INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  INTER MILANO - BAYERN MUNCHEN, AZI, TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Un român se bate azi în finala Ligii Campionilor după 10 ani. Votează învingătoarea!

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 mai 2010 00:00

UPDATE: Iată cele două garnituri de start din finala Champions League!

Bayern Munchen: Butt - Lahm, Demichelis, Van Buyten, Badstuber - Schweinsteiger, Van Bommel - Robben, Muller, Altintop - Olic.

Inter Milano: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Chivu - Zanetti, Cambiasso - Eto'o, Sneijder, Pandev - Milito.

Ultimul înaintea lui Chivu a fost Adrian Ilie. În 2000, el a pierdut cu Valencia (0-3), contra Realului. Dacă va triumfa, Chivu va fi primul român cîştigător pe teren al Ligii, în varianta actuală, inaugurată în 1992.

Gata de Marele Şlem
Trebuia să încheie sezonul pe 6 ianuarie, cînd a suferit o fractură craniană. Dar Chivu i-a uimit pe medici şi acum e la un pas să cîştige cu Inter şi Liga, după "eventul" deja reuşit.

Ar fi primul trofeu continental al lui Cristi
Chivu va fi primul român prezent în finala Ligii după un deceniu. I-a fost însă teribil de greu să ajungă pînă la Madrid. Pe 24 martie a revenit miraculos, la mai puţin de 3 luni după operaţia la cap suferită la Verona. Medicii îi dădeau şanse infime să mai revină în această stagiune. O lună mai tîrziu, Cristi reuşea să marcheze primul gol în tricoul lui Inter, în meciul contra Atalantei. Iar după aproape încă o lună, Chivu mai poate bifa o bornă istorică. Dacă Inter triumfă în finala Ligii, cu Bayern, el pune mîna pe primul trofeu european din carieră.

La 29 de ani, căpitanul "naţionalei" este la un singur pas de Marele Şlem, nerealizat pînă acum de nici o echipă din Italia. În această lună, Chivu şi-a trecut în palmares Cupa şi titlul, al treilea consecutiv cu Inter, iar la Madrid ar deveni întîiul român care joacă şi cîştigă finala Champions League.

De altfel, meciul de pe "Bernabeu" este şi primul cu trofeul pe masă pentru Cristi. Pînă astăzi, nu se calificase decît cel mult pînă în "sferturi". Prima oară cu Ajax, în 2003, cînd l-a eliminat dramatic AC Milan, în prelungirile returului de pe "San Siro". A doua dată în 2007, cu Roma, cu care a ratat semifinala, pierzînd pe "Old Trafford" (1-7) cu Manchester United.

Joacă fundaş stînga
Jose Mourinho s-a decis să-l folosească pe Chivu din primul minut al finalei. Fundaşul român va evolua pe flancul stîng, antrenorul portughez preferîndu-i-l lui Javier Zanetti. Care va fi avansat la mijloc, ca închizător, alături de Cambiasso. Dacă Mourinho se va răzgîndi însă în ultima clipă şi îl va păstra pe argentinian în defensivă, atunci Chivu va retrograda pe banca de rezerve, iar mijlocaş central va intra la "nerazzurri" sîrbul Dejan Stankovici.

Răducioiu şi Adi Ilie, ceilalţi finalişti
Alţi doi români au mai ajuns în finala Ligii Campionilor. Florin Răducioiu a figurat în lotul lui AC Milan în 1994, cînd "rossonerii" au triumfat la Atena (4-0) contra Barcelonei, dar el n-a prins nici măcar banca de rezerve. La fel a păţit-o Adrian Ilie cu Valencia, privind din tribună eşecul echipei sale în 2001, la penaltyuri, în meciul cu Bayern. "Cobra" a mai jucat şi în ediţia anterioară, în finala pierdută cu Real Madrid (0-3), dar a intrat abia din minutul 68.

9 trofee a cîştigat Chivu în cei 13 ani de carieră: 3 cu Ajax, titlul, Cupa şi Supercupa Olandei, unu cu AS Roma, Cupa Italiei, şi 5 cu Inter, trei titluri, Cupa şi Supercupa Italiei

37 de meciuri a jucat Chivu cu Ajax, Roma şi Inter în Ligă, fără gol marcat. În total, are 97 de partide în cupele europene

300.000 de euro este prima promisă pentru triumful în Ligă, de trei ori mai mare decît bonusul lui Bayern. Chivu şi-a asigurat deja 300.000 pentru "event"

136 de zile şi 1.322 de kilometri reprezintă traseul în timp şi spaţiu parcurs de Chivu din momentul accidentării de la Verona pînă la finala de la Madrid

8.10 este cota la casa de pariuri bwin pentru un gol reuşit de Chivu în finala Ligii

2.50 este cota la Gamebookers pentru ca formaţia lui Chivu să nu primească gol

21.00 este cota oferită de Ladbrokes pentru ca omul meciului să fie Chivu

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (56)
 •  24 Mai 2010, 17:29

Vrei sa lucrezi la domiciliu? Vrei sa stai acasa si sa lucrezi si asta sa nu iti afecteze veniturile? Atunci ai nevoie de lucrul pe care eu ti-l ofer. Nici un fel de inselatorie, sponsorizare de inceput, sau taxa de start in afaceri. Pentru doar citeva ore de lucru pe zi poti castiga 75-100$ pe saptamana si mai mult daca lucrezi mai mult. Pentru detalii, trimite-ti un e-mail cu subiectul "LUCRU" la adresa [email protected]

doorel
doorel  •  22 Mai 2010, 23:35

se pare ca am avut dreptate ca bate inter cu 2-0 :)) asa ca ciocu mic toata lumea

sundancekid
sundancekid  •  22 Mai 2010, 21:57

DEUTSCHLAND UBER ALLES !!! SIEG BAYERN !!1 SIEG!! SIEG !!

Vezi toate comentariile (56)
Comentează