INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  FC TIMIŞOARA - DINAMO ZAGREB

UEFA penalizează Dinamo Zagreb cu trei puncte! » Marian Iancu: "Mă lasă rece"

Articol de GSP - Publicat joi, 29 octombrie 2009 00:00

UEFA a decis azi să depuncteze echipa Dinamo Zagreb cu trei puncte, croaţii urmînd să joace şi următoarele două meciuri de acasă fără spectatori, în urma incidentelor grave provocate de suporterii croaţi la meciul cu FC Timişoara din 1 octombrie.

Meciurile care vor fi jucate la Zagreb fără spectatori sunt cele împotriva lui Ajax Amsterdam (5 noiembrie) şi FC Timişoara (17 decembrie). Depunctarea intră în vigoare imediat şi se deduce din numărul total de puncte pe care le-a acumulat Dinamo Zagreb în Grupa A a Europa League.

Decizia UEFA poate fi atacată de Dinamo Zagreb în termen de trei zile de la primirea acesteia în scris de către club.

UPDATE 20:45 » Preşedintele CA al Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, nu s-a arătat extaziat la auzul acestei veşti:

"Mă lasă rece această veste, că Dinamo Zagreb a fost depunctată. Pe mine mă interesează ca echipa mea să joace bine şi să cîştige punctele pe teren. Jucătorii croaţi nu au nici o vină pentru ceea ce au făcut suporterii, acolo este un război între galerie şi conducere. Dinamo Zagreb a cîştigat pe merit, iar noi am pierdut pentru că nu meritam să cîştigăm", a spus Marian Iancu la GSPTV.

UPDATE 22:04 » Directorul executiv al lui Dinamo Zagreb, Damir Vrbanovic, a declarat, joi, că va face apel împotriva sentinţei dictate de Comisia de Disciplină UEFA, întrucât consideră nejustificată depunctarea campioanei Croaţiei, informează site-ul clubului.

"Suntem de-a dreptul şocaţi de severitatea pedepsei. Este evident că incidentele de la Timişoara au reprezentat picătura care a umplut paharul, iar UEFA nu a mai putut să tolereze noi abateri din partea fanilor noştri. Este regretabil că un mic grup de huligani a reuşit să producă daune ireparabile pentru club şi pentru cei 99% dintre susţinătorii noştri care, evident, nu meritau o asemenea veste.

Vom face apel la această decizie, mai ales că nici nu ne-am fi putut închipui că vom fi depunctaţi. Va trebui ca pe viitor să tratăm cu mai multă atenţie şi interes organizarea din jurul partidelor din cupele europene", a spus Vrbanovic.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (20)
simba
simba  •  29 Octombrie 2009, 23:48
Postat de pe 29 Octombrie 2009, 22:47

pai cum nu te ajuta frate cand aia nu mai au niciun punct acum?

oricum nu cred ca croatii aveau prea multe sanse ... cel mai mare avantaj e ca vor juca fara spectatori,iar daca scoatem 4 puncte cu anderlecht si ajax putem sa castigam la zagreb in ultimul meci ... cred ca ajax si poli vor merge mai departe,in timp ce anderlecht mi se pare cea mai slaba echipa din grupa

 •  29 Octombrie 2009, 23:22

poli e pe primul loc

 •  29 Octombrie 2009, 23:22

daca astia au fost penalizati cu 3 puncte, dinamo trebuia desfiintata..

Vezi toate comentariile (20)
Comentează
Close