INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LIVEBLOG

Meciurile stranierilor în weekend | Florin Niță, victorios în derby-ul cu Nicolae Stanciu

Florin Niță și Sparta Praga au câștigat derby-ul cu Slavia Praga // foto: Imago
Florin Niță și Sparta Praga au câștigat derby-ul cu Slavia Praga // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 04 octombrie 2021 00:00 / Actualizat luni, 04 octombrie 2021 00:20

Gazeta Sporturilor te-a ținut la curent în weekend cu rezultatele jucătorilor și antrenorilor români din campionatele din străinătate. 

Ciocnirea Sparta Praga - Slavia Praga a fost câștigată de Florin Niță

Florin Niță (34 de ani) și Sparta Praga au câștigat derby-ul cu Slavia Praga din etapa 10 a campionatului din Republica Cehă, scor 1-0. Unicul gol al meciului a fost înscris de Haraslin în minutul 42. Dacă portarul român a fost integralist la Sparta, Nicolae Stanciu a intrat la oaspeți în minutul 46, fără efect pe tabelă. 

După 10 etape, Sparta ocupă locul 2, cu 23 de puncte, 4 sub Plzen, în vreme ce Slavia este a treia, cu 22 de puncte dar și un meci în minus față de celelalte echipe.

Egal alb în derby-ul Dinamo Kiev - Șahtior 

Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu (76 de ani), a remizat alb cu Șahtior, în derby-ul etapei 10 din campionatul ucrainean. „Il Luce” rămâne lider, cu 26 de puncte, 3 peste Șahtior.

Olimpiu Moruțan, golul victoriei pentru Galatasaray 

Olimpiu Moruțan (22 de ani), introdus pe teren în meciul dintre Rizespor - Galatasaray în minutul 90+3, la 2-2, a înscris golul victoriei în minutul 90+11 (VIDEO aici). Alexandru Cicâldău, celălalt român al Galatei, a fost integralist. 

PAOK și Răzvan Lucescu, victorie în Grecia

PAOK Salonic, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, a câștigat meciul cu OFI Crete din etapa 5 a campionatului Greciei. Pentru PAOK au înscris Swiderski (minutul 15), Kurtic (58) și Augusto (71). Golul de onoare al gazdelor a venit în minutul 90+1 și a fost semnat de Nabi.

PAOK este lider în Grecia după 5 etape, cu 12 puncte, la fel de multe precum Volos, dar cu un golaveraj superior (+5, față de +3).

Dinamo Kiev și Mircea Lucescu, derby cu Șahtior 

Dinamo Kiev, echipa antrenată de Mircea Lucescu, joacă începând cu ora 19:30 cu Șahtior Donețk, în etapa 10 a campionatului din Ucraina.

Alexandru Cicâldău, titular în Rizespor - Galatasaray. Moruțan, rezervă 

Alexandru Cicâldău (24 de ani) este titular în meciul dintre Rizespor și Galatasaray, din etapa 8 a campionatului Turciei. Celălalt român de la vicecampioană, Olimpiu Moruțan, este rezervă.

Ianis Hagi, integralist în Rangers - Hibernian 

Ianis Hagi (22 de ani), mijlocașul celor de la Rangers, a fost integralist în meciul cu Hibernian din campionatul Scoției, scor 2-1. Hagi nu a contribuit la golurile echipei sale, dar a fost periculos spre finalul partidei. 

Alexandru Maxim, „dublă” pentru Gaziantep 

Alexandru Maxim (31 de ani), titular în Gaziantep - Altay, a înscris o „dublă” în a doua repriză a meciului, în minutele 52, respectiv 61. Dacă Maxim a fost înlocuit în minutul 86, stoperul Alin Toșca a fost integralist în meciul din etapa 8 a campionatului Turciei.

Eric Bicfalvi, gol în Rusia: „Fiecare joc, ca o finală”

Eric Bicfalvi (33 de ani) a marcat golul victoriei pentru Ural în meciul cu Ufa din etapa 10 a campionatului Rusiei, scor 1-0. Atacantul român a fost integralist și a primit un cartonaș galben în minutul 38. Golul de astăzi a fost al doilea al sezonului pentru Eric Bicfalvi, în 9 partide.

„Mulțumesc pentru premiul de cel mai bun jucător al meciului, dar acest premiu este meritul echipei. Astăzi a fost un joc greu. Știam că acasă Ufa joacă bine, dar ne-am pregătit pentru această întâlnire. Cel mai important lucru sunt cele 3 puncte câștigate. 

Știm în ce situație ne aflăm. Pentru noi fiecare joc este ca o finală. Trebuie să câștigăm pentru a scăpa de această poziție greșită. Începutul de sezon este prost, dar mai sunt 20 runde în față. Trebuie să muncim și să câștigăm puncte”, a spus Bicfalvi după meci. 

După 10 etape, Ural ocupă locul 12 (din 16) în campionat, cu 9 puncte. 6 dintre acestea au fost obținute chiar în ultimele două runde.

Gol superb al lui Sergiu Hanca

Sergiu Hanca a marcat în minutul 7 pentru Cracovia (prima ligă din Polonia), în meciul cu Stal Mielec, 3-3 final. Căpitanul Cracoviei a jucat tot meciul și a reușit un gol superb:

Cornel Râpă a fost și el integralist la gazde. 

Mihăilă, titular la Parma 

Valentin Mihăilă a fost titular la Parma (liga secundă din Italia), în meciul cu SPAL, în deplasare, 2-2 final. Atacantul român a fost înlocuit în minutul 63. Dennis Man nu a fost în lot la „cruciați”, după ce a fost depistat cu Covid săptămâna trecută.

Tot în Serie B, Ionuț Nedelcearu a fost titular pentru gazde în Crotone - Ascoli 2-2. Fundașul român a primit un cartonaș galben în minutul 16. Tot la Crotone, Mogoș a fost rezervă și a intrat pe teren în minutul 56. 

Pușcaș, 65 de minute pe teren la Reading

George Pușcaș a fost titular la Reading (liga secundă din Anglia), în victoria din deplasare cu Cardiff City. Atacantul român a evoluat 65 de minute.

Fundașul Vlad Chiricheș a fost titular la Sassuolo în duelul cu Inter, echipă la care portarul Andrei Radu a rămas rezervă. Nerrazzurii s-au impus cu 2-1 în deplasare.

În Scoția, Mihai Popescu a fost integralist la Hamilton, în liga secundă, în victoria cu Inverness, 2-1. 

Silviu Lung Jr. a jucat tot meciul pentru Kayserispor, în Superliga turcă, în meciul de acasă cu Trabzonspor, 1-2.

Fundașul Andrei Rațiu a fost titular și a jucat 83 de minute la Huesca, în liga secundă din Spania, în înfrângerea cu Tenerife, 1-2.

UPDATE ora 23:55 | Denis Drăguș, gol pentru Standard Liege

Introdus pe teren la pauză în meciul dintre KV Mechelen și Standard Liege, când gazdele conduceau cu 3-0 (goluri Cuypers, Mrabti, Walsh), Denis Drăguș (22 de ani) a înscris golul de onoare al echipei sale după un corner, în minutul 82. Atacantul român a ajuns la două goluri și două pase decisive în acest sezon, în 9 meciuri.

UPDATE ora 23:35 | Răzvan Marin, integralist la Cagliari

Răzvan Marin (25 de ani) a fost integralist în meciul dintre Cagliari și Venezia, din etapa 7 a Serie A, scor final 1-1. Pentru Cagliari a punctat Keita Balde în minutul 19, pentru oaspeți Gianluca Busio, minutul 90+1.

Cagliari: Cragno - Carboni, Godin, Caceres, Lykogiannis, Deiola, Marin, Nandez, Strootman, Balde, Joao Pedro

UPDATE ora 22:25 | Cosmin Contra urcă pe 1 în Arabia Saudită cu Al-Ittihad 

Al-Ittihad, echipa antrenată de Cosmin Contra (45 de ani), a câștigat meciul cu Al Ahli din etapa 7 a campionatului din Arabia Saudită, scor 2-0. Golurile echipei pregătite de antrenorul român au fost înscrise de Al Shammari (minutul 50) și Hegazy (80). 

La finalul etapei 7, Al-Ittihad este prima în campionat, cu 16 puncte - 5 victorii, un egal, o înfrângere. Bilanțul sub Cosmin Contra: 3 victorii și un egal, 1-1 cu Al-Taawon.

UPDATE ora 20:50 | Denis Drăguș, rezervă la Standard Liege

Atacantul Denis Drăguș (22 de ani) este rezervă în meciul dintre KV Mechelen și Standard Liege, din etapa 10 a campionatului belgian. 

Un mare rival, fermecat de Moruțan: „Obișnuiți-vă! Va face asta ani buni de acum înainte”

Mircea Lucescu a semnat un nou contract: „Dacă jucătorii lui Dinamo Kiev ar afla că pleacă, ce atitudine ar mai avea?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
romeverest
romeverest  •  04 Octombrie 2021, 15:42

Chiar nu sesizeaza nimeni ca Nicusor Stanciu a ajuns rezerva de lux la echipa sa ?? Nu a fost folosit titular la niciun meci din recentele cupe europene, iar la acest derby din Cehia a lustruit din nou banca de rezerve !! Ceva se intampla cu el !!

ang3ldev1l0
ang3ldev1l0  •  04 Octombrie 2021, 01:48
Postat de fairplayromania pe 03 Octombrie 2021, 01:09

Denisa face tuşa ! S-au convins si italienii ce valoare are.

Inca nu s-au convins, asteapta sa le dai tu de veste.

csa.regal.2017
csa.regal.2017  •  04 Octombrie 2021, 00:00
Postat de fairplayromania pe 03 Octombrie 2021, 01:09

Denisa face tuşa ! S-au convins si italienii ce valoare are.

are covid prostule

Vezi toate comentariile (5)
Comentează