INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  DEZVALUIRE

E student!

Articol de GSP - Publicat vineri, 06 iulie 2007 00:00

Atacantul "nationalei", Adrian Mutu, e in anul intii la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Ecologice. S-a lasat de fumat in urma cu o luna, iar selectionerul nu a scapat prilejul sa-l laude. A fost declarat cel mai bun jucator din Serie A in sezonul trecut, in urma notelor primite in cotidianul "Gazzetta dello Sport". A fost, practic, omul determinant al Fiorentinei, alaturi de Toni, devenind repede un idol pentru fanii "Viola".

Gazeta Sporturilor va prezinta astazi o alta fata a "Briliantului". Adrian Mutu (28 de ani), student. Atacantul echipei nationale este inscris in anul intii al Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Ecologice din Bucuresti. Cum a devenit "tricolorul" student? Simplu. Mama sa, Rodica Mutu, a fost cea care a depus dosarul lui Adrian la facultate. Acest lucru s-a intimplat in urma cu mai bine de trei luni. De fapt, cea care a facilitat intrarea lui Mutu la facultate a fost Ana-Maria Prodan, colaboratoare la o firma de impresariat cu "Briliantul" si cea care l-a recomandat decanului Facultatii de Educatie Fizica si Sport a Universitatii Ecologice, profesorul Enache Iordache.

Interesat de studiu
Mai multi profesori ai lui Mutu au declarat ca acesta este extrem de interesat de studiu si a fost prezent in mai multe rinduri la facultate, mai ales pentru a-si sustine examenele. "A venit pentru a da examenele. Din cite stiu eu, nu are nici o restanta. Oricum, sportivii de inalta performanta au un alt program. Sint scutiti 50% la prezenta si au sesiune deschisa de examene", a spus una dintre profesoarele facultatii, care n-a vrut sa-si dezvaluie identitatea.

Merge la scoala

Ultima oara cind Mutu a fost vazut la facultate a fost in urma cu aproximativ trei saptamini. "Briliantul" era in tara pentru a-l boteza pe baiatul surorii sale si a profitat de acest lucru, dind o fuga pentru a mai sustine citeva examene. "Chiar daca era in tara pentru meciuri, Adrian isi facea timp si pentru scoala. Vorbea cu decanul si venea sa mai dea un examen. El are posibilitatea sa primeasca cursurile in format electronic si astfel sa se pregateasca acasa", povesteste Liliana Tanasescu, profesoara de sporturi si cea care ii va fi cadru didactic si "Briliantului" in anul doi de studiu.

 "Da, este studentul nostru, dar nu va pot spune mai multe acum. E un student ca oricare altul. Nu e nimic special"

 Iordache Enache, decanul Facultatii de Educatie Fizica si Sport


1.500 de lei pe an, taxa de scolarizare
Adrian Mutu, care cistiga 1,8 milioane de euro pe sezon la Fiorentina, plateste 1.500 de lei pe an taxa pentru facultate. De asemenea, in momentul inscrierii, "Briliantul" a trebuit sa achite 50 de lei. Facultatea permite studentilor sa plateasca esalonat taxa de studiu, acestia putind sa o achite in patru rate. Durata de studiu este de trei ani, cursurile fiind numai de zi. Calificarile absolventului facultatii sint: profesor de educatie fizica si sport, pentru invatamintul primar si gimnazial, antrenor intr-o disciplina sportiva sau organizator pentru activitatile fizice de timp liber. Pentru a trece in anul urmator, un student trebuie sa obtina minimum 30 de credite, fiecare materie in parte avind alocat un numar de asemenea credite.


Studiaza dopingul in sport
Printe materiile studiate de "Briliant" se numara Teoria si Metodica Fotbalului, Judo si Autoaparare Fizica, Atletism, Anatomie, Fotbal, Gimnastica, Limba Engleza. La unele dintre aceste materii examenul este practic. Implicat acum 3 ani intr-un scandal de dopaj la Chelsea, motiv pentru care a fost suspendat timp de sapte luni, Mutu poate urma un curs optional despre Dopingul in sport.


Lobont fara licenta

Un alt absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport din cadrul Universitatii Ecologice este portarul echipei nationale, Bogdan Lobont. Acesta a terminat cei trei ani de studiu, dar, dupa declaratiile profesorilor, Lobby nu si-a sustinut examenul de licenta. si stelistul Gabriel Bostina este student al aceleiasi facultati, in timp ce fostul dinamovist Bogdan Onut a terminat cu brio studiile.


Ioan si Gigi Becali refuzati

Alte doua personaje ale fotbalului romanesc se pare ca au incercat sa se inscrie la Universitatea Ecologica. Spre deosebire de Mutu, verii Ioan si Gigi Becali au dorit sa devina studenti ai Facultatii de Drept de la Universitatea Ecologica. "Nu au fost acceptati pentru ca la <> este altceva. Acolo trebuie sa fii prezent, sa ai timp de studiu, nu este ca la <>. Nu stiu daca cei doi ar fi avut timpul necsar pentru a se dedica suta la suta studiului", a declarat una dintre profesoarele universitatii.  la facultate. Acest lucru s-a intimplat in urma cu mai bine de trei luni.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează