INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  ITALIA - ROMÂNIA 1-1

Înger şi demon

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 iunie 2008 00:00

Mutu a decis meciul aseară. Egalul i-l datorăm, la fel ca şi frustrarea că nu am bătut Italia.

Inspirat Mircea Sandu cînd i-a caracterizat astfel prestaţia lui Mutu: “A fost aseară înger şi demon”. Golul lui Adi ne-a trimis către paradis, ratarea de la penalty ne-a umplut de frustrare: i-am scăpat din mînă pe nişte italieni în derivă, aşa cum probabil nu îi vom mai prinde prea curînd. Dacă mingea trecea de mîna, măcar de piciorul lui Buffon, în acel minut 81, eram aproape calificaţi, iar Italia pleca la aeroport.

Aseară Mutu a avut două feţe. Prima, întruchiparea unei adevă­ra­te Cobre. La golul din mintul 55 a intuit că Zambrotta nu va degaja şi va trimite acasă. S-a postat viclean în spatele său şi l-a executat sub transversală pe Buffon. Pînă la muşcătura fatală lăsase senzaţia că doarme. În minutul 16 ratase singur cu portarul, dar apoi a reuşit să împingă echipa în atac.

Penaltyul l-a prins obosit, fără suflu. Specialiştii spun că execuţia nu a fost greşită, dacă trăgea tare era gol, ci a unui om care nu a reuşit să se concentreze. Despre pro­ble­mele lui s-a tot vorbit. Mingea s-a dus slab şi nu a trecut de mîna şi piciorul lui Buffon. Trebuia să tragă altcineva? Îl cunoştea prea bine portarul Italian? Piţurcă spune că nu, alte nume mari că da.

“Codreaaaa, spune-i lui Mutu să dea tare. Să se concentreze şi să tragă tare, pe colţ! Buffon e cel mai mare portar din lume, nu merge «scăriţa»”
Piţurcă în momentul penalty-ului

“Îmi pare rău pentru Adi, orice jucător mare ratează penaltyuri. E important că el a marcat şi a jucat bine. Va veni o nouă şansă, poate chiar cu Olanda”
Gheorghe Hagi fost selecţioner România

“Cînd am intrat în vesti­ar, m-am dus la Mu­tu, l-am pupat şi i-am spus: «Ca­pul sus! Mai sînt atîtea meciuri! Ne-ai ajutat de atîtea ori!»”
Cristi Chivu căpitan România

“Poate că nu Mutu trebuia să bată petnru că a fost un an de zile colegul lui Buffon”
Mircea Lucescu antrenor Şahtior Doneţk

1.000 de mesaje pentru Mutu pe gsp.ro

Aceasta a fost reacţia fanilor echipei naţionale după ce Adrian Mutu a ratat ieri lovitura de la 11 metri, care putea aduce calificarea Ro­mâ­niei în sfer­turile de finală ale Campionatului European. Pînă ieri, la ora 22:30, peste 1.000 de mesaje de încurajare a primit Mutu. “Adi, fii puternic!”, “Îţi mulţumim pentru tot, sîntem cu toţii alături de tine”, au sunat mesajele trimise lui Mutu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (51)
 •  15 Iunie 2008, 10:18

De ce nu prezentati comentariile? In dictionarul limbii romane nu apare notiunea de vaca, sot etc.? Sau va identificati cu aceste cuvinte? Rusine!!!!!!!!!!!!!!!

 •  14 Iunie 2008, 18:12

D_r_o_g_a_t_u asta ne-a trimis acasa de la euro din pacate .Olanda face instructie si cu noi ,Luam vreo 2-3 pe putin ,si asta daca baga rezervele .

 •  14 Iunie 2008, 18:10

Dc nu7 ma lasati sa postez ce vreau? Nu injur ,nu nimic si nu se posteaza msj?

Vezi toate comentariile (51)
Comentează