INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

OLIMPIK - DINAMO KIEV 1-4 // Mircea Lucescu, victorie cu nervi la debut + A fost contestat vehement de fani! Urmează Supercupa, cu Șahtior

OLIMPIK - DINAMO KIEV 1-4 // Mircea Lucescu, victorie la debut
OLIMPIK - DINAMO KIEV 1-4 // Mircea Lucescu, victorie la debut

Articol de - Publicat vineri, 21 august 2020 19:05 / Actualizat vineri, 21 august 2020 20:14

Primul meci al lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev. A învins azi, 4-1 la start de campionat, însă jocul alb-albaștrilor are încă multe hibe, mai ales în apărare. Și vine Supercupa cu Șahtior.

Doar 22 de zile au trecut de când Mircea Lucescu a fost prezentat la Dinamo Kiev. Trei săptămâni, atât a avut timp să cunoască jucătorii și să-i pregătească pentru startul sezonului. Pentru debutul său la alb-albaștri. În campionat, cu Olimpik Donețk, meci disputat chiar în capitală, pe stadionul "Valeri Lobanovski", pentru că regiunea Donbass, din estul Ucrainei, e încă închisă fotbalului din cauza conflictului cu forțele filoruse.

Nu au fost spectatori, dar o parte din galeria radicală a lui Dinamo, care a contestat vehement numirea lui Lucescu (fost 12 ani la Șahtior), tot a pătruns în tribune în prima repriză. Scandând: ”Rușine, Surkis!” și ”Pleacă, Lucescu!”. Cei 30 de ultrași au aprins torțele, înainte de a fi îndepărtați din arenă de poliție.

A zâmbit 15 minute

Fără mai mulți jucători importanți, mai ales playmakerul Țigankov (rezervă, intrat doar spre final), fundașul stânga Mikolenko, ambii ucraineni, și aripa stângă slovenă Verbici, nerefăcuți după accidentări, Luce a zâmbit un sfert de oră. Atât. 15 minute, kievenii au jucat foarte bine, desprinzându-se rapid. 0-2, goluri Buialski (8) și Zaviski (15, autogol).

Antrenorul în vârstă de 75 de ani era mulțumit, își încuraja jucătorii să continue la fel. Și totuși, ceva s-a rupt în joc. Neatenți în defensivă, oaspeții au cedat surprinzător. După un aut, l-au lăsat pe fundașul dreapta advers să centreze, iar Politilo a deviat în plasă din mijlocul unui careu în care stoperii visau. 1-2 (23). O dublă eroare.

OLIMPIK - DINAMO KIEV 1-4 // Mircea Lucescu, victorie cu nervi la debut + A fost contestat vehement de fani! Urmează Supercupa, cu Șahtior

Cel mai rău l-a certat pe Timcik

Pe margine, zâmbetul lui Lucescu dispăruse. Enervat, urla la fundașii săi. Pericolul a crescut, pentru că presingul colectiv al lui Dinamo nu era sincronizat, rămâneau spații mari în apărare, pe care se infiltrau cu ușurință rivalii.

S-a supărat și pe Supriaga, care ratase singur cu portarul, dar cel mai mult l-a certat pe fundașul dreapta Timcik. Cum s-a fluierat la pauză, l-a oprit pe teren, arătându-i cum trebuia să continue o fază.

OLIMPIK - DINAMO KIEV 1-4 // Mircea Lucescu, victorie cu nervi la debut + A fost contestat vehement de fani! Urmează Supercupa, cu Șahtior

Schimbare inspirată la pauză

La reluare, tehnicianul l-a lăsat pe Țitaișvili la vestiar. Prea individualist talentatul stângaci în vârstă de 19 ani, înlocuit cu Gerson Rodrigues, mai puternic, cu forță de pătrundere mai mare decât Țitaișvili.

Jocul a avut mai multă siguranță și kievenii au început să construiască, să-și creeze ocazii. Supriaga a punctat pentru 1-3 (56) și tot vârful campion mondial la U20 anul trecut a ratat încă o ocazie imensă.

Rodrigues, implicat și la golul lui Supriaga, i-a oferit un assist lui Țigankov, după o inspirată acțiune individuală. Și s-a terminat 1-4. Debut cu victorie pentru Lucescu. Dar mai sunt multe de pus la punct la Dinamo. Și marți e Supercupa cu Șahtior. Luce e îngrijorat.

OLIMPIK - DINAMO KIEV 1-4
(Politilo 23 / Buialski 8, Zaviski 15 autogol, Supriaga 56, Țîgankov 87)

DINAMO KIEV: Bușcean - Timcik, Kędziora, Sirota, Karavaev - Sidorciuk, Buialski (66 Lednev) - Țitaișvili (46 G. Rodrigues), Șaparenko (84 Andrievski), De Pena (76 Țigankov) - Supriaga (84 Duelund)

VIDEO cu protestele fanilor

Răzvan Lucescu și Al Hilal, înfrângere în derby-ul etapei! Avansul s-a micșorat cu 4 etape rămase de jucat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
steaua_1947
steaua_1947  •  22 August 2020, 03:01

Luce, un om și un antrenor de doi lei!

rocky2
rocky2  •  21 August 2020, 23:49
Postat de Vlad Hartea pe 21 August 2020, 22:45

Isi merita pe deplin aceste fluieraturi !! Suporterii lui Dinamo nu pot uita jignirile si cuvintele grele pe care Lucescu le-a adresat acestei echipe pe vremea cand o antrena pe Sahtior !!

Azi a fost nimica toata faţă de ce va păţi după ce Sahtior le va da cu terenul in cap!

antisistem2
antisistem2  •  21 August 2020, 23:25
Postat de Pompiliu Bota pe 21 August 2020, 22:45

Marele antrenor de-a latu si inapoi a scapat de turci si de croati, dar aici s-ar putea sa nu mai scape...

marele avocat ratat si fals!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează