INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  LIGA CAMPIONILOR

Liverpool amenință că dă în judecată guvernul francez după finala Ligii Campionilor!

Jurgen Klopp , Foto: Getty Images
Jurgen Klopp , Foto: Getty Images

Articol de - Publicat marti, 31 mai 2022 13:05 / Actualizat marti, 31 mai 2022 14:31

Oficialii lui Liverpool așteaptă scuze oficiale de la miniștrii de la Paris care au susținut că 40.000 de fani insulari au încercat să pătrundă pe Stade de France, la finala pierdută cu Real Madrid (0-1), fără bilete sau cu bilete false.

  • CONTEXT: Startul meciului a fost amânat cu 37 de minute, după ce 15.000 de fani englezi fără bilet și câteva zeci care au sărit gardul, provocând un haos incredibil la Paris.

Finala Ligii Campionilor, Liverpool-Real Madrid (0-1), s-a transformat într-un scandal internațional. După ce au fost ținuți ore în șir la porțile arenei, agresați și atacați cu gaze lacrimogene și sprayuri cu piper de polițiști sau jefuiți de bandele de infractori din zona Stade de France, fanii lui Liverpool au fost considerați ei principalii vinovați pentru haosul din 28 mai, startul meciului fiind întârziat de trei ori! 

Dan Petrescu a cedat un titular din sezonul regulat în străinătate! Mutare de ultimă oră, câți bani primește campioana: „Avantajos pentru club și pentru jucător”
CFR CLUJ
Dan Petrescu a cedat un titular din sezonul regulat în străinătate! Mutare de ultimă oră, câți bani primește campioana: „Avantajos pentru club și pentru jucător”

Și Jurgen Klopp a fost vinovat? 

Luni, și ministrul francez de interne Gerald Darmanin, și ministrul sportului Amelie Oudea-Castera au susținut că totul a fost cauzat de frauda masivă făcută cu biletele false, că 70% din tichete erau „fake” și că 40.000 de suporteri britanici au încercat să pătrundă pe stadion fără bilete sau cu bilete false. 

Cum să spui că au fost 40.000 de fani fără bilete sau cu bilete false până când nu ai strâns toate informațiile, înainte să duci o investigație până la capăt? 

- Billy Hogan, director executiv Liverpool

2.700 de fani ai lui Liverpoolcare aveau bilete pentru finala Ligii n-au putut pătrunde pe Stade de France din cauza incidentelor de la arenă; UEFA a promis că vor fi despăgubiți

Mai mult, Darmanin a sugerat că managerul Jürgen Klopp are și el o parte din vină, când le-a spus susținătorilor roșii să vină la Paris chiar dacă nu au bilete la partidă. 

Oficialii lui Liverpool vor să fie despăgubiți fanii 

Reacția lui Liverpool a fost promptă. Proprietarul clubului, americanul Tom Werner, i-a scris lui Amélie Oudéa-Castéra, pentru ca aceasta să-și ceară public scuze față de suporterii insulari. 

Și directorul executiv al lui LFC, Billy Hogan, a amenințat că va deschide un proces împotriva guvernului francez, pentru ca fanii să fie despăgubiți după suferința trăită la Paris. 

Finala Ligii Campionilor ar trebui să fie unul dintre cele mai frumoase spectacole din fotbal și a fost una dintre cele mai urâte experiențe din viața acestor suporteri. 

- Billy Hogan, director executiv Liverpool

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Un fost căpitan din Liga 1 e dorit cu insistență de Lyon

Messi îi răspunde lui Lewandowski: „Asta e tot ce am zis, el poate să interpreteze cum vrea”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
brujo
brujo  •  31 Mai 2022, 21:32
Postat de elgabri pe 31 Mai 2022, 15:27

Daca castigau Liga nu mai dadeau pe nimeni in judecata sigur .

Cum e in divizia B ?

steaua.libera
steaua.libera  •  31 Mai 2022, 17:11
Postat de elgabri pe 31 Mai 2022, 15:27

Daca castigau Liga nu mai dadeau pe nimeni in judecata sigur .

Numai cine n-a fost in St Denis (cartierul in care e localizat stadionul) nu stie ce e acolo. Panica mai mare decat pe continentul african.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  31 Mai 2022, 16:02

...da...trebuie facut ceva...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează