INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LUCESCU ACCIDENT AUTO

EXCLUSIV » Află ce scrie în fişa de internare a lui Mircea Lucescu! Rinat Ahmetov vine mîine la Bucureşti

Articol de - Publicat sambata, 07 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 07 ianuarie 2012 15:52

UPDATE 15:53 // Medicul lui Şahtior şi Răzvan Raţ nu au dorit să dea declaraţii presei. Şi fostul elev al lui Lucescu de la Rapid, Adrian Iencsi, l-a vizitat pe antrenor.
UPDATE 15:15 //
Mircea Lucescu a fost vizitat de fostul şef al Şcolii de Antrenori a FRF, Mircea Rădulescu, dar şi de ambasadorul Turciei la Bucureşti. Acesta din urmă a dorit să se asigure că tehnicianul român e în afara oricărui pericol. "Domnul Lucescu se simte bine, comunică normal". În jurul orei 15:20, la spital a sosit şi fundaşul Răzvan Raţ, însoţit de medicul lui Şahtior. Raţ va fi alături de medicul echipei din Doneţk pentru a-l ajuta cu traducerea din română în rusă dacă va fi necesar.

UPDATE 13:20 //
Mîine dimineaţă este aşteptat ca Rinat Ahmetov, patronul celor de la Şahtior, să ajungă la Bucureşti. Conform unor surse din Doneţk acesta va fi însoţit de medicul lui Şahtior, Artur Gluşcenko, cît şi de o echipă medicală. Părerea generală este că Lucescu va rămîne internat la Spitalul Universitar unde în momentul de faţă se află într-o stare stabilă.

 

UPDATE 12:05 // Gsp.ro a aflat ce scrie în fişa de internare a lui Mircea Lucescu, după accidentul în care a fost implicat ieri.
Pacientul are în continuare nevoie de tubul de dren, astfel că medicii i-au comunicat că e nevoie să mai rămînă cîteva zile internat în spital, cel puţin pînă marţi. Lucescu este sub permanentă supraveghere medicală.
Lui Mircea Lucescu i-a fost făcut un drenaj după ce cantitatea de sînge din cavitatea toracică a crescut. Medicii au precizat că drenajul a fost făcut pentru eliminarea sîngelui din torace şi se aşteaptă ca după această procedură starea lui Mircea Lucescu să se îmbunătăţească. Potrivit medicilor, tubul de dren, pentru care a fost necesară o incizie, va fi menţinut pînă cînd nu se va mai elimina sînge.
Gsp.ro îţi spune ce scrie în fişa de internare a antrenorului de 66 de ani: "Contuzie toracică bilaterală, fracturi costale stînga C3 şi C9 cu deplasare, fracturi costale dreapta C5 şi C7 fără deplasare, contuzie pulmonară bilaterală, lob inferior".



UPDATE 11:15 //
Şeful secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul Universitar, Elena Copaciu, a oferit cîteva detalii referitoare la starea de sănătate a lui Mircea Lucescu.

"Starea este stabilă, nu au apărut complicaţii. S-au făcut intervenţii standard. Domnul Lucescu are un psihic extraordinar şi traversează cu mare demnitate acest moment. Este supravegheat de o echipă multidisciplinară, pregătită să intervină în orice moment. Fracturile costale se vindecă în 30-40 de zile", a spus Elena Copaciu.

Medicul Andrei Georgescu spune că Mircea Lucescu va fi ţinut în continuare sub supraveghere, nepunîndu-se problema unei externări în zilele imediat următoare.

"Mircea Lucescu este în continuare la terapie intensivă, a crescut un pic cantitatea de sînge din torace, dar s-a făcut o intervenţie pentru a fi drenată. Nu se impune intervenţie chirurgicală, s-au efectuat intervenţii standard.

Se poate asigura un transfer în condiţii de asistenţă medicală, dar nu s-a pus problema de aşa ceva. Pacientul este într-o comunicare permanentă cu noi, vom face investigaţii repetate şi se va decide momentul externării, în nici un caz nu va fi mîine sau poimîine.

Nu ştiu ce face un antrenor de fotbal, dar este vorba de o recuperare de durată", a spus medicul Andrei Georgescu.

Mircea Lucescu, tehnicianul celor de la Şahtior Doneţk, a fost implicat ieri într-un grav accident rutier şi se află în acest moment sub supravegherea atentă a medicilor.

Maşina în care se afla antrenorul român a fost lovită de un tramvai, în timpul unei manevre de întoarcere. Verificările din această dimineaţă au arătat că Lucescu are o contuzie pulmonară la lobul plămînului drept. Conform Realitatea TV, în această situaţie pot apărea complicaţii, astfel că tehnicianul este supravegheat permanent de un grup de medici. Pentru moment, aceştia au luat decizia de a nu-l opera, dar se pot răzgîndi în funcţie de evoluţia cazului.

Azi-noapte şi-a făcut apariţia la spital şi fiul său, Răzvan Lucescu, sosit de urgenţă în ţară. Antrenorul Rapidului se afla la Roma, unde urma să asiste la antrenamente italienilor de la AS Roma, echipa lui Bogdan Lobonţ. "Trec printr-un moment dificil şi îmi doresc linişte", a spus Răzvan pe aeroportul "Henri Coandă".

Citeşte şi:Maşina i-a salvat viaţa lui Il Luce » SUV-ul a luat 4 stele din 5 la testele NCAP

Citeşte şi: VIDEO Salvat de SMURD! Mircea Lucescu a fost implicat într-un accident violent » Schiţa accidentului

[VEZI MAI JOS IMAGINI DIN TIMPUL OPERAŢIUNII DE DESCARCERARE A MAŞINII ÎN CARE ERA MIRCEA LUCESCU]

Citește și:

Două gafe colosale » Decizii incredibile luate de Turpin în Germania - Scoția, debutul la EURO 2024
Euro 2024
Două gafe colosale » Decizii incredibile luate de Turpin în Germania - Scoția, debutul la EURO 2024
Nemții de rând strâng bidoanele aruncate » Cât iau pe reciclarea unui PET
Euro 2024
Nemții de rând strâng bidoanele aruncate » Cât iau pe reciclarea unui PET
Lovitură! Constantin Budescu revine în Superligă! A bătut palma cu noua echipă, unde merge și Dragoș Grigore!
Superliga
Lovitură! Constantin Budescu revine în Superligă! A bătut palma cu noua echipă, unde merge și Dragoș Grigore!

„Scaunul dentistului din Hong Kong!” » Momentul NEBUN cu Paul Gascoigne la Euro 1996: „Păcat că era glucoză în sticlă, nu gin ...”

Leonard Doroftei despre averea strânsă: „M-au vândut în Canada. Aveam de toate, dar nu aveam nimic”


Comentarii (16)
zegetina
zegetina  •  07 Ianuarie 2012, 23:41
Postat de kautz pe 07 Ianuarie 2012, 23:16

citi dintre voi conduceti sub influente,va inpuscati ca va depasiti si cite si mai cite??? cit de prost trebuie sa fi ca sa intelegi ca de fapt a fost o intiplare si nimic intentionat,dar cum "mintele noastre linpezi " nu veden decit ,bine ca ia s-a intimplat. RUSINE caci in aceesi situati pot fi multi ,inclusiv ,bacalisti, salamisti ,manelisti si dca cumva erau ei ,DOAMNE ce nenorocire!

Daca te calca tramvaiul ca ii tai calea, crede-ma e ceva ce meriti, Sa te dai de ceasu mortii ca vai doamne ce o patit Lucescu, si-a cautat-o cu lumanarea. Sa zica merci ca inca mai traieste. Cati dintre voi astia v-ati gandit o secunda daca amaratul ala in care s-a bagat mai traieste sau nu, sau el cate coaste are rupte? Dar vatmanul tramvaiului? Cat de afectat e el te-ai intrebat? Aparent e suficient sa te cheme Lucescu ca sa ai lumea la picioare. Mai vorbinm cand o sa intre in masina incare esti tu .. sa vedem atunci tot o sa te mai intebi ce vafe nenea Lucescu?

kautz
kautz  •  07 Ianuarie 2012, 23:16
Postat de zegetina pe 07 Ianuarie 2012, 19:53

Sa va fie rusine! Lucescu a taiat calea tramvaiului si s-a bagat intr-o masina care circula regulamentar. Pe voi va intereseaza cat de mult sufera el si toata ziua Lucescu in sus si Lucescu in jos? Dar cei din tramvai? Cei din masina pe care a lovit-o? Sunteti orice doar jurnalisti nu. Sun curios ce scriati daca conducea un neica nimeni asa cum a facut Lucescu si lovea pe cineva asa cum a facut Lucescu. Lucescu nu a facut altceva decat sa puna in pericol viata tutror celor din masina pe care o conducea, si a celorlalti participanti in trafic. pentru asta voi ii plangeti de mila, sa fa fie rusine! Singurul lucru care merita, ar fi sa i se retraga permisul pe viata! E un pericol publi

citi dintre voi conduceti sub influente,va inpuscati ca va depasiti si cite si mai cite??? cit de prost trebuie sa fi ca sa intelegi ca de fapt a fost o intiplare si nimic intentionat,dar cum "mintele noastre linpezi " nu veden decit ,bine ca ia s-a intimplat. RUSINE caci in aceesi situati pot fi multi ,inclusiv ,bacalisti, salamisti ,manelisti si dca cumva erau ei ,DOAMNE ce nenorocire!

miburapa
miburapa  •  07 Ianuarie 2012, 20:34

E timpul sa te alaturi eRomaniei in incercarea de a redeveni o forta mondiala! La prima vedere un joc, este de fapt un simulator economic, politic, militar, media... www.tinyurl.com/7t5ngeq

Vezi toate comentariile (16)
Comentează