INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  CFR - ANORTHOSIS

80 % sanse

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 august 2007 00:00

Clujenii spun ca pornesc favoriti certi in duelul cu cipriotii de la Anorthosis Famagusta. Aventura europeana a lui CFR Cluj in Cupa UEFA incepe cu o dubla impotriva cipriotilor de la Anorthosis Famagusta. Presedintele Iuliu Muresan acorda 80 la suta sanse echipei sale in incercarea de a se califica in turul I: "Sint multumit ca jucam primul meci pe teren propriu, intre tur si retur jucam cu Steaua si nu era foarte comod sa infruntam echipa lui Hagi dupa o deplasare in Europa. Am stabilit deja citeva din detaliile organizatorice. Ni s-a comunicat faptul ca vom disputa partida retur la Nicosia, acolo unde se poate juca la o temperatura cit de cit acceptabila".

Andone, care a antrenat un sezon in Cipru, la Omonia, vrea sa transeze disputa inca din prima mansa. "Anorthosis e o echipa de traditie in fotbalul cipriot, cu un antrenor celebru si extrem de respectat, georgianul Ketbaia. Dar, indiscutabil, avem o trupa mult mai valoroasa decit a lor", a spus Falcosul.

"Este o echipa bunicica. Avem avantajul ca antrenorul nostru a lucrat in Cipru. Dinsul va analiza adversarul si va gasi reteta calificarii"
Eduard Stancioiu, capitan CFR

"Anorthosis m-a dorit si in vara anului trecut, si in iarna. Am ramas la CFR fiindca m-am atasat prea mult de echipa. Pornim ca favoriti"

Adrian Anca, atacant CFR

ANORTHOSIS FAMAGUSTA
X Club fondat in 1911 X A cucerit 12 titluri de campioana, 10 cupe si 6 Supercupe ale Ciprului X Sezonul trecut a incheiat pe locul 3, cistigind Supercupa X Are culorile alb-albastru X Joaca acasa, temporar, pe stadionul "Antonis Papadopoulos" din Larnaca (10.000 locuri), insa in Cupa UEFA va evolua la Nicosia X Antrenor este fostul mare international georgian Timur Ketbaia X Are 17 straini, vedeta fiind letonul Marian Pahars X In aceasta vara au aparut la echipa nu mai putin de 8 jucatori noi X In 1991, Anorthosis, atunci pregatita de Anghel Iordanescu, a fost eliminata de Steaua in turul 1 al Cupei UEFA: dupa succesul Stelei la Larnaca, 2-1, cipriotii au avut si ei 2-1 la Bucuresti, dar Ilie Stan a marcat golul de aur in minutul 105.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează