INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  BONUSURI

Performanţa în EL nu se plăteşte » Primăvara europeană îi aduce Stelei numai 30% din banii pe care i-ar fi luat în Liga Campionilor

Articol de GSP - Publicat luni, 15 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 15 septembrie 2014 20:43

Ratarea grupelor Ligii Campionilor o costă scump pe Steaua. UEFA a anunţat astăzi premiile pentru cele două competiţii europene, iar premiile din Europa League, unde ”roş-albaştrii” şi Astra vor juca în faza grupelor, sînt infime pe lîngă UCL.
Dacă ar fi eliminat-o pe Ludogoreţ, Steaua avea asigurat un premiu de 8,6 milioane de euro, fără market pool şi banii care ar fi venit din bilete şi din eventualele puncte în Ligă. Pentru a se apropia de această sumă, campioana României ar trebui să ajungă cel puţin pînă în finala Europa League!

Din UCL, Steaua a încasat numai 2,1 milioane de euro, în timp ce pentru calificarea în grupe va primi 1,3 milioane. Această sumă va fi încasată şi de Astra. Avînd o grupă accesibilă, Dinamo Kiev, Rio Ave şi Aalborg, Steaua ar putea face cel puţin 9 puncte (2 victorii, 3 egaluri, o înfrîngere). Cum victoria e recompensată cu 200.000, iar egalul cu 100.000, ar însemna un bonus de 700.000. Plus 200.000 pentru locul 2. Suma s-ar dubla în cazul în care ar cîştiga grupa. La această sumă se adaugă încă 200.000 pentru atingerea ”şaisprezecimilor”. În total, numai din EL, va strînge numai 2,6 milioane de euro! Aproximativ 30% din suma pe care ”militarii” o aveau GARANTATĂ dacă treceau de Ludogoreţ.

Chiar şi în cazul unui parcurs fantastic, sumele rămîn modice faţă de UCL. Optimile sînt recompensate cu 350.000 de euro, sferturile cu 450.000, iar semifinalele cu 1 milion. Finalista va încasa alte 2,5 milioane, în timp ce cîştigătoarea va lua 5 milioane de euro.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (60)
supersolo
supersolo  •  16 Septembrie 2014, 20:07

Pai asta era si idea....Steaua are destui bani...de ce sa mai joace in Liga?Sa bage Ciobanelul Vargat banii la ciorap si jucatorii sa planga dupa bani 1 an de zile? Sa ramana iar fara nici un punct in clasament si sa rada suporterii lui Dinamo iar de ei? Daca anul trecut au facut 3 pct in UCL ...anul asta cu grupa aia chiar nu facea nici jumatate de punct...Lasa ca mai bine in Cupa UEFA...creste coeficientul Romaniei...vom vedea si noi victorii pe teren ...NU vom fi ciuca batailor ....ori asta doare cel mai mult...

theswanofutrecht
theswanofutrecht  •  15 Septembrie 2014, 22:20

Ce titul nebun? Insolventa Dinamo la ce salarii de mizerie are are trai 2 sezoane din banii din EL. Doar ca rusinea tarii nu poate intra in grupe nicioadata pt ca au un lot format doar din petarde aduse gratis.

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  15 Septembrie 2014, 21:03
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Pa asa si este. Daca galii aveau legiunea straina atunci veneau doi cu mitraliera si doborau 3/4 din armata romana. Legat de fotbal... atunci totul se rezuma la fotbal iar acum totul se rezuma la bani. Pana si aici pe forum 60% din discutie se rezuma la cati bani a pierdut sau a castigat echipa X, 35-39% injuraturi si undeva la 1-5% la cat fotbal a jucat sau nu a jucat echipa romaneasca.

Vezi toate comentariile (60)
Comentează