INTERNATIONAL  »  FINALA EUROPA LEAGUE 2012  »  ATLETICO MADRID - ATHLETIC BILBAO, 9 MAI, ORA 21:45, NAŢIONAL ARENA, ÎN DIRECT PE PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

”Aupa Bilbao!” ”Vamos Atletico!” » 50 de elevi de la liceul ”Cervantes” din Capitală vor fi ghizi voluntari pentru fanii spanioli

Finala spaniolă i-a divizat pe elevii de la
Finala spaniolă i-a divizat pe elevii de la "Cervantes": în stînga, fanii lui Bilbao, în dreapta, cei ai lui Atletico Madrid

Articol de - Publicat marti, 08 mai 2012 00:00 / Actualizat luni, 07 mai 2012 22:20

Olimpia Feraru, profa de sport, a făcut listele: ”Nu vă înscriu pe cei care aveţi scutire medicală la orele de sport, că leşinaţi pe acolo!”

Finala iberică de Europa League 2012 are un farmec aparte printre elevii Liceului Bilingv "Miguel de Cervantes" din Capitală. La cîteva minute după ce directoarea a anunţat la staţie că Primăria are nevoie de voluntari care vorbesc limba spaniolă care să-i ghideze prin Bucureşti pe fanii lui Atletico şi ai lui Bilbao, în curtea liceului s-a şi format un grup de vreo 20 de fete şi băieţi. Mai multe fete, deoarece băieţii sînt în minoritate la "Cervantes".

"Llorente e marea mea iubire"
Profesoara de educaţie fizică, Olimpia Feraru, i-a notat pe toţi pe o listă. În total, ar fi nevoie de vreo 50. "Nu vă înscriu pe cei care aveţi scutire medicală de la orele de sport că leşinaţi pe acolo", i-a şicanat profa pe cei care îi ocolesc disciplina.

"Haideţi, doamna, vă rog, că vorbesc foarte bine spaniola. E o ocazie să-mi fac noi prieteni. Am şi bilet la meci, abia aştept să-l văd pe Llorente, marea mea iubire", a înduioşat-o Irina, o elevă plinuţă, dar simpatică, din clasa a X-a A.

"Bilbao e mai frumos". "Ba Madridul!"
Preferinţele sînt împărţite. Unii, în frunte cu profesoara de sport, sînt fanii lui Bilbao. Alţii, cu Atletico. "E în firea oamenilor să ţină cu echipa mai slab cotată, de aceea vrem ca bascii să cîştige. Atletico a mai cucerit trofeul în 2010", susţine Olimpia Feraru, "stelistă de cînd mă ştiu".

Alina Rădoi, din a XI-a B, explică de ce îi susţine pe basci: "Am vizitat şi Bilbao, şi Madridul, dar mi-a plăcut mai mult Bilbao". "Cum poţi să compari un orăşel cu Capitala? Madridul e mai frumos fiindcă e foarte mare, plin de turişti, cu viaţă de noapte incredibilă", a sărit Vladimir Ionescu, clasa a XI-a B, un fan împătimit al celor de la Atletico.

"Cel mai mult ne place că în ziua finalei nu mai trebuie să mergem la şcoală. Cu decizia asta, Sorin Oprescu ne-a cîştigat voturile la alegeri" (Elevi de la Liceul "Cervantes")

ALTE ŞTIRI DE LA FINALĂ:

Linii speciale de la stadion la fan-zone
Mîine, între orele 9:00 şi 21:30 vor circula linii speciale între Naţional Arena şi cele două fan-zone-uri din Piaţa George Enescu şi Piaţa Constituţiei: va fi un autobuz la fiecare cinci minute. În aceeaşi zi, o cursă specială va lega aeroportul Henri Coandă de stadion în intervalul orar 18:00-21:30. De asemenea, liniile de transport public din zona arenei vor avea trasee modificate. Iar linia 90 se suspendă în această perioadă.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
rapid_pitbull
rapid_pitbull  •  08 Mai 2012, 09:56

Astea cum se f*t in draci.. ehe vor avea spaniolii pe ce sa cheltuie banii nu numai pe bautura si mancare si cazare :))

putregaiu
putregaiu  •  08 Mai 2012, 09:12

folcloriste minore

cneius
cneius  •  08 Mai 2012, 08:53

Riscanta treaba, tipele sint tinere si pot reprezenta o tentatie puternica pentru vizitatori, mai ales daca acestia apuca sa consume si ceva alcool. Cum naiba sa expui niste copii unor situatii care pot deveni periculoase pentru ei; chiar nu mai exista creier in tara asta???

Vezi toate comentariile (8)
Comentează