INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CRACOVIA

EXCLUSIV Sergiu Hanca, pe val în Polonia: „Sunt trist pentru ce se întâmplă la Dinamo!”

Articol de - Publicat duminica, 11 august 2019 19:21

Interviu. Sergiu Hanca (27 de ani) este pe val la Cracovia. A marcat trei goluri în primele patru meciuri de campionat, unul chiar azi împotriva lui Korona, 1-0, și povestește cum e viața lui în Polonia, dar nu-și uită nici echipa de suflet și spune că situația actuală a "câinilor roșii" îl afectează. 

- Sergiu, ai început excelent noul sezon din Polonia, ești în topul marcatorilor. Te gândești la echipa națională? 
- Am muncit foarte mult în ultima perioadă și în momentul de față sunt pregătit sută la sută pentru echipa națională. Să joci pentru naționala țării tale reprezintă cea mai mare mândrie și cele mai frumoase sentimente pe care le poate trăi un fotbalist. 

- Ai mai avut vreodată vreun start așa bun? 
- Mereu am glumit pe seama faptului că la reușite eu sunt pe motor Diesel, pornesc mai greu. De obicei începeam să am reușite dupa cel puțin două luni de competitie, dar acum am început chiar din primul meci, doar că aici există VAR, iar unul dintre colegii mei a fost în offside si mi-a anulat un gol din lovitură liberă. Acela era chiar un început perfect, aș fi avut un gol mai mult. 

- În Europa ați fost eliminați de Dun. Streda după două remize, 1-1 și 2-2. Cât de frustrant este să nu te califici mai departe deși nu ai pierdut? 
- A fost o dublă manșă incendiară! Primul meci am jucat în deplasare și trebuia să câștigăm. Am avut foarte multe ocazii și nici nu ni s-a acordat un penalty clar, s-a terminat 1-1. Apoi a venit meciul de acasă unde eram siguri că nu vom avea probleme, însă norocul nu a fost cu noi nici de această dată, am avut trei bare și încă două ocazii foarte clare de a înscrie pe lângă cele două goluri date. Din păcate rezultatul a fost egal și nu am mers mai departe. 

„Sper să-l urmez pe Piatek!” 

- V-ați așteptat să ieșiți așa repede din Europa? 
- Nu! Antrenorul nostru își propusese intrarea în grupe și am muncit enorm pentru asta. A creat două echipe competitive și eram pregatiti să jucăm meciuri din trei în trei zile. 

- Cum te-ai acomodat cu viața din Polonia? 
- Mă simt de parcă sunt aici de câțiva ani, m-am acomodat foarte repede pentru că la echipă am fost primit foarte bine din prima zi. Aproape că nici nu am realizat mutarea în altă țară. Să știi că pe plan fotbalistic este foarte, foarte greu însă! 

- De ce? 
- Trebuie să fii de trei ori mai bun decât jucătorii de aici ca să poți juca, cand ajungi in strainatate nu conteaza cine esti si nici nu sta nimeni dupa tine si eu mă bucur că reușesc sa joc meci de meci intr-un campionat atat de puternic. Cred că testul suprem al oricărui fotbalist care pleacă din țara lui este ca el să joace meci de meci într-o țară străină, lucru care nu este deloc ușor! 

- Cum ai descrie jocul Cracoviei și ce rol ai tu exact în primul „11”? 
- Jocul nostru este bazat pe organiare foarte bună în defensivă și contraatac. Jucăm 4-3-3, iar eu evoluez bandă stânga sau dreapta, în funcție de strategia antrenorului. Pretențiile lui sunt ca eu să îmi depășesc cel mai bun an pe care l-am făcut la Dinamo, când am marcat 12 goluri și am dat 13 assist-uri. Începutul acesta de an mă face să cred că am început exact cum trebuie. Cu același antrenor, Piatek a plecat vara trecută de la Cracovia la Genoa și după a ajuns la Milan. A avut un parcurs incredibil. Sper să îi calc și eu pe urme.  

„Neagoe e un super om și un antrenor foarte bun!”

- Ce părere ai despre echipa ta de suflet, Dinamo? "Câinii" au patru înfrângeri și o singură victorie în primele cinci etape. 
- Sunt foarte trist pentru tot ce se întâmplă acolo! Chiar urmăream meciul cu Craiova și am văzut ce a pățit Neagoe. Nu merita așa ceva, este un super om și un antrenor foarte bun. Când a ajuns la Dinamo chiar eram fericit pentru băieți pentru că aveam toată încrederea că va face o treabă bună la echipă. Nu este corect ca din cauza disputei dintre fani și patron să aibă de suferit jucătorii și staff-ul. Fanii lui Dinamo sunt cei mai frumoși din țară și ei trebuie să revină la stadion și să își susțină echipa necondiționat, căci băieții cu siguranță îi vor răsplăti pe teren.  

- Ce îți lipseste cel mai mult de la Dinamo? 
- Îmi lipsesc colegii și glumele din vestiar.  

- Recent ai deschis în București un magazin de alimente. Cum merge afacerea și cine se ocupă de ea dacă tu ești plecat? 
- Da, am deschis un magazin cu alimente sută la sută naturale pentru că ținem foarte mult la alimentație și nu reușeam niciodată să le găsim pe toate în același loc. De magazin se ocupă socrul meu și ne bucurăm că avem deja clientela formată. Oamenii sunt foarte mulțumiți.

„Fotbalul din Polonia e mult mai dinamic, nu există timpi morti și asta face ca fotbalul de aici să fie mult mai spectaculos. Sezonulo trecut au fost într-un Derby șase goluri marcate în 18 minute, reușite de calitate toate. Un astfel de joc este incredibil pentru fani”

„Ai mei sunt foarte fericiți aici, în Polonia! Zian merge la grădiniță și credem că o să vorbească poloneza înainte să vorbească româna” - Sergiu Hanca

Citește și:

Ionel Ganea e dispus să vină la Dinamo: „Dacă domnul Negoiță are nevoie, nu pot să zic nu”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
kordell
kordell  •  12 August 2019, 05:18

La Dinamo nu mai juca nimic de vreo doi ani , paguba-n ciuperci , nu-l regreta nimeni .

becalidinamovit
becalidinamovit  •  11 August 2019, 20:43
Postat de Adrian Popescu pe 11 August 2019, 20:06

Ce s-ar face fotbalistii dacă nu ar fi pseudo-jurnaliștii...Hanca normal că i-a făcut magazin socrului căci asta este vrăjeala că doar nevasta îl conduce...nu pentru că a sărit ea la bătaie a ieșit tot scandalul?

cat venin ..ai grija sa nu te musti

mariuss72
mariuss72  •  11 August 2019, 20:25
Postat de Adrian Popescu pe 11 August 2019, 20:06

Ce s-ar face fotbalistii dacă nu ar fi pseudo-jurnaliștii...Hanca normal că i-a făcut magazin socrului căci asta este vrăjeala că doar nevasta îl conduce...nu pentru că a sărit ea la bătaie a ieșit tot scandalul?

Nu stiai ce prostie sa scoti din carcasa aia dintre umeri, ca sa ajungi la nevasta-sa, nu-i asa? Ce bine ar fi in tara asta fara prosti ca tine...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează