INTERNATIONAL  »  EURO 2020  »  MACEDONIA DE NORD - OLANDA 0-3

FOTO Macedonia de Nord - Olanda 0-3 » L-a supărat pe Pandev la retragere! Cum s-a descurcat Kovacs în primul lui meci la Euro

Olanda a învins-o pe Macedonia de Nord, scor 3-0, și termină grupa C cu un bilanț perfect, 9/9. Istvan Kovacs a debutat la Euro 2020 în ultimul meci al lui Goran Pandev pe scena internațională. +39   FOTO
Olanda a învins-o pe Macedonia de Nord, scor 3-0, și termină grupa C cu un bilanț perfect, 9/9. Istvan Kovacs a debutat la Euro 2020 în ultimul meci al lui Goran Pandev pe scena internațională.

Articol de - Publicat luni, 21 iunie 2021 20:50 / Actualizat luni, 21 iunie 2021 22:02

Olanda a învins-o pe Macedonia de Nord, scor 3-0, și termină grupa C cu un bilanț perfect, 9/9. Istvan Kovacs a debutat la Euro 2020 în ultimul meci al lui Goran Pandev pe scena internațională.

Macedonia de Nord - Olanda 0-3 » Cronică: L-a supărat pe Pandev la retragere

Istvan Kovacs a debutat la Euro, chiar la ultimul meci al lui Pandev la națională. Căpitanul nord-macedonenilor s-a enervat, dar deciziile arbitrului au fost corecte.

La 36 de ani, Istvan Kovacs a debutat azi la Euro. Arbitrul din Carei e mai tânăr decât Maarten Stekelenburg, portarul olandezilor (38), aflat pe ultimii metri ai carierei, mai tânăr și decât Goran Pandev, care împlinește tot 38 de ani pe 27 iulie. 

Căpitanul Macedoniei de Nord tocmai a anunțat că se retrage de la națională. Pandev nu știe dacă va mai juca la club, pe 30 iunie i se încheie contractul cu Genoa, dar sigur nu va mai îmbrăca tricoul roș-galben al selecționatei. 

"Da, e ultimul meu meci. Aceasta este generația cu cel mai mare succes din istoria fotbalului nostru și cred că e momentul potrivit să fac un pas în spate", a spus atacantul, golgeterul all-time (38) și jucătorul cu cele mai multe prezențe la națională. 122! A jucat la primul Euro și a marcat întâiul gol al țării sale la turneul final

+35 FOTO

Nu au greșit arbitrii

Pandev a pasat de două ori excelent în prima repriză. Tričkovski a înscris, dar asistentul Vasile Marinescu era cu steagul sus, ofsaid confirmat de VAR. Apoi, Trajkovski a tras în bară. 

Iar în minutul 24, tot căpitanul nord-macedonean a cerut fault la intervenția lui Blind, nu s-a dat nimic, batavii au recuperat și Depay a deschis scorul, pe contraatac. Din nou, VAR a verificat, considerând că Istvan a avut dreptate când a lăsat jocul să continue. Gol confirmat, 0-1 (24). 

Și a fost 0-2 imediat după pauză (50), fără să fie nevoie de VAR. Wijnaldum, al 25-lea gol în 78 de selecții pentru Oranje. Puțin mai târziu, același Wijnaldum, 0-3 (59).

Lacrimile lui Goran

În minutul 69, Pandev a fost înlocuit. Colegii i-au făcut "gardă de onoare" pe teren și Goran a început să plângă. În lojă, fostul internațional olandez Wesley Sneijder îl aplauda. Ambii au cucerit cu Inter Liga Campionilor, în 2010. Într-o echipă în care juca și Cristi Chivu

FOTO: Alexandra Fechete
+35 FOTO

FOTO: Alexandra Fechete

Istvan Kovacs, debut la Euro 2020

Două faze de gol judecate de Istvan Kovacs la Euro » Verdictul VAR
MACEDONIA DE NORD - OLANDA
Două faze de gol judecate de Istvan Kovacs la Euro » Verdictul VAR

Istvan Kovacs, rezervă la două partide până acum, a debutat, în cele din urmă, la EURO 2020. „Centralul” din Carei era singurul oficial fără delegare la turneul final. 

Kovacs, 36 de ani, în premieră la EURO, vine după o stagiune reușită, în care a condus inclusiv Manchester United - Granada 2-0, în sferturile de finală Europa League. Asistenții săi: Vasile Marinescu și Mihai Artene.

Macedonia de Nord - Olanda, ultimul meci internațional al lui Pandev

Goran Pandev a debutat în tricoul naționalei Macedoniei de Nord în urmă cu exact 20 de ani. În ultimele două decenii a bătut toate recordurile posibile. 

Este cel mai bun marcator din istoria reprezentativei, cu 38 de goluri înscrise, având și cele mai multe apariții, 121. Federația de Fotbal din Macedonia de Nord a anunțat că Pandev se va retrage din echipa națională. 

Macedonia de Nord - Olanda 0-3 » L-a supărat pe Pandev la retragere! Cum s-a descurcat Kovacs în primul lui meci la Euro
Țările de Jos i-au făcut cadou un tricou special lui Pandev, pentru cele 122 de selecții. Atacantul de 37 de ani se retrage după EURO

E ultimul meu meci în tricoul Macedoniei de Nord. E sfârșitul carierei la echipa națională. Nu știu dacă voi continua în Serie A. Contractul meu e pe cale să expire. Cred că actuala generație a obținut cel mai mare succes din istoria țării. Le doresc în continuare mult succes. Sunt sigur că ne vor face de multe ori fericiți. 

Sunt mândru că mă retrag într-un asemenea mod, pe o asemenea scenă, cum este Euro 2020. Nu mi-aș fi putut dori un final mai frumos de carieră.
- Goran Pandev

Macedonia de Nord - Olanda 0-3

Macedonia de Nord - Olanda, echipele de start

Macedonia de Nord: Dimitrievski - Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski - Bardi, Ademi - Trickovski, Elmas, Trajkovski - Pandev
Selecționer: Igor Angelovski 

Olanda: Stekelenburg - De Vrij, De Ligt, Blind - Dumfries, De Jong, Wijnaldum, Gravenberch, Van Aanholt - Depay, Malen
Selecționer: Frank de Boer

Stadion: Johan Cruiff Arena, Amsterdam 
Arbitru: Istvan Kovacs / Asistenți: Vasile Marinescu, Ovidiu Artene

VIDEO Euro la Indigo, ep. 9 » Eric l-a imitat perfect pe Ronaldo în Portugalia - Germania: „Obrigado, Cristiano!”

Citește și alte știri de la Euro 2020: 

Italia a schimbat portarul în minutul 89! Motivul pentru care Mancini l-a scos pe Donnarumma

Anchetă la Euro 2020 după Franța - Germania » UEFA a anunțat deja decizia finală

Detalii interesante despre omul meciului din partida Portugalia - Germania! N-a evoluat niciodată la juniori și când l-au descoperit era băut!

EXCLUSIV Mircea Lucescu, încântat de antrenorul Marco Rossi: „Tactic, excelent. I-a insuflat Ungariei spiritul italian”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
cirus11
cirus11  •  21 Iunie 2021, 22:09

Foarte frumos, un mare jucator.

pinguinul_japonez
pinguinul_japonez  •  21 Iunie 2021, 20:30

Daca macedonienii au luat 3 batai la rand, imaginativa ca noi am fi luat 6 din trei meciuri hahahahahah, suntem tari, tari !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează