INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SLAVIA PRAGA

Transferul lui Nicolae Stanciu la Slavia Praga, criticat brutal în Cehia: „Dacă era bun, ar fi jucat în Vest! Dar el s-a dus în Arabia Saudită!”

Articol de - Publicat joi, 04 iulie 2019 11:57

Nicolae Stanciu, aflat pe picior de plecare de la Al Ahli, e foarte aproape de a semna cu Slavia Praga.

Întoarcerea mijlocașul în vârstă de 26 de ani în Cehia, dar la Slavia, rivala Spartei, e foarte aproape. Totuși, nu toți înțeleg la Praga acest transfer

„Nu-l vor vedea cu ochi buni”

Intervievat de cotidianul local Sport, fostul antrenor ceh Ivan Kopecký este unul dintre specialiștii care au îndoieli. „Fotbalul e un joc colectiv, rezultatul conexiunii a 11 oameni. Depinde foarte mult de chimia din vestiar. Și mi-e teamă că băieții nu-l vedea cu ochi buni pe Stanciu”, a declarat acesta, reporterul susținând că „tehnicianul a folosit un cuvânt pe care nu l-am putut scrie în ziar despre această legătură”.

Kopecký completează: „Nu pricep de ce Slavia l-a ales tocmai pe el. Dacă era atât de bun din toate punctele de vedere, ar fi jucat la un club din Vest de multă vreme. În loc de asta, el și-a întrerupt cariera ca să se ducă în Arabia Saudită”.

„Nu există dubiu asupra calităților talentatului român”

Sport crede că „acest transfer ar fi o mare lovitură pentru Sparta, însă are și riscuri. Va naște un conflict uriaș la Praga. Stanciu, care se bătea cu pumnii în piept în urmă cu opt luni cât de mult ține la Sparta, ajunge acum la rivali. Și fanii ce l-au iubit cândva îl vor privi ca pe un dușman”.

Jurnalul ceh vede și părțile bune ale „tricolorului”. „Nu există dubiu asupra calităților talentatului român. Are o tehnică perfectă, șutează excelent și pasează inteligent. E un mare plus pentru echipă”.

„Antrenorul Slaviei, Jindřich Trpišovský, preferă fotbaliști care au mai jucat aici și cunosc detaliile campionatului nostru. Iar Stanciu îi împlinește și această dorință”
Cotidianul ceh Sport

10 goluria marcat Nicolae Stanciu la Sparta Praga în 34 de partide disputate în toate competițiile

Citește și:

Nicolae Stanciu, descătușat pe manelele lui Adi de la Vâlcea la party-ul de după nuntă: „Cine e inima mea?”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
gicab
gicab  •  04 Iulie 2019, 15:52

Corect...nici Cehia nu e in vest

bengalezulsebyk
bengalezulsebyk  •  04 Iulie 2019, 15:41

sa va mai aud peste un an cand ne califica la mondial de unu singur

univ_craiova1
univ_craiova1  •  04 Iulie 2019, 15:32

Asa am spus și noi:)))) asa cum o spunem și de Coman, Man și restul care au contracte de reziliere gen 500 mil euro:)))) hahahahahah

Vezi toate comentariile (8)
Comentează