INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  RASISM

EXCLUSIV Planul de milioane al lui Colțescu » Ce are de gând să facă, în cazul în care va fi găsit vinovat de rasism de către UEFA

Colțescu, 43 de ani, a absolvit Facultatea de Electromecanică, a promovat în Liga 1 ca arbitru în 2003
Colțescu, 43 de ani, a absolvit Facultatea de Electromecanică, a promovat în Liga 1 ca arbitru în 2003

Articol de , , - Publicat marti, 15 decembrie 2020 22:45 / Actualizat miercuri, 16 decembrie 2020 16:59

Sebastian Colțescu și-a angajat un avocat spaniol și are de gând, dacă va fi găsit vinovat de rasism de către UEFA, să atace decizia și să solicite despăgubiri de ordinul milioanelor de euro fie la CEDO, fie la Curtea Penală Internațională de la Haga.

„Eu l-am căutat pe Sebastian Colțescu pentru a-i propune să-l apăr fiindcă eu cred cu tărie în faptul că e nevinovat". Declarația îi aparține lui Josep Vandellos, avocatul spaniol care a dezvăluit într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor că îl va reprezenta pe „centralul" român în procesul care va urma și în care va fi nevoit să se apere în fața membrilor UEFA de acuzația de rasism la adresa lui Pierre Webo, secundul lui Bașakșehir.

Arbitrul român, care până în acest moment nu a făcut niciun comentariu pe subiect, respinge ferm toate capetele de acuzare și, așa cum a susținut inclusiv în seara evenimentelor petrecute la Paris, nu se simte vinovat nici măcar 0,1%, motiv pentru care are de gând să meargă în toate instanțele posibile, sportive, dar nu numai, pentru a-și dovedi nevinovăția.

Sebastian Colțescu, acuzat de rasism, vrea să meargă la CEDO sau la Haga!

Colțescu l-ar fi anunțat deja pe Josep Vandellos, dar și pe cei apropiați, că dacă UEFA îl va declara vinovat și va exista cea mai mică urmă de rasism, cu care s-ar putea alege ca ștampilă după acest caz, atunci are de gând să continue să-și caute dreptatea nu doar la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, ci și la alte instituții recunoscute pe plan mondial. Fie la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), cu sediul la Strasbourg, fie chiar la Curtea Penală Internațională de la Haga.

Aceasta din urmă e o instanță care are menirea și scopul de a judeca persoane ce au comis genociduri, crime de război și crime împotriva umanității.

La acest ultim capitol sunt prezentate, pe larg, toate spețele care ar putea face obiectul unui proces: persecutarea unui grup pentru motive de ordin politic, rasial, național, etnic, cultural, religios sau bazat pe sex, sau în funcție de alte criterii universal recunoscute ca inadmisibile în dreptul internațional, alte acte inumane cu un caracter similar, cauzatoare de suferințe puternice și care aduc atingere gravă integrității fizice sau mentale.

Sebastian Colțescu nu va accepta ștampila de rasist

Colțescu ar intenționa chiar să solicite despăgubiri, cuantificabile în milioane de euro, pentru a-și reface imaginea în cazul în care sentința nu îi va fi favorabilă în urma anchetei de la UEFA.

Pe plan sportiv, Colțescu nu riscă mare lucru în relația directă cu UEFA fiindcă el oricum fusese scos de pe lista FIFA de la 1 ianuarie 2021, însă o eventuală sancțiune de la Nyon, chiar și simbolică, ar atrage scoaterea lui din arbitraj de către CCA și FRF, dar și pătarea imaginii, mai ales că s-ar alege cu titulatura oficială, stabilită în urma unei anchete și a unui verdict, de rasist, care l-ar bloca practic să mai poată ocupa vreodată o funcție nu doar în fotbal, ci și în restul domeniilor de activitate.

Citește mai multe articole despre Sebastian Colțescu:

Pierre Webo nu dă înapoi în scandalul „Colțescu: „A fost un act clar de rasism. E inacceptabil”

Zlatan Ibrahimovic, reacție dură după incidentul provocat de Sebastian Colțescu: „Sunt oameni slab educaţi, habar n-au ce este rasismul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (77)
maddad
maddad  •  18 Decembrie 2020, 05:48

In limba română "negru" chiar este o insulta, dar românilor nu le place scoala, apa calda, muzica clasica si civilizatia, in general. Nu este de mirare ca atat de multi romani îi iau apararea lui Coltescu. Un popor pe care toti il dispretuiesc, pe buna dreptate. Am obosit de subiectul asta. Revenind la temă, cititi DEX ul. Stiu, e greu, cand nu ai citit nimic in viata ta. Din cele câteva zeci de sensuri ale cuvantului "negru" asa cum apar definite in DEX, aproximativ jumatate, nu le-am numarat, au sens peiorativ, gen murdar, nespalat, crud, hain etc. Sunt si expresii celebre precum Omul negru, negru de sub unghie, munca la negru. Cu un popor atat de incult si inapoiat este greu sa porti o conversatie inteligenta cu argumente logice pentru ca logia, desi o invoca toti neșcoliții neamului, este definita ca "stiinta si arta de a rationa corect". Ce pot ava in comun cu stiinta si arta niste oameni fara scoala, fara cultura, fara educatie? De ce credeti ca ne dispretuiesc toti si ne numesc "romi"? Un motiv exista si chiar mai multe si tin de caracterul nostru ca natie, de comportamentul nostru in societate, in societatile civilizate vreau sa spun. Aceast scandal a scos la iveala tot "negrul de sub unghii" al axestui popor de ciobani nomazi veniti din sudul dunarii, respectiv vlahii. Din pacate am ramas si, in consecinta, ne pirtam ca niste ciobani nomazi.

sibelius
sibelius  •  16 Decembrie 2020, 12:47
Postat de cneius pe 16 Decembrie 2020, 12:43

Bravo lui ! Nu trebuie sa se lase invins de mizeria falsa care i se arunca in fata !

Inca nu i se arunca nimic, iar la Haga sau CEDO nu are ce cauta.

sibelius
sibelius  •  16 Decembrie 2020, 12:45
Postat de Ion Popescu pe 16 Decembrie 2020, 08:56

Primul Voivod roman se numea NEGRU VODA. In regiunea Constanta exista un oras cu numele NEGRU VODA. In limba romana negru nu este o insulta.

"Negru Voda" e un personaj LEGENDAR. Cuman Voda sau Peceneg Voda suna mai urat. Oricum, nu la domnitori se gandea Coltescu cand striga "ala negru a fost Ovi".

Vezi toate comentariile (77)
Comentează