INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BASAKSEHIR

Înregistrarea care oferă o nouă perspectivă asupra scandalului rasist » Brigada de arbitri, intimidată de turci: „Ăsta nu e campionatul din România” / „Ovi, ăsta e obraznic rău”

Momentul scandalului din PSG - Istanbul Basaksehir // foto: Reuters +11   FOTO
Momentul scandalului din PSG - Istanbul Basaksehir // foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 10 decembrie 2020 10:11 / Actualizat joi, 10 decembrie 2020 11:14

Arbitrul Sebastian Colțescu (43 de ani) a fost protagonistul unui derapaj rasist marți seara, în timpul meciului dintre PSG și Istanbul Basaksehir, când l-a numit „ăla negru” pe Pierre Webo (38), antrenorul secund al turcilor.

Românul a fost criticat dur și a devenit cea mai controversată figură a fotbalului în aceste zile, însă în momentele care au precedat regretabilul incident, s-a auzit cum persoanele din staff-ul campioanei Turciei au protestat vehement la adresa brigăzii din România.

În minutul 10, Mahmut Tekdemir, mijlocașul oaspeților, l-a faultat pe Neymar. Arbitrul Ovidiu Hațegan i-a acordat turcului cartonașul galben, moment în care cei de pe banca oaspeților au izbucnit.

Ovidiu Hațegan, avertizat dinspre banca lui Istanbul Basakehir: „O să vii tu în Turcia!”

Dinspre banca turcilor o persoană a început să strige, în limba engleză: „E primul fault, primul fault, ce e asta? Ce numără acolo?”. Protestele turcilor nu s-au oprit aici. Aceștia au continuat: „E ca-n baschet, primul fault de echipă? Nu e normal, noi jucăm curat. Ăsta nu e campionatul din România. Noi venim din Turcia, nu suntem așa”.

Imediat după, s-a auzit vocea arbitrului de rezervă Sebastian Colțescu, care i-a transmis „centralului” Ovidiu Hațegan că „Ți-am spus, ăsta e obraznic rău. Ovi, ăsta e obraznic!”.

La câteva minute distanță, a izbucnit scandalul cu tentă rasistă, după ce Colțescu a fost auzit referindu-se la Pierre Webo drept „ăla negru”. Cele două echipe au ieșit de pe teren, iar partida a fost reluată la o zi distanță, cu o altă brigadă de arbitri. Parizienii au câștigat clar, scor 5-1, iar Pierre Webo a fost răsplătit de către campioana Franței cu un tricou personalizat. 

+7 FOTO

VIDEO. Mourinho reacționează după scandalul provocat de Colțescu: „Doar asta poate face acum” » Ce spune despre Hațegan

Citește mai multe știri despre acest subiect:

Kylian Mbappe, reacție dură despre scandalul de rasism cu brigada din România: „Ne-am săturat, intolerabil!”

Cine e Sebastian Colțescu » Punctele controversate ale carierei: de la tentativa de sinucidere la controversa unui Mercedes S Klasse luat din banii de la Cristi Borcea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (36)
1609288426001049
Vasiliu Daniel  •  14 Decembrie 2020, 17:06

?Trist foarte trist ... astia au sarit toti pe coltescu ... ?Noi ca Romani !! dezbinati maxim ..trebuie sa fim mici .. Ca sa aiba europa muncitori ieftini .. cand o sa va prindeti ca suntem un satelit in jurul europei .. orbitam in deriva de ceva ani .. romanii se cearta pe catedrale .. intre timp facem 8 ore bucuresti timisoara .. romanii se cearta pe csa steaua - fcsb .. in timp ce militarii merg cu bicicletele .. romania se mandreste cu csm bucuresti .. in timp ce bucurestiul e plin de *** fara spitale plin de someri si hoti ... Romania= acea persoana din ferentari ghetoul 8 ... dar are Range in fata cortului :) Ne meritam imnul !! Desteapta-te Romaneeeee !!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mishu_74
mishu_74  •  11 Decembrie 2020, 17:19

pai sigur. nimeni nu se intreaba oare de ce i-a dat centralul cartonas rosu antrenorului secund Webo? ca ala nu joaca pe teren, nu a faultat pe nimeni...fizic. dar poate ca a facut-o verbal. in inregistrare se aude clar '...nu se poate asa ceva, nu se poate asa ceva.' nu cred ca Coltescu a zis asta din cauza ca Webo l-a intrebat ce mai face. dar, nu, au avut toti grija sa concentreze actiunea pe ce a zis Coltescu

gintonic
gintonic  •  11 Decembrie 2020, 09:59

Desi nu il suport pe Coltescu, in cazul asta nu trebuie blamat, decat pentru ca nu stia semnificatia in franceza a cuvantului similar (***=***), dar ii ceream *** mult capacitatii lui Coltescu. Pe de alta parte, este f. important de mentionat (si vad ca nu se *** face referire) ca bietul Coltescu, practic a preluat expresia "äla negru" din casca, de la Sovre, asistentul de pe *** cu bancile de rezerve. Octavian Sovre a folosit initial aceasta expresie!... Iar turcii, niste circari, zici ca sunt actori din telenovele lor de pe Kanal D ! :) Sper sa se ia in balanta la judecata UEFA atat semnificatia in romana a cuvantul negru (culoare si atat) cat si comentariul rasist al oficialului turc, care se aude clar (in engleza) ca in tara lui, citez: "romanii sunt de fapt ***, dar el se abtina sa ii numeasca ***"

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează