INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BORUSSIA DORTMUND - MONACO 2-3

VIDEO + FOTO Meci nebun la Dortmund, cu cinci goluri » Mbappe, o nouă reprezentație de senzație pentru Monaco

FOTO: Reuters +12   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 12 aprilie 2017 17:04

BORUSSIA DORTMUND - MONACO 2-3.

Jucătorii lui Tuchel au suferit în prima repriză, la o zi după spaima trăită în autocarul prins într-o ambuscadă ISIS. Dar Mbappé a deschis scorul dintr-un ofsaid de un metru!

VIDEO cu golurile partidei

Ce securitate la Dortmund! Autocarele echipelor, nu doar al Borussiei, au fost "blindate" în drumul spre stadion. Cu patru dube de poliție și cu agenți secreți supervizând întreg traseul. Iar pe Signal Iduna Park, ciobănești germani special antrenați au verificat fiecare locșor din tribune. Să nu fie vreo bombă strecurată în arenă.

"Vom avea forța să jucăm?"

Atmosfera a fost tristă, deși fanii au încercat să se bucure de fotbal. Suporterii nemți și monegasci s-au unit cu gândul la Bartra, și oaspeții trecându-și pe tricoul alb-roșu numele stoperului spaniol, rănit în atentat.

Galben-negrii au vrut să-i dedice meciul lui Bartra, dar puteau ei să depășească trauma de marți seară. "Vom fi pe gazon. Vom avea și forța de a juca? Asta e altă poveste", spunea directorul executiv Watzke ieri dimineață.

Südtribüne a devenit o emblemă BVB formată din 25.000 de suflete, sperând să le redea moralul jucătorilor lui Tuchel.

Prima oară condusă cu 2-0 la pauză în Ligă

Nemții au părut copleșiți în prima repriză. După un sfert de oră, Monaco a ratat penalty, Fabinho șutând pe lângă poartă. Patru minute mai târziu, Mbappé a deschis scorul, însă din ce ofsaid! Era un metru afară din joc. Și totuși, Manganelli, asistentul italianului Orsato, nu a reacționat.

La 0-1, Kagawa a ratat egalarea din 6 metri. Apoi, alt șoc: Bender a plonjat ca un golgeter și a marcat. Dar era în propriul careu. Iar cel învins era Bürki, goalkeeperul său. 0-2 (35). Pentru întâia oară, Borussia a fost condusă cu 2-0 la pauză acasă în Champions League.

Mbappé, cel mai tânăr cu "dublă"

La reluare, Tuchel a făcut unica schimbare care putea trezi echipa. A intrat Pulišici, și puștiul de 18 ani s-a învârtit ca un titirez, amețindu-și adversarii.

Datorită lui, BVB a reintrat în joc și a înscris (Dembélé, 57). Însă o altă eroare defensivă a gazdelor a închis partida. Piszczek a pasat riscant, Sokratis dormea, Mbappé a recuperat și cine să-l mai prindă pe tânărul ghepard?

Gol, 1-3. Mbappé e, la 18 ani și 113 zile, cel mai tânăr jucător care reușește "dubla" în eliminatoriile CL. Iar Monaco, aproape de semifinale. Chiar și cu golul lui Kagawa. 2-3.

FINAL » Borussia Dortmund - AS Monaco 2-3
Au marcat: Dembele '57, Kagawa '84 / Mbappe '19, '79, Bender '35 a.g.
*Fabinho a ratat un penalty pentru monegasci în minutul 17
**Mbappe a deschis scorul două minute mai târziu, însă reluările au ratat că golul a fost marcat dintr-o poziție clară de offside
*** A fost prima înfrângere pe teren propriu în Liga Campionilor pentru Borussia, care nu mai pierduse de 34 de meciuri pe propriul stadion

TEXT  / VIDEO

Echipele de start:

Borussia Dortmund: Burki - Ginter, Sokratis, Bender - Piszczek, Kagawa, Weigl, Schmelzer Dembele, Aubameyang, Guerreiro
Rezerve: 
Weidenfeller, Merino, E. Mor, Passlack, Pulisici, Sahin
Antrenor: Thomas Tuchel

AS Monaco: Subasici - Toure, Glik, Jemerson, Raggi - Silva, Fabinho, Moutinho, Lemar - Falcao, Mbappe
Rezerve: De Sanctis,  I. Cardona, Jorge, Diallo, N. Dirar, Germain, N'Doram
Antrenor:
Leo Jardim

 
 

AICI ai toate detaliile exploziei de aseară, ce a pricinuit amânarea meciului

Programat iniţial aseară, meciul a fost amânat din cauza incidentului care a şocat Germania, trei explozii având loc în apropierea autocarului nemților, cu două ore înainte de startul partidei.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
cainele_leonidas
cainele_leonidas  •  13 Aprilie 2017, 14:51
Postat de fibra pe 13 Aprilie 2017, 09:03

Arbitrii de aseara;3 de 11m. care nu au fost,doua s-au ratat,dar Atletico a castigat cu faultul in afara careului.Mbappe primul gol din ofsaid.Nici nu stii ce sa crezi,sunt smecheri sau praf.

Am crezut ca sunt singurul care a remarcat asta, dar aparent mai sunt oameni care pricep ceva din fenomenul asta. La Dortmund oricum a fost macel in prima repriza. Pe langa penalty-ul ala cadou, la golul doi e fault in atac. Am vazut reluarile din toate unghiurile pe Sky si e fault. Ce nu inteleg eu e ce cauta primatele alea acolo langa poarta. Ar fi putut sa vada si sa intervina atat la penalty-ul dat lui Bayern cadou, cat si la fault in atac la Falcao... dar baietii aia sunt cam degeaba acolo. E nevoie de dovada video!

fibra
fibra  •  13 Aprilie 2017, 09:03

Arbitrii de aseara;3 de 11m. care nu au fost,doua s-au ratat,dar Atletico a castigat cu faultul in afara careului.Mbappe primul gol din ofsaid.Nici nu stii ce sa crezi,sunt smecheri sau praf.

mariuss72
mariuss72  •  12 Aprilie 2017, 21:24

Mbape e fire!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează