INTERNATIONAL  »  EURO 2024  »  PRELIMINARII

FOTO Ungaria a făcut spectacol la debutul în preliminariile EURO 2024 » Moldova a reușit surpriza serii! Rezultatele complete

FOTO: UEFA +13   FOTO
FOTO: UEFA

Articol de - Publicat luni, 27 martie 2023 23:38 / Actualizat luni, 27 martie 2023 23:48

Spectacolul a fost la el acasă și în runda secundă a grupelor B, E, F și G din preliminariile EURO 2024. Ungaria a făcut spectacol în fața Bulgariei, scor 3-0. Favoritele Franța, Olanda, Polonia, Serbia și Austria nu au impresionat, dar au obținut punctele scontate.

Grupa B: 

Franța și Olanda au avut meciuri mai complicate decât se așteptau în runda secundă a grupei B.

Vicecampionii mondiali au găsit cu greu drumul spre poarta Irlandei, unica reușita a meciului fiind semnată de Benjamin Pavard, în minutul 50. 

Franța conduce grupa, punctaj maxim după primele două partide.

Venită după umilința din Franța, scor 0-4, Olanda n-a impresionat nici contra modestei naționale din Gibraltar. Deși adversarii au jucat în 10 oameni din minutul 51, scorul final a rămas în limite decente, doar 3-0.

FINAL. Irlanda - Franța 0-1

FINAL. Olanda - Gibraltar 3-0

Grupa E: 

Polonia a depășit rapid eșecul cu Cehia și a trecut, cu ceva emoții, de Albania, scor 1-0. Robert Lewandowski, golgeterul all-time al naționalei, n-a punctat nici de această dată. 

Reușita izbăvitoare i-a aparținut lui Karol Swiderski, atacantul lui Charlotte.

Republica Moldova a reușit cel mai bun rezultat din ultimii ani. Cu Dorian Răilean (Unirea Dej) în poartă, Vadim Rață (Voluntari), Vitalie Damașcan (Voluntari) și Virgiliu Postolachi (UTA) pe teren, moldovenii au ținut în șah reprezentativa Cehiei, scor 0-0.

FINAL. Republica Moldova - Cehia 0-0

FINAL. Polonia - Albania 1-0

Grupa F: 

Estonia, cu Joonas Tamm (FCSB) și Mattias Kait (Rapid) integraliști, a fost aproape să obțină un punct în Austria. 

A condus din minutul 25, dar a fost întorsă în partea secundă, golul decisiv al lui Michael Gregoritsch venind în minutul 89.

În cealaltă dispută, Suedia nu a avut emoții contra naționalei din Azerbaidjan și a făcut scorul serii, 5-0.

FINAL. Austria - Estonia 2-1 

FINAL. Suedia - Azerbaidjan 5-0

Grupa G: 

În fața a peste 60.000 de spectatori, Ungaria a făcut spectacol în fața Bulgariei, scor 3-0. Maghiarii au marcat toate golurile în prima repriză. 

Una dintre reușite, cea semnată de Dominik Szoboszlai în minutul 26, a fost încântătoare, o lovitură liberă executată magistral, în forță, de la aproape 25 de metri.

În cealaltă dispută a grupei, Serbia a tranșat disputa cu Muntenegru prin reușitele lui Dusan Vlahovic, din minutele 78 și 90+6.

FINAL. Muntenegru - Serbia 0-2

FINAL. Ungaria - Bulgaria 3-0

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Ce mutare ar fi fost! Fostul mare jucător de la Real Madrid, la un pas de Barcelona: „Diferența a făcut-o Mourinho. Guardiola nici nu s-a deranjat să mă vadă”

VIDEO Șumudică așteaptă duelul cu Ronaldo: „Sper să își aducă aminte de mine” + „Mi-a dat dreptate, râdeați de mine în România”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
magic4ever
magic4ever  •  28 Martie 2023, 11:10

Vai de Olanda ce rau a ajuns,nu a putut sa inscrie 5-6 goluri cu amatorii din Gibraltar care au jucat in 10 din minutul 52...

elgabri
elgabri  •  28 Martie 2023, 11:00

Sa nu ne prinda ungurii pe undeva ca umilinta scrie pe noi !!

submarina
submarina  •  28 Martie 2023, 09:46

Felicitări pentru Moldova, au luat un punct cinstit și meritat.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează