INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  RASISM

Un fost campion cu Steaua intervine în scandalul de rasism: „O să vorbesc cu Webo, vreau să lămurim ceva”

Nana Falemi (46 de ani), devenit cunoscut în fotbalul românesc după anii petrecuți la Steaua, a declarat că va discuta cu Pierre Webo +11   FOTO
Nana Falemi (46 de ani), devenit cunoscut în fotbalul românesc după anii petrecuți la Steaua, a declarat că va discuta cu Pierre Webo

Articol de GSP - Publicat sambata, 12 decembrie 2020 18:08 / Actualizat sambata, 12 decembrie 2020 18:31

Nana Falemi (46 de ani), devenit cunoscut în fotbalul românesc după anii petrecuți la Steaua, a declarat că va discuta cu Pierre Webo (38), „secundul” lui Başakşehir, pe tema incidentului rasist petrecut marți, în timpul meciului turcilor cu PSG din ultima etapă a Ligii Campionilor, când Webo a fost numit „ăla negru” de către arbitrul român Sebastian Colțescu (43).

Mi-a fost coleg Webo și o să vorbesc cu el, pentru că nu aș vrea să rămână cu o impresie greșită. Mai ales că am fost colegi și e un băiat extraordinar. A fost un jucător cu personalitate, cu multe calități, a evoluat în La Liga. El s-a simțit ofensat și echipa, din spirit de solidaritate, a ales să nu mai joace.

Noi, când ni se întâmplă acte de rasism, plecăm capul. E un eveniment urmărit de milioane și milioane de oameni, la scară planetară, are un rol educativ, cei care suntem în fenomen știm că nu sunt rasiști. Dar cei din afară pot interpreta și îți pot forma o educație greșită”, a declarat Falemi pentru Realitatea Sportivă.

Pierre Webo și Nana Falemi au fost colegi în naționala Camerunului.

Un fost campion cu Steaua intervine în scandalul de rasism: „O să vorbesc cu Webo, vreau să lămurim ceva”

3 trofeea câștigat Falemi la Steaua, echipă redenumită ulterior FCSB: două titluri de campion al României (2001, 2005) și o Supercupă a României (2001)

Brigada lui Ovidiu Hațegan, în centrul unui scandal de rasism

În minutul 14 al meciului dintre PSG și Bașakșehir, după mai multe proteste de pe banca turcilor, Colțescu l-a informat pe Hațegan că trebuie să elimine pe cineva. L-a indicat pe Webo, folosind un apelativ rasist: „Băi, băi, ăla negru”. Turcii au înțeles ce a spus arbitrul român și au răbufnit: „De ce ai zis negru?!”. 

Jucătorii lui Bașakșehir au părăsit terenul, strigând: „La naiba, vrem puțin respect! Asta nu e normal!”. Cei de la PSG s-au alăturat protestului și au mers la rândul lor spre cabine. Partida s-a reluat o zi mai târziu, cu o altă brigadă de arbitri, și a fost câștigată de francezi, scor 5-1. UEFA anchetează în aceste zile cazul și urmează să anunțe o decizie în zilele următoare.

FOTO. Scene nemaivăzute în istoria Ligii Campionilor: Bașakșehir și PSG au părăsit terenul, după o replică rasistă a lui Sebastian Colțescu

+7 FOTO

Citește mai multe știri despre scandalul de rasism din Liga Campionilor:

Pierre Webo a avut nevoie de ajutorul doctorului după scandalul de rasism de la Paris: „Ziua de 8 decembrie va rămâne în istorie”

Președintele Academiei Române, în cazul Colțescu: „Cuvântul «negru» exprimă în primul rând o culoare, dar poate fi folosit și cu sens de ocară”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
prapadlafcsb1
prapadlafcsb1  •  13 Decembrie 2020, 10:00
Postat de markksson pe 12 Decembrie 2020, 22:30

Respect Nana Falemi! Ce faci tu este infinit mai pretios decat orice au facut (sau vor face) trepadushii de la FRF.

Plus guvern

markksson
markksson  •  12 Decembrie 2020, 22:30

Respect Nana Falemi! Ce faci tu este infinit mai pretios decat orice au facut (sau vor face) trepadushii de la FRF.

839217949507304
Alexandru Platon  •  12 Decembrie 2020, 21:22

Faza cu parasitul terenului a tinut fiindca nu erau spectatori. Daca in tribune erau de ex. 40.000 sa vezi atunci rasism impotriva lui Webo, ca moftul lui a stricat spectacolul pentru care au platit la greu.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează