INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  ŞAHTIOR - CHELSEA 2-1

VIDEO Shak Attack! » Extraordinar, Şahtior! Lucescu şi Raţ au învins campioana Europei

Articol de - Publicat miercuri, 24 octombrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 24 octombrie 2012 01:00

Şahtiorul e prima în grupă, cu trei puncte în faţa lui Chelsea. Şi la 4 lungimi de Juventus!

"O vom bate pe Chelsea de două ori!". Visează Fernandinho? "Nu e nici o exagerare. La cît de bine joacă Şahtior acum, la ce încredere avem, nici campioana Europei nu ne stă în cale". Lucescu e la fel de sigur de băieţii lui: "Englezii nu sînt cu nimic mai puternici. Putem învinge".

Donbass trepidează, 50.000 de ucraineni au luat cu asalt arena din Doneţk, atmosfera pare mai fierbinte ca niciodată, deşi sînt doar 8 grade afară.

Click aici pentru rezumatul VIDEO!

Luce îi zîmbeşte lui Di Matteo, îl îmbrăţişează apoi pe italian. Ştie ce poate acest antrenor peninsular, care a transformat-o pe Chelsea în primăvară, în doar cîteva luni, dintr-o echipă resemnată în cîştigătoarea Ligii.

Forţa Şahtior

Însă bătrînul cu păr cîrlionţat, "vulpoiul care pregăteşte ca nimeni altul meciurile", cum îl caracteriza Gazzetta dello Sport, ştie şi ce înseamnă Şahtior acum. Un joc colectiv extraordinar şi o forţă de reacţie fantastică pe contraatac. Poate să domine o partidă, dar, în anumite momente, cînd adversarul are posesia, se şi transformă într-o felină ce stă la pîndă, muşcînd rău. Din cîteva pase e în careul rival şi loveşte!

1-0 a plecat de la Raţ
Acum, trec doar trei minute şi e deja 1-0. Raţ aruncă de la margine, Luiz Adriano păcăleşte din fentă doi fundaşi, Terry (căpitanul suspendat pentru rasism în Anglia şi obligat aseară de UEFA să poarte o banderolă pe care scria Unite Against Racism) îl blochează cu mîna în careu, poate fi penalty, dar arbitrul sloven Skomina nu opreşte jocul, balonul e la Alex Teixeira, şut, goool! La fel ca la Torino, cu Juve!

Chelsea e palidă în atac, Raţ realizează şi avansează constant, învăluind la Willian. Nu primeşte mingea, însă nu se opreşte. Continuă să alerge.

2-0, pe filiera braziliană
Se accidentează Lampard, intră Hazard, iar albaştrii prind viaţă. Se găsesc mai repede, sînt mai rapizi în combinaţii, pericolul e iminent, Piatov se aruncă la picioarele lui Torres şi îl blochează.

Nu e 1-1, nici 2-0, deşi portocaliii au două ocazii mari, una după alta, la şuturile lui Mhitarian şi Hubschman. Ultimul, din trei metri, Cech salvînd cu un reflex incredibil pe linia porţii. Vine şi 2-0, la scurt timp după pauză (52). Fernandinho îi fură mingea lui Hazard la centrul terenului, Willian sprintează ca la Olimpiadă, îi pasează din nou lui Fernandinho, trasor în cross! Cech n-are nici acum replică!

Statuia Lucescu
Acelaşi Fernandinho îl sperie pe Cech cu două şuturi, apoi Hazard pătrunde în slalom şi, singur cu portarul, trage în Piatov. Iar Oscar, tot un brazilian, face 2-1 din mijlocul careului (88). Aşa se termină.

Pe margine, Mircea Lucescu e nemişcat, ca o statuie. Priveşte tribunele, observă în linişte fericirea portocalie. Atunci zîmbeşte. A mai reuşit o minune. A învins campioana Europei. Sus, la lojă, miliardarul Ahmetov aplaudă ca la concert. Îi aplaudă pe Lucescu şi pe băieţii săi care sînt primii în grupă, la trei puncte de Chelsea şi la 4 de Juventus. Cine ar fi crezut?

"E una dintre cele mai frumoase victorii din ultimii ani, mai ales că am bătut o echipă mai bună decît cea care a cîştigat Liga. Putea fi mai clară, dar Cech a apărat extraordinar"
Mircea Lucescu, antrenor Şahtior

52 la sută a fost posesia mingii lui Şahtior aseară în faţa lui Chelsea

23 de şuturi au tras jucătorii lui Lucescu; numai 15 au avut englezii

17 a fost numărul mingilor trimise pe poartă de gazde; Chelsea, 11

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
dani_val
dani_val  •  24 Octombrie 2012, 16:57
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Singurul care se ca-ca aici esti tu, vezi ca echipa de 2 lei Spartak a condus-o pe Manchester cu 2-0. O sa vedem daca Chelsea va ajunge mai sus in acest sezon sau nu, eu unul imi doresc sa se intalneasca prin sferturi daca se poate, si daca se mai poate sa se chinuie la fel Barca si sa inscrie prin ultimele secunde asa, evident cu adversarul in propriul careu, cu cati jucatori? cu toata echipa.

thebluestlion
thebluestlion  •  24 Octombrie 2012, 11:59

Frumos meci! Are echipa buna Shaktar, dar Chelsea a fost cam apatica, totusi, frumos jocul si tupeul minierilor.

playmaker
playmaker  •  24 Octombrie 2012, 11:00

Prastie sunteti ba nene puneti cica link video pt CHelsea cu sahtior si e de fapt man utd cu braga, ai de pl voastra.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează