INTERNATIONAL  »  EUROPA LEAGUE  »  AJAX - MAN. UNITED 0-2

Zlatan, în sfârșit! Primul său trofeu european major » Acum, la 35 de ani, pe ultimii metri ai carierei!

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 25 mai 2017 09:31

Suedezul Zlatan Ibrahimovici a așteptat 18 ani pentru a câștiga o competiție continentală. Chiar dacă aseară nu a jucat, fiind accidentat.

La sfârșitul meciului câștigat de United cu Ajax Amsterdam, 2-0 (VIDEO AICI CU GOLURILE), Ibra s-a pozat cu piciorul operat în trofeul Europa League și a comentat: "Nr. 33". Al 33-lea său trofeu.

De când a plecat de la Malmö, clubul orașului său, Ibrahimovici a jucat numai la echipe mari. Șase puteri. Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, PSG și United. A cucerit o mulțime de titluri de campion (13 pe teren; cele două de la Juve au fost retrase după scandalul Calciopoli) și de cupe naționale, totuși, niciodată nu câștigase o competiție continentală importantă.

Nici Champions League, nici Europa League. Avea numai o singură Supercupă a Europei, în 2009, cu Barcelona, dar nu era un turneu, și Zlatan voia mai mult.

3 trofeea cucerit Zlatan în primul său sezon la Manchester: Supercupa Angliei, Cupa Ligii și Europa League

A reușit în 2017, la 35 de ani, după 18 ani de fotbal, spre sfârșitul carierei. Nu Liga Campionilor, la care a visat întotdeauna, ci Liga Europa. Și, chiar dacă tocmai acum a ratat semifinala cu Celta și finala cu Ajax din cauza unei rupturi la ligamentele încrucișate ale genunchiului drept, suedezul a sărbătorit din plin această performanță.

5 goluriși 3 pase decisive a adunat Ibrahimovici în 9 titularizări la Manchester United în acest sezon continental

Ibra a apărut pe Friends Arena ("Zlatan Arena", cum o numește el) într-o mașinuță de golf și s-a bucurat în cârje de victoria lui Manchester. Apoi, după numeroase selfie-uri pe teren și în vestiar, și-a pus piciorul operat în trofeul Europa League și a postat imaginea pe Instagram. Cu mesajul: "Nr. 33". Al 33-lea său trofeu. A luat în calcul și titlurile retrase la Juve. 

 18685555 10208837075028961 1022604411 n

Save

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează