EUROPA LEAGUE    •   HAJDUK SPLIT - FCSB, JOI 21:45, GSP.RO

Analiză GSP.ro » Hajduk Split e Dinamo București cu banii FCSB! Fără titlu de 16 ani și politică de transferuri asemănătoare, dar cu salarii exorbitante

450 de mii de euro a plătit Hajduk pe cel mai scump transfer al verii, aripa stângă Adam Gyursco (27 de ani), de la Pogon Szeszcin // FOTO: hajduk.hr

450 de mii de euro a plătit Hajduk pe cel mai scump transfer al verii, aripa stângă Adam Gyursco (27 de ani), de la Pogon Szeszcin // FOTO: hajduk.hr

Articol de — Eduard Apostol Marti, 07 August

Hajduk Split trec prin momente tensionate la club și grele la echipă, după vânzări masive, doar Torcida ține gruparea în viață. ”Albii” au totuși supersalarii, chiar și de jumătate de milion pe an  • Hajduk Split - FCSB se joacă joi, de la ora 21:45. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro.

FCSB forțează o nouă calificare în grupele Europa League, a treia oară la rând. Doar că la Split dă peste Hajduk, un adversar mai mult decât incomod, care a călcat în picioare în trecut echipele din campionatul intern. Clubul cu 107 ani de existență trece printr-o perioadă neagră, ce a dus la tulburări interne. Mari!

Rivala de-o viață a lui Hajduk este Dinamo Zagreb, însă în ultimii ani echipa din Split a fost outsider, semănând foarte mult cu Dinamo București. Ultimul trofeu de campioană l-a cucerit în 2005. Jucătorii de valoare i-a vândut, e drept cu sume mult mai mari decât cele încasate de "câini". Și-au adus în schimb foarte mulți fotbaliști liberi de contract.

N-a existat continuitate nici la nivelul băncii tehnice. Iar acest lucru a dus la criza de rezultate și la mărirea decalajului față de marea rivală din capitală, Dinamo Zagreb. Fanii s-au înfuriat, au luat atitudine, a fost revoltă în primăvară. Unii fotbaliști au avut de pătimit. Memolla, Futacs, Hamza, Savvas și Said au fost agresați, iar Futacs chiar a avut nevoie de îngrijiri medicale!

Salarii peste Liga 1

În acest moment, există un armistițiu între fani și club. E în continuare supărare fiindcă Hajduk s-a îndepărtat nu doar de Zagreb, dar a pierdut teren și-n fața celor de la Rijeka și Osijek. Iar fanii mândri ai Splitului sunt furioși. "Oficialii clubului știu asta, board-ul administrativ este instalat pe o perioadă limitată, dacă nu vor fi rezultate vor pleca", spun croații care cunosc situația.

Dacă rezultatele sunt slabe comparativ cu ceea ce vor fanii, fotbaliștii sunt în continuare plătiți bine. Chiar foarte bine. Al doilea căpitan al echipei, Caktas, are salariu de 480.000 de euro pe an. Nizici, cel ce poartă banderola, și vedeta Gyurcso au și ei peste 300.000 de euro pe sezon.

Și Steliano Filip are 250.000 de euro pe an. Bugetul lunar de salarii este chiar peste cel al FCSB-ului, cel mai mare din Liga 1! Hajduk are aproximativ 350.000 de euro, românii în jur de 300.000 de euro. Cel mai bine plătit jucător al roș-albaștrilor este acum Rusescu, 300.000 de euro pe an, în timp ce Teixeira are 250.000 de euro, Pintilii, Gnohere și Momcilovici, câte 180.000 de euro.

450.000 €a plătit Hajduk pe cel mai scump transfer al verii, aripa stânga Adam Gyurcso (27 de ani) de la Pogon Szeszcin

3
este locul pe care a terminat Hajduk sezonul trecut, la 7 puncte de campioană, Dinamo Zagreb, gruparea din Split pierzând în dauna marii rivale și finala Cupei

8 fotbaliști
a transferat Hajduk în mercato de vară, plătind doar pe ungurul Gyurcso, care a jucat și anul trecut la croați. În rest, doar jucători liberi de contract, inclusiv Duka (CFR Cluj) și Ivanovski (ex-Astra)

2.600.000 €este cea mai mare cotă a unui jucător croat pe transfermarkt, e vorba de Caktas. La FCSB, Man e numărul 1 acum, cu o cotă de 2,2 milioane de euro

Comentarii (2 ) Adaugă comentariu

Robert Bardita  •  07 August 2018, 20:29

hahahahha adica o echipa ***

sexilian  •  07 August 2018, 19:27

va rugam, nu spargeti *** unicului *** ,nu ne lasati fara etalonul uman de PROSTIE............

Vezi toate comentariile (2)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase