INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BASAKSEHIR

Planul UEFA pentru a stinge scandalul de la PSG - Basaksehir » Modul surprinzător în care forul continental încearcă să rezolve situația

Sebastian Colțescu și Demba Ba, la Paris
Sebastian Colțescu și Demba Ba, la Paris

Articol de , , - Publicat vineri, 18 decembrie 2020 09:17 / Actualizat vineri, 18 decembrie 2020 15:28

Arbitrul român Sebastian Colțescu (43 de ani) a fost protagonistul unui scandal de proporții săptămâna trecută, după ce l-a numit „ăla negru” pe Pierre Webo (38), antrenorul secund al lui Istanbul Basaksehir, în timpul meciului dintre turci și PSG.

Echipele au ieșit de pe teren, meciul a fost reluat o zi mai târziu cu o altă brigadă de arbitri, iar UEFA a demarat o anchetă amplă, în care analizează atât acuzațiile de rasism îndreptate împotriva lui Sebastian Colțescu, cât și comentariul care se aude în înregistrare: „În țara mea, românii sunt țigani, dar eu nu am cum să-i numesc țigani”

UEFA încearcă o mediere în cazul „Colțescu”

Inspectorul desemnat de forul de la Nyon să realizeze întreaga cercetare în cazul PSG - Basaksehir încă n-a formulat raportul final, pe baza căruia UEFA va decide dacă deschide sau nu o procedură disciplinară.

CCA a primit semnale de la Nyon că UEFA ar dori să apeleze la o cale de mijloc, mai precis la o mediere și la o împăcare între cele două părți, Colțescu și Șovre versus Pierre Webo și Demba Ba, cei doi de la Bașakșehir care s-au considerat jigniți.

UEFA ar îmbrășița această variantă pentru a nu se expune unor eventuale litigii pe care arbitrii le-ar putea deschide la CEDO sau la Curtea Penală Internațională de la Haga în cazul în care ar primi verdictul de rasiști!

VIDEO. Răzvan Burleanu, ultimele detalii despre scandalul de rasism: „Am sesizat UEFA, ancheta se complică” + „I-am sunat pe Hațegan și Colțescu”

Citește mai multe știri despre acest subiect:

Colțescu e blocat de CCA, iar Șovre nu! De ce asistentul a fost delegat în această etapă, în timp ce Colțescu stă bară

Francezii, necruțători în scandalul „Colțescu”! Procentul covârșitor de persoane care le-au dat dreptate turcilor

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (54)
danut1971
danut1971  •  19 Decembrie 2020, 18:53

frlicitari coltescu!rusine uefa

raul1985
raul1985  •  19 Decembrie 2020, 14:13

Sa merga direct la CEDO. Sa jucam si noi cartea asta cu rasismul. Daca ei ne numesc t i g a n i , noi de ce sa nu o facem pe victimele? Noua nu ne prea sta in caracter sa ne plangem ca femeile, dar daca toti joaca cartea astea, sa ne bagam si noi in hora cu ei. Cat despre marele lider Erdogan, ar trebui cineva sa-i aminteasca ca imperiul Otoman a umplut peninsula Balcanica de curzi, adica ceea ce ei numesc azi t i g a n i. Majoritatea "celor de etnie" din Dobrogea au nume turcesti. Daca intrebi un minoritar turc alb, spune despre ei ca sunt curzi din E Turciei si ca nu au lwgatura cu neamul lor :)))

adi_stelistul
adi_stelistul  •  19 Decembrie 2020, 08:58
Postat de Emir Kis pe 18 Decembrie 2020, 21:52

Citeste tot comentariul meu si vei vedea ca spun expressis verbis ca organele jurisdictionale au obligatia informarii cu privire la institutia medierii. Nu trunchia si omite mesajul corect si explicit al comentariului meu. Sa aprobi un individ care sustinea ca nu exista un litigiu la UEFA pe cazul asta, desi se preconizeaza o solutionare prin mediere (fiind evident ca trebuie sa exite un litigiu daca se solutioneaza prin mediere), criticandu ma pe mine care explicam ce inseamna medierea (inclusiv in sensul ca institutia asta nu are rolul de a absolvi sau condamna, dupa caz, partile litigiului, asa cum intelegeau unii dintre comentatori), spune multe despre cat de bine stapanesti subiectul si cat de bine stai cu logica.

Prietene ... multa bafta!

Vezi toate comentariile (54)
Comentează
Close