INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  MILAN - NAPOLI 1-0

Gazzetta dello Sport îl critică pe Istvan Kovacs: „A reușit să-i enerveze pe toți cu cartonașele și faulturile date și nedate”

Presa italiană îl critică pe Istvan Kovacs după AC Milan și Napoli, scor 1-0. Foto: Imago Images
Presa italiană îl critică pe Istvan Kovacs după AC Milan și Napoli, scor 1-0. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 13 aprilie 2023 13:04 / Actualizat joi, 13 aprilie 2023 15:55

Istvan Kovacs (38 de ani) e notat cu 5 în presa italiană și lui i se impută măsura neuniformă cu care a împărțite „galbenele” și că a fost prea tolerant în prima repriză cu faulturile în duelul dintre AC Milan și Napoli, scor 1-0, prima manșă a sfertului de finală din Liga Campionilor.

Istvan Kovacs a avut meci greu pe San Siro și, chiar dacă a împărțit zece avertismente și un „roșu”, a fost criticat de italieni, pentru modul în care a condus derby-ul Milan - Napoli 1-0. Nu a greșit grav la nicio fază, deși au fost destule la limită, numai că impresia lăsată a fost una slabă. 

De altfel, și notele primite în „Gazzetta dello Sport” și „Corriere dello Sport”, 5 în ambele, reflectă erorile comise și oscilațiile în măsurile disciplinare luate în cele două reprize, cel mai dezavantajată simțindu-se trupa lui Spalletti, ce a terminat în 10.

Spalletti, de neoprit la conferință! Kovacs, inamicul numărul 1: „Va rămâne în istorie! Ce să creadă copiii?”
MILAN - NAPOLI 1-0
Spalletti, de neoprit la conferință! Kovacs, inamicul numărul 1: „Va rămâne în istorie! Ce să creadă copiii?”

Gazzetta dello Sport îl critică pe Istvan Kovacs, după AC Milan - Napoli 1-0

Mai întîi permisiv și tolerant. Apoi, chiar excesiv. Kovacs n-a convins. În prima repriză a trecut peste 5 situații de «galben»: Leao a distrus steagul de la colț, Krunic la Zielinski, Kim la Giroud, Theo care s-a dus să se bucure la un centimetru de fața lui Lozano și același Lozano care, după două minute, s-a răzbunat la mijlocul terenului cu un fault. 

După pauză, avertismentele au fost prea multe, de la Mario Rui (54) la cel primit după final de Calabria, care ceruse explicații despre contractul în careu dintre Lobotka și Saelemaekers (90+3). Efectiv încrucișarea între picioare există, dar dinamica și intensitatea nu par să necesite un penalty. 

«Roșul» lui Anguissa? Primul «galben» e net (excesiv cel pentru Di Lorenzo) și la al doilea atinge mingea, dar îl lovește și pe Theo. Nu e 11 metri la Lozano, în duelul umăr la umăr cu Theo, aflat în alergare”, l-a caracterizat Gazzetta dello Sport.

„Istvan Kovacs a fost jenant în final”

Il Mattino”, cotidian din Napoli, nu i-a dat calificativ de trecere (4,5), considerându-l cel mai slab de pe teren. 

„N-a înțeles nimeni de ce l-a iertat pe Leao, care a făcut praf steagul de la colț. L-a grațiat pe Krunic și pe Kim. A condus disproporționat, ori a fluierat tot, ori nimic! Apoi i-a mitraliat cu «galbene» pe azzurri (4), iar Anguissa a plătit prețul avalanșei și a fost trimis la vestiare. S-a lăsat influențat de atmosfera făcută de gazde, gestiunea partidei din minutele finale fiind penibilă . Nu e penalty la contactul Lobotka - Saelemaekers”.

Corriere dello Sport l-a criticat pe Istvan Kovacs: „Și-a schimbat ideea”

Și Corriere dello Sport l-a criticat, remarcând că în tribune s-a aflat Roberto Rosetti, șeful arbitrilor de la UEFA: „Insuficient. A dat impresia că vrea să lase jocul mai liber, fluierând puțin și acordând rar cartonașe, dar și-a schimbat apoi ideea, fără a avea o linie tehnico-disciplinară clară. Cele două galbene date lui Anguissa au fost la limita acceptabilului și e de discutat dacă erau faze promițătoare de gol, defensiva napoletană fiind deja așezată pe poziții. Putea gestiona mai bine fazele în care a acordat avertismentele prea ușor".

Toți copiii din lume care au urmărit meciul au primit mesajul că «poți zdrobi fanioanele și nimic nu ți se va întâmpla», că pot da cu piciorul în orice de pe teren. Un gest nesportiv, care dă liber la așa ceva, un lucru incredibil care va scrie istorie în fotbal. 

- Luciano Spalletti, antrenor Napoli

Davide Calabria a văzut 11 metri pentru AC Milan

Căpitanul Milanului s-a plâns după meci că în prelungiri campioana merita un penalty: „Am fost avertiat, dar nu am înțeles de ce. Au fost probleme cu VAR-ul, am și fost chemați eu și Di Lorenzo, dar pentru mine a părut 11 metri. I-am cerut explicații, dar cel de-al patrulea arbitru (n.r.- Horațiu Feșnic) m-a împins spre vestiare, dacă nici eu, ce sunt căpitan, nu pot vorbi nu mai poate nimeni. Mi se pare inutil să spun că am primit degeaba cartonașul”.

Jocul lui Napoli a fost condiționat și de arbitru. Mai întâi n-a arătat cartonașe, apoi a făcut prea mult apel la ele, astfel că Napoli iese din acest meci cu două absențe foarte mari. 

- Fabio Cannavaro, fost fundaș italian

„Istvan Kovacs a avut o seară mizerabilă”

Și un ziarist american care a comentat meciul l-a crticat pe centralul român. Kyle Bonn a scris pe Twitter că „românul a ruinat un meci pasionant. Kovacs este unul dintre arbitrii de top ai Europei, dar acum a avut o seară mizerabilă. Totul a început de la cartonașul galben neacordat lui Leao. I-a iertat de cei de la Milan de avertismente, în schimb le-a dat o grămadă celor de la Napoli. A fost o prestație cu adevărat slabă”. 

Incoerent în a judeca faze similare, folosind măsuri diferite la acordarea sancțiunilor și fluierarea faulturilor, a reușit să-i enerveze pe toți. Rămân dubiile de la penalty-ul din final. 

- Gazzetta dello Sport, cotidian italian

Ziariștii i-au strigat "Rușine!" Și după meci atmosfera a fost tensionată. În zona mixtă, unde ziariștii așteptau jucătorii pentru interviuri, au fost critici la adresa lui Istvan Kovacs. S-a strigat în engleză "Ce meci prost!" și "Rușine!" în momentul în care au trecut "centralul" român și brigada care a condus meciul de pe San Siro. Pentru a calma spiritele a intervenit șeful arbitrilor de la UEFA, Roberto Rosetti, ce s-a uitat urât în direcția contestatarilor fără a spune nimic. Impasibil a trecut și arbitrul din Carei pe lângă reprezentanții presei. z

VIDEO. Ioan Igna, despre cum a forțat debutul lui Istvan Kovacs: „Mi-am dat seama că am în față un mare talent!”

Citește și:

Sadio Mane, amendat după ce l-a lovit pe Leroy Sane! Viitorul lui e tot mai incert

Lampard, încrezător că Chelsea poate întoarce soarta calificării la Londra

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
FotbalClubSteauaBucurest1
FotbalClubSteauaBucurest1  •  13 Aprilie 2023, 14:24

Istvan a crezut ca joaca KFR Cluj cu Napoli! :=))

xclx.
xclx.  •  13 Aprilie 2023, 13:51

*** au tupeu pentru ca este roman. Altfel taceau... Absolut toate cartonașele au fost meritate ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

elgabri
elgabri  •  13 Aprilie 2023, 13:45

Numai GSP si CCA il lauda ;)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează