STRANIERI  ·  GENK

Ianis Hagi nu e menajat de belgieni: „Când debarci din România, adaptarea la rigorile campionatului nostru poate fi delicată”

Articol de - Publicat miercuri, 15 ianuarie 2020 11:06

Ianis Hagi, 3 goluri și 4 assisturi în prima parte a sezonului, a fost doar o dată integralist la Genk în ultimele 9 etape.

Belgienii încă speră să-l vadă pe Ianis Hagi (21 de ani) confirmând în Jupiler League. Într-un material apărut pe site-ul Walfoot, mijlocașul lui Genk este inclus printre „jucătorii de la care așteptăm mai mult în 2020". Alături de Samir Nasri, Michel Vlap (ambii Anderlecht), Felipe Avenatti (Standard) și Manuel Benson (Antwerp).

„Una dintre senzațiile Euro U21 și una dintre marile speranțe ale fotbalului românesc a venit în Belgia ca o viitoare stea. Când ești fiul lui Gheorghe Hagi, nici nu putea fi altfel", a comentat walfoot.be. „Totuși, când debarci din România, adaptarea la rigorile campionatului belgian poate fi delicată. Întrebați-l pe Nicolae Stanciu sau chiar pe Denis Drăguș! Talentatul Hagi nu l-a convins pe Felice Mazzù”.

7 goluria influențat Ianis Hagi în acest sezon la Genk: 3 goluri și 4 pase decisive

De 5 ori rezervă în ultimele 9 runde

Remarcat pentru avansările sale cu mingea la picior, Ianis nu i-a impresionat însă pe belgieni: „Nu s-a impus încă printre adevăratele figuri din Pro League, nici cu Hannes Wolf antreno”. Jurnaliștii valoni conchid: „A doua parte a sezonului va fi foarte importantă pentru tânărul prodigios”.

În ultimele nouă etape, mijlocașul în vârstă de 21 de ani a fost folosit un meci întreg o singură dată. De trei ori a intrat pe teren în ultimele 30 de minute. Și la cinci partide a rămas pe banca de rezerve până la sfârșit. 

718 minutea jucat Ianis la echipa belgiană în toate competițiile; o medie de numai 37,8 minute pe meci

Citește și:GRECIA ÎNCHIDE FRONTIERELE. Singura frontieră care nu este închisă noaptea.
Libertatea
Comentarii (4)
klauz  •  15 Ianuarie 2020, 19:29

Sa-l investigheze pe Matzu calabrezul si sa vada de ce a intocmit rapoarte si referate false ca Ianix asta e de cumparat... Singura lui legatura cu fotbalul e ca tac-su a fost jucator. In rest, nici o tangenta cui acest sprt sau cu mingea, un afon...

klauz  •  15 Ianuarie 2020, 19:28

Lasati la o parte textele astea ca stim ca nu asa sta treaba. Nu are trei goluri, are doua penaltyuri furate de la colegii mai buni care le-au scos si un semi-luft care a intrat pentru ca era la 2-3 m de poarta si nu putea rata nici dand pe langa minge... Nu are 4 pase de gol ci trei cornere batute la gramada si un luft penibil vrand sa traga la poarta (cu inevitabila aruncare pe jos ca Ianix se arunca de fiecare data pe jos), a dat pe langa minge iar mingea a ricosat INTAMPLATOR, FARA SA VREA IANIX, in capul unui belgian despre care petarda nu stia ca e acolo...

magic4ever  •  15 Ianuarie 2020, 14:26
Postat de Sin Adrian pe 15 Ianuarie 2020, 13:59

ianis e un jucator de fotbal mediocru,fara nerv si dorinta de performarnata,puturos ,tau sau il tot coafeaza in supertalent dar fiul lui e o deceptie

Si Man,Coman si Morutan sunt la fel de mediocri precum Hagi, o sa te convingi cand o sa ajunga si ei afara si o sa lustruiasca bancile de rezerve....in campionatul nostru din lumea a 5 a si Ianis era zmeu, afara toti o sa fie mielusei...

Vezi toate comentariile (4 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
16:30 CICLISM
Milano-Sanremo
Eurosport
22:00 UCL
Barcelona - Napoli
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
22:00 UCL
Bayern - Chelsea
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1