCSB mai are aproape 80 de minute pentru a rezolva calificarea până la eventualele prelungiri. Și își înghesuie adversarul în propria jumătate. Apar și ocaziile: Radunovici, de două ori și Tănase, care a lovit bara. 

Se joacă, practic, doar la poarta gazdelor, însă ritmul acțiunilor ofensive e prea scăzut pentru a desface și mai mult o defensivă formată din 5 oameni. Vine pauza și Becali arată iarăși că nu se pricepe la fotbal. Îl scoate pe Radunovici, unul dintre cei mai buni jucători ai primei reprize, și apelează la puștiul Șerban. Intră și Florinel Coman, în locul lui Ondrasek

Cehul nu doar că a fost cel mai slab, dar dacă în dreptul său n-ar exista CV-ul decent pe care îl are, după cum a arătat, ar trebui să ne punem serioase de întrebare dacă e fotbalist profesionist!

Apariția lui Coman ridică viteza în atac. Se vede că are calitate imediat cum are mingea la picior, însă marea problemă a FCSB-ului e că joacă mai mult individual și prea puțin colectiv. Și minutele trec și nici ocazii mari nu apar la buturile lui Șațki. 

Tănase nu se simte confortabil în postura de vârf împins, în vreme ce randamentul lui Octavian Popescu e mult diminuat prin retragerea ca inter, din postura de atacant lateral. Și Popescu ajunge să fie scos de pe teren. Iarăși o schimbare ciudată: FCSB are nevoie să marcheze și apelează la o modificare defensivă: intră Oaidă!!!

Gigi, primești exact ce meriți! Dan Udrea scrie cronica meciului de la Erevan: „E neverosimil! Cea mai mare umilință pe care FCSB o trăiește pe continent”
Jucătorii lui Șahtior Karagandy, după victoria cu FCSB

FCSB în corzi: finalul celor 90 de minute e halucinant

E un meci chinuitor pentru Moruțan și compania. Iar Șahtior realizează că poate îndrăzni mai mult. Și începe să apară mai des în terenul advers. Dar echipa e limitată, chiar slabă spre foarte slabă, foarte probabil că în Liga 1 ar retrograda. 

Dar chiar și așa, FCSB suferă teribil pentru a ajunge în turul 3. Șikavka are o ocazie mare, îl întoarce ușor pe Alexandru Crețu, șutează bine, dar Vlad se plasează bine și evită golul (73). Se intră în ultimul sfert de oră și de aici se poate întâmpla orice. 

Și se întâmplă ca FCSB să învie. După o acțiune splendidă. Un gol din aut, pe traseul Șerban - Tănase - Oaidă - Coman. E 1-1 și Vlad jubilează. Realizează și el că o eventuală eliminare i-ar fi aparținut în proporție de peste 95%.

Dar meciul încă nu e terminat și urmează minute infernale. Realmente e un coșmar ce se petrece la Erevan. Gazdele schimbă ofensiv și se aruncă în atac. FCSB e vulnerabilă, se retrage și respiră din ce în ce mai greu. Tattibaiev are o ocazie rarisimă, singur pe zonă centrală, dar trimite alături (85). 

Peste alte două minute, doar bara îl salvează pe Vlad. Se arată 5 minute! Pentru români parcă sunt 50, așa de greu trec. Degajare lungă, nimeni din defensiva roș-albaștrilor nu dă cu capul. Nici măcar Vucur, la cei aproape 2 metri ai săi, e dominat, pierde duelul aerian, iar mingea ajunge la Tattibaiev, care înscrie dintr-o poziție perfectă! 2-1, e ireal. Prelungiri!

În extra-time, FCSB mai are puțin și aruncă prosopul. Nu mai poate nimic, iar Tattibaiev zburdă la fiecare acțiune de atac. Are o ocazie imensă în chiar minutul 91, după care gazdele ratează altă șansă uriașă. La cum se joacă e mare realizare dacă FCSB ajunge la penalty-uri! Și ajunge!

Catastrofa de la Erevan » Nu se întâmplase niciodată cu Gigi Becali patron!
ȘAHTIOR KARAGANDY - FCSB
Catastrofa de la Erevan » Nu se întâmplase niciodată cu Gigi Becali patron!

O rușine binemeritată pentru Gigi Becali

Acum să-l vedem pe Vlad dacă e în stare de ceva! Nu e. Kazahii nu ratează deloc. Gol după gol. La FCSB trag și fundașii centrali, dau și ei gol, plus Coman, ratează însă Moruțan. Și FCSB e out! E afară din Europa eliminată de o echipă care mai are puțin și peste câteva săptămâni ar putea retrograda din prima ligă! 

E neverosimil! E cea mai mare umilință pe care FCSB o trăiește pe continent, dar poate că e bine așa. Poate că era momentul ca modul grobian în care Becali a condus acest club în ultimii ani să primească și o lecție dură, o rușine fără margini. Și a primit-o! Din plin. Gigi, astăzi ai primit exact ce meriți.

5-4pentru trupa din Kazahstan a fost raportul șuturilor pe poartă în primele 90 de minute

11e locul pe care Șahtior Karagandî îl ocupă în Kazahstan, unde prima ligă numără 14 formații, și cu 6 etape înainte de final are doar 4 puncte peste linia retrogradării

6,8milioane de euro e cota de piață a echipei din Karagandî, de aproape 5 ori mai puțin decât FCSB

Șahtior Karagandy - FCSB 2-2, 5-3 d. pen. » CE RUȘINE! Vicecampioana României, eliminată de locul 11 din Kazahstan

Gigi Becali a dat afară doi jucători după dezastrul cu Karagandy: „I-am zis lui MM, gata!”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (57)
145954497113731
Rares Tarniceru  •  30 Iulie 2021, 11:11

Eu as fi in stare sa fac prinsoare ca ciobanul joaca la pariuri prin interpusi. Altfel nu se poate explica felul in care isi saboteaza propriul meci.

parpalache
parpalache  •  30 Iulie 2021, 09:26
Postat de Aurel Marin pe 30 Iulie 2021, 08:10

Blestemul trabantului i a ajuns! Mai ramane sa iasa MM pe sticla sa ne spuna ca au avut vreo 3 penalty,au mai dat si vreo 5 goluri,dar daca nu au avut arbitraj favorabil!!!

MM a declarat(cand credea ca va fi campion-CFR fiind in urma lor atunci),ca...nu-l intereseaza acest Conference(INTERTOTO,cum ii zicea el)!

parpalache
parpalache  •  30 Iulie 2021, 09:22
Postat de dececartonaselegalbenebaneaza pe 29 Iulie 2021, 22:11

Pai ok, dar n-am inteles cu ce e Becali vinovat. Ca zici tu ca l-a.schimbat pe.Radunovic cu Serban el?? Ei, uute fix de asta nu au castigat!! Si nu cred ca e a facut schimbarea aia. A adus jucatori buni pe care nu-i stia nimeni de la tine din emisiune: Cordea e doar un exemplu. Problema e ca la romani e mentalitatea sa nu dai domle' inca 1 gol daca ai 1-1 scor de calificare. Pai uite de aia iei bataie. Du-te tata de da 21, apoi 3-1. Fa actiuni de atac. Te retragi si astepti sa se termine meciul. Suntem singura tara din Europa care a avut medie de goluri in campionat 1,99 pe partida. Nu exista asa ceva, sa ai sub 2!!! In principal media e 2,5, in unele campionate 3 (Olanda, Slovenia).

Zici ca au gresit ca nu s-ai inchis dupa ce au egalat?Si mai zici ca Becali nu e vinovat?Pai inseamna ca n-ai vazut meciul!Daca nu voiau sa se inchida, de ce au renuntat la Radunovici(cu cursele lui ofensive),ca sa-l introduca pe Serban?Sau de ce l-au introdus pe Oaida?In sfarsit,nu l-ai auzit nici pe Becali(imediat dupa meci,la GIGISPORT1),cand era nemultumit pe jucatori ca de ce nu au tinut de acel 1-0 din tur!

Vezi toate comentariile (57)
Comentează