INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ACUZAȚII

Benzema, arătat cu degetul de un fost ministru al Franței pentru incidentele de la finala Ligii: „Ce mesaj le transmitem acestor fani nebuni?”

Karim Benzema/ foto: Imago Images
Karim Benzema/ foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 31 mai 2022 13:41 / Actualizat marti, 31 mai 2022 16:43

Luc Ferry, fost ministru al Educației în Franța, îl arată cu degetul pe Benzema pentru incidentele premergătoare finalei Champions League, câștigată de Real Madrid împotriva lui Liverpool, scor 1-0.

Din cauza problemelor de la porțile arenei Stade de France, când mii de englezi nu au reușit să intre pe stadion și au sărit gardurile, startul meciului a fost întârziat cu 37 de minute. Forțele de ordine franceze i-au gazat pe suporteri și au stârnit reacții furibunde în lumea fotbalului.

Adrian Mutu e noul expert al Antenei 1 la meciurile României » Contract pe 6 ani, debutează oficial la duelul cu Bosnia
MEDIA
Adrian Mutu e noul expert al Antenei 1 la meciurile României » Contract pe 6 ani, debutează oficial la duelul cu Bosnia

Benzema, acuzat după incidentele de la finala Champions League

Luc Ferry consideră că Benzema este vinovat pentru comportamentul suporterilor. Fostul ministru s-a legat de faptul că atacantul lui Real Madrid a primit un an de închisoare cu suspendare pentru șantajarea lui Valbuena, fapt ce le-ar transmite fanilor că justiția nu există.

„Atunci când Karim Benzema este condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru tentativă de șantaj și apoi primește Balonul de Aur, ce mesaj le transmitem acestor fani nebuni, că justiția, poliția și regulile nu există și că putem fi o vedetă?”, a spus Ferry, citat de Mundo Deportivo.

Superstarul francez a fost atacat și de un jurnalist, Pascal Preud, care consideră că prezența lui Benzema pe teren în finala Champions League a incitat fanii francezi să vină la stadion și să provoace daune. „Este foarte simplu. Dacă Karim Benzema nu este acolo, acești fani nu sunt acolo!”, a spus Preud, potrivit sursei menționate. Ulterior, jurnalistul a negat afirmațiile și a acuzat televiziunea franceză că i-a interpretat eronat cuvintele. 

Karim Benzema, condamnat la un an de închisoare cu suspendare în „dosarul Valbuena”

În noiembrie 2021, Benzema fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare și amendat cu 75.000 de euro, fiind găsit vinovat de complicitate la tentativa de șantajare a lui Mathieu Valbuena (37 de ani).

Pe 6 octombrie 2015, în cantonamentul de la Clairefontaine, Karim Benzema l-a sfătuit pe Mathieu Valbuena, colegul său printre „Les bleus”, să accepte să plătească 150.000 de euro. 

Atât îi cereau cei care încercau să-l șantajeze pe Valbuena cu un filmuleț intim în care apăreau el și soția sa. Unul dintre suspecți era Karim Zenati, prieten din copilărie al jucătorului de la Real.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Messi îi răspunde lui Lewandowski: „Asta e tot ce am zis, el poate să interpreteze cum vrea”

Fostul campion cu Manchester United și Rangers, anunț răvășitor: „Să fac chimioterapie de dragul a 3 luni în plus de viață? Nu, mulțumesc!”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (8)
meghi
meghi  •  31 Mai 2022, 18:54

Acest Luc Ferry este un ***...asta ca sa nu scriu altceva !!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adriann_
adriann_  •  31 Mai 2022, 18:38
Postat de Jony88 pe 31 Mai 2022, 17:51

Aia cu "derbedeala englezilor" e o minciună mizerabilă.

Da ma, ca la finala Euro stadionul a fost luat cu asalt de klingonieni fara bilete, nu de englezi :))

Jony88
Jony88  •  31 Mai 2022, 17:51
Postat de Iulian_E pe 31 Mai 2022, 17:14

Benzema iese foarte nasol din afacerea cu Valbuena, da. Asocierea de-o face ex-ministrul ala intre faptul ca justitia ar fi fost prea blanda si derbedeala englezilor, insa, e fortata rau. Mai spre aberanta, asa. Asa au facut fanii englezi si la finala CE. Liverpool , in special, are o traditie nasoala in spate de comportament nociv al fanilor. Ca fanii englezi au o predispozitie la genul asta de comportament ar fi, deci, o explicatie mult mai plauzibila. Probabil ca motivatia reala pentru declaratie a fost nemultumirea relativ la cat de blanda a fost pedeapsa pentru afacerea de santaj.

Aia cu "derbedeala englezilor" e o minciună mizerabilă.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează