INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  FINALĂ

Gary Lineker s-a pronunțat » Ce trebuie să schimbe Anglia: „Părem speriați de noi înșine”

Gary Lineker // foto: Guliver/gettyimages +49   FOTO
Gary Lineker // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat luni, 12 iulie 2021 11:12 / Actualizat luni, 12 iulie 2021 12:43

Gary Lineker (60 de ani), fost mare fotbalist englez, sugerează naționalei Angliei să abordeze o tactică mai ofensivă pe viitor.

Duminică, pe Wembley, Anglia a fost învinsă în finala EURO de către Italia, Squadra Azzurra reușind să se impună la loviturile de departajare după 1-1 în timpul regulamentar.

Gareth Southgate, selecționerul Angliei, a abordat partida cu prudență, cu un sistem 3-5-2, transformat în 5-3-2 pe faza defensivă. Anglia nu a contat foarte mult în ofensivă, având un singur șut pe poartă pe parcursul celor 120 de minute - golul lui Luke Shaw.

Gary Lineker s-a pronunțat după finala EURO » Ce trebuie să schimbe Anglia

Gary Lineker, fost jucător la Leicester, Everton, Barcelona și Tottenham, consideră că Anglia ar trebui să presteze un fotbal mai ofensiv.

„Cred că de acum înainte, Anglia trebuie să găsească o cale de a fi mai ofensivă. Mai curajoasă în posesie, cu mai mulți oameni în atac. Avem talentul ofensiv care să sperie echipele adverse, dar în prezent părem speriați de noi înșine să eliberăm acel talent”, a scris Lineker pe Twitter.

Anglia a avut o multitudine de jucători de atac talentați în lot la EURO. Mason Mount, Harry Kane și Raheem Sterling au fost titularii obișnuiți, dar lotul i-a mai curpins și pe Jack Grealish, Marcus Rashford, Bukayo Saka, Jadon Sancho și Phil Foden.

Citește mai multe știri despre EURO:

„De la Gigi la Gigio” » Cum a fost Donnarumma jucătorul-cheie pentru Italia: „Am făcut istorie cu el”

Superlativele EURO 2020 » Au fost aleși cei mai buni jucători ai turneului, iar Cosmin Contra a făcut parte din comisie

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
tomaescu
tomaescu  •  12 Iulie 2021, 16:52

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează