INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  REGULAMENT

LIGA CAMPIONILOR // Aleksander Ceferin, președintele UEFA, pregătește o schimbare URIAȘĂ: „Ne-am dori să protejăm echipe ca Ajax, Monaco și Leicester”

Alexander Ceferin FOTO: Guliver/GettyImages
Alexander Ceferin FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 04 iulie 2019 19:02

Aleksander Ceferin (51 de ani), președintele UEFA, anunță că Liga Campionilor ar putea suferi modificări importante din sezonul 2020/2021.

„Ne-am dori să protejăm echipe cum a fost Ajax sezonul acesta, sau cum au fost Monaco şi Leicester în trecut. Nu cred însă că trebuie să exagerăm, pentru că altfel ar deveni o competiţie închisă, dar cred că unele cluburi trebuie protejate.

Ideea e că anumite formații care au avut succes într-un sezon pot concura cu succes şi în anul următor. Dar e doar o discuţie deocamdată. Ne vom întâlni pe 11 septembrie pentru a discuta cu ligile şi cluburile”, a declarat Ceferin.

The Times scrie că UEFA analizează o propunere prin care echipele calificate în sferturile compeţiei să aibă locuri garantate în faza grupelor sezonul următor.

E doar începutul!

Șefii forului european plănuiesc o schimbare radicală începând cu ediția din 2024. Cele 32 de formații calificate în grupele Ligii Campionilor vor fi împărțite în patru grupe a câte opt formații, în loc de opt grupe cu patru formații.

Primele patru echipe din fiecare grupă vor merge în optimile de finală și se vor califica automat pentru ediția următoare a Ligii. Ocupantele locurilor cinci din fiecare grupă își asigură și ele biletele pentru următoarea ediție a competiției. Vezi AICI toate detaliile!

HAGI ÎN RĂZBOI CU UEFA

Și Gică Hagi, antrenorul Viitorului, își dorește schimbarea sistemului în Liga Campionilor. „Regele” propune însă ca UEFA să accepte direct campioanele primelor 32 de țări din clasamentul coeficienților. Adică exact opusul planului pe care îl au granzii Europei (Detalii AICI).

2013e ultimul an în care România a avut o echipă în grupele Ligii Campionilor, atunci, Steaua obținea 3 puncte într-o grupă cu Chelsea, Schalke și FC Basel

CITEȘTE ȘI:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional

8 schimbări majore în noul sezon din Liga Campionilor! 12 jucători pe bancă și ziduri fără jucători adverși + ce se va întâmpla cu portarii la penalty-uri

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
danny_l
danny_l  •  05 Iulie 2019, 11:33

Încet încet ne scoate ăștia de la UEFA, dacă ești echipă bună te califici,dacă nu, pa și la revedere, ce mizerii Tip UEFA

88gore88
88gore88  •  05 Iulie 2019, 10:34

Asta este doar un avantaj financiar.Pe plan intern nu le va mai motiva nimic deoarece la startul competiției (campionatul intern) aceste echipe vor avea deja obiectivul îndeplinit.Ele își pot vinde o buna parte din jucători,în special cei cu salarii mari și oferte atractive. Personal cred că această regulă va ajuta tot echipele de top,care vor "dezmembra" mult mai ușor o echipa apărută din senin care le dau planurile peste cap.Ajax,daca își păstrează jucătorii din sezonul trecut și mai transfera inca 2-3 jucători poate deveni o nuca extrem de tare.Deja granzii simt morcovul după peripețiile din sezonul trecut când Real Madrid,Juventus s-au dat cu capul de zid pe teren propriu exact cu aceasta "micuta și neajutorată" echipa pe care UEFA vrea sa o ajute... Ajax domina competiția internă de ani buni și personal nu cred că poate termina mai jos de locul 3 încât să beneficieze de ajutorul UEFA.

10153324563120690
Stoica Relu  •  04 Iulie 2019, 23:50

O sa fie o nebunie interminabila,cu foarte multe meciuri pentru cele care promoveaza si mai ales pentru cea care va castiga.Daca e o echipa dintr un campionat de 38 etape plus cupa,plus UCL cred ca acea echipa o sa joace aproape 100 meciuri pe sezon.O nebunie de dragul profitului,Sportul nu mai conteaza,sanatatea jucatorilor nici atat.Mi e scarba de ce a ajusn sportul asta.Au pus mana pe el niste samsari si nu stiu cum sa l mai stoarca pentru bani.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează