INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANȚA

Revoltă în Ligue 1! Președintele echipei lui Ciprian Tătărușanu vrea despăgubiri de zeci de milioane

Președintele echipei lui Ciprian Tătărușanu vrea despăgubiri de zeci de milioane. Sursă foto: Twitter Olympique Lyon
Președintele echipei lui Ciprian Tătărușanu vrea despăgubiri de zeci de milioane. Sursă foto: Twitter Olympique Lyon

Articol de - Publicat vineri, 01 mai 2020 12:51

LIGUE 1. Michel Aulas, președintele lui Olympique Lyon, echipa lui Ciprian Tătărușanu, contestă decizia opririi Ligue 1 și își caută dreptatea în justiție. Totuși, există o mică șansă de a juca finala Cupei Ligii în august.

Linia trasă joi actualului sezon din Ligue 1, consecința deciziei premierului francez de a interzice sportul până pe 1 septembrie, a produs reacții de furie în rândul cluburilor păgubite. 

Dacă nimeni nu contestă al nouălea titlu cucerit de PSG, Lyon se revoltă că n-a prins loc european. După ce a cerut play-off, președintele Jean-Michel Aulas atacă în justiție, cu recurs, hotărârea LFP! "E o decizie precipitată" 

"Am luat act de anunțul precipitat, deși ministrul sporturilor, Roxana Mărăcineanu, specificase în prealabil posibilitatea de a reîncepe în august, dacă vor exista premisele sanitare. 

Ne rezervăm dreptul de a solicita daune-interese, în condițiile în care ni s-a furat șansa de a ne decide viitorul pe teren, prejudiciile suferite ridicându-se la zeci de milioane de euro", s-a revoltat șeful lui OL.

Cupa Ligii ori Champions League? 

Totuși, Ciprian Tătărușanu și compania, clasați pe 7, ar putea prinde biletul european dacă vor juca finala Cupei Ligii cu PSG (era programtă pe 4 aprilie) și o vor câștiga. 

Directorul executiv al LFP, Didier Quillot, a lăsat o portiță deschisă pentru ca la începutul lui august să se dispute acel meci, dar și ultimul act al Cupei. Motiv de speranță și pentru St. Etienne, dar și de frică pentru Nice și Reims, ce ar pierde accesul în Europa League din campionat. 

Lyon mai are și varianta, puțin probabilă, de a fi prezentă în Ligă dacă va câștiga trofeul (are de disputat returul cu Juventus în "optimi").

"Vom lua măsuri pentru ca niciun club să nu moară, în termeni structurali, de colectiv și efectiv, și vom susține financiar sportivii, profesioniști sau amatori, ale căror salarii sunt afectate de criză" - Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al sporturilor

VIDEO. Francezii s-au răzgândit » Sezonul nu se anulează, iar PSG devine campioană!

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Undă verde pentru fotbal! Studiul decisiv făcut de Danemarca: „Jucătorii NU se pot infecta în timpul unui meci!”

CORONAVIRUS. Sergio Aguero, starul lui Manchester City, se teme: „Poate am virusul și nici măcar nu știu”

Playtech: Ianis Hagi, o nouă lovitură din partea lui Steven Gerrard. Jurnaliștii britanici au făcut anunțul


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează